Skip to main content

Johan tuli hassu ongelma. Talossa on Soneran langaton netti (Huawei E5776) ja joskus tuli Kiinasta tilattua "wireless" valvontakamera (Wanscam JW0004). Aloin sitä yrittämään asentaa ja ohjeissa sanotaankin, että ohjelman asentamista varten kamera pitää kytkeä kaapelilla modeemin LAN-liittymään (joka yhteydessä PC:hen).

 

No, eihän meidän WLAN-mokkulassa sellaista ole. Olenko ihan pääsemättömissä? Yritin kyllä RJ-45-kaapelilla kytkeä kameran PC:n emolevyn vastaavaan LAN-porttiin, mutta mitään ei ainakaan itsestään alkanut tapahtua.

 

Olisiko jollain antaa vinkkiä?

Sinun pitää saada sille kameralle IP-osoite että pääset sitä hallitsemaan. Oletuksena laitteessa on DHCP client päällä joten sinun pitää kytkeä tuo kamera verkkoon jossa on DHCP. 



 



Koska työasemassasi ei ole DHCP palvelua niin eipä kamera saa IP-osoitetta. 



 



Onko sinulla mitään modeemia kaapissa? Se helpottaisi aika paljon... Ei kannata työasemaasi DHCP palvelua asennella että saat yhteyden kameraan. 


Kiitos, olkitu. Tuo DHCP-osuus meni minulle ylitekniseksi (googlasin toki), mutta ymmärsin tilanteen. Eikä tuo kaapista jo pois heittämäni lankamodeemikaan kai auttaisi, kun ei tule seinästä enää verkkoa...



@jkeinonen kirjoitti:


Kiitos, olkitu. Tuo DHCP-osuus meni minulle ylitekniseksi (googlasin toki), mutta ymmärsin tilanteen. Eikä tuo kaapista jo pois heittämäni lankamodeemikaan kai auttaisi, kun ei tule seinästä enää verkkoa...






Oishan se auttanut... Et olisi tarvinnut seinästä verkkoa... Riittää kun olisit saanut vain IP-osoitteen koneelle ja kameralle jotta pääset laittamaan asetukset valmiiksi. Sitten vain olisit yhdistänyt Huawein WLAN verkkoon tämän jälkeen. Suositus kyllä olla kotikäytössä kunnon 4G reititin eikä matkamokkula.


Ahaa, valo syttyy (melkein)... Entä jos saan jostain lainaksi lankamodeemin, saan IP-osoitteen... hoituuko ongelma kerralla vai tarvitaanko lankamodeemia jatkossa tai aina kun jotain menee pieleen tai edes käynnistetään uudelleen?

 

Kävin nyt Sonera-kaupassa kurkkaamassa "kunnon" 4G-reititintä ja sellaisen hankintakin voi olla perusteltua. Matkamokkulakin on jo maksettu, sen voisi kierrättää vanhemmilleni/kesämökille. Kiitos taas neuvosta.


Ihan mikä tahansa vaan millä saat sisäverkon tehtyä, toki kytkin ei riitä vaan reititin jossa DHCP palvelu. En tiedä tallentaako toi kiinalaislelusi asetukset oikeasti eli pysyykö jos sammuu... Joskus lelut resetoi itsensä sammuessa...


Asenna koneeseesi esim. tiny dhcp palvelin. http://download.cnet.com/Tiny-DHCP-Server/3000-2085_4-10796649.html

Konfiguroit tuohon verkon mitä se jakaa, pidät myös koneesi siinä samassa verkossa ja sitten kytket kameran verkkopiuhalla koneeseesi. Katsot minkä ip osoitteen tiny dhcp antaa sille ja hoidat konfiguroinnin loppuun kameran hallintaliittymästä, eli laitat kiinteän ip:n ja muut tiedot kohdalleen.


Kiitos vinkistä, Kimppikoo. Taisi tuolla ylempänä tulla mainituksikin tuo, mutta ehkä uskaltaudun. Löysin haulla myös tällaisen joka näyttää luotettavammalta, vaikka mistä noist tietää. Ehkä uskaltaudun kokeilemaan, kunhan perehdyn.


Vastaa