Ratkaistu

Laitenetti vs. "oikea" mobiilidata

  • 10 January 2023
  • 3 kommenttia
  • 80 katselukertaa

Kunniamerkki +1

hep,  toimiiko Laitenetti -liittymä teknisesti kuten nopeammat (esim. wi-fi -reitittimiin tarkoitetut) liittymät?
Olen käyttänyt cronista ajettavassa sovelluksessa maltillisen kokoisten tiedostojen ftp-siirtoja 4G-nopeuksilla toimivassa liitymässä ongelmitta. Nyt kokeilin reitittimellä, jossa on Laitenetti-SIM’in ja ftp-siirto ei toimi, jää jumiin. Useimmat nettisivut toimivat selaimella nopeus huomioiden normaalisti tuonkin ratkaisun läpi eli yhteys kyllä syntyy/toimii. Miten Laitenetti-yhteys on teknisesti toteutettu, voiko esim. venyvät latenssiajat sotkea siirron/estää sen käynnistymisen.  Enkä oikeastaan kaipaa yleisiä neuvoja siitä, onko Laitenetti hyvä ko. käyttöön ;) 

icon

Ratkaisu jäseneltä pertrac36 11 January 2023, 10:02

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +5

En tiedä mihin liittymään sinä vertaat, mutta jos vertaan https://www.telia.fi/kauppa/liittymat/laitenetti -sivun  kertomia nopeustietoja tavallisten puheliittymien nopeuksiin, niin onhan niissä valtava ero. Laitenetti lupaa 4G-verkossa vain neljännesmegan, kun hitainkin 4G-puheliittymä lupaa puoli megaa. 5G-verkossa Laitenetti lupaa 5 megaa, kun puheliittymissä on monta sataa megaa. Jos yrität tiedonsiirtoa 4G-verkossa laitenetin liittymästä, niin kyllä tökkii, ihan varmasti. Laitenetti on tarkoitettu pieniin etäohjattaviin laitteisiin, jotka lähettävät vain pieniä määriä tietoa kerrallaan.

Kunniamerkki +1

hep, vertaan sitä esim. Telian Liikkuva laajakaista 100Mbit/s -liittymään. Testataessa Laitenetti -liittymällä ftp:llä siirrettävänä oli tekstitiedosto, jossa n. 30 merkkiä eli tiedoston koko ei liene syynä. Ongelmahan on, että koko siirto ei käynnisty.

 

Kunniamerkki +1

*CASE_BUSTED*  Ropleemi oli itse aiheutettu. Hitaan testireitittimen suojausasetukset oli kuin olikin liian tiukat vaikka ei tietenkään pitänyt olla ja tietenkin olin tarkistanut ja… :)   Sorry häiriö :) 

 

Vastaa