Liikkuva laajakaistan sisääntuleva liikenne

  • 14 February 2019
  • 3 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Hello,

käytössäni on "Yhteys mukaan vain kotimaassa" 4G -liittymä ja siihen liittyvä lyhyt kysymys?

Onko näissä liikkuvan laajakaistan liittymissä Internetistä LANiin tuleva liikenne estetty operaattorin toimesta?

 

Kysymys tuli mieleeni, koska tein palomuurimääritykset kuten olen niitä jo gaziljoona kertaa aikaisemmin tehnyt muissa reitittimissä ja kiinteissä liittymissä, mutta nyt ensimmäistä kertaa kokeilin konffausta liikkuvan laajakaistan liittymässä ja mitään ei tule läpi vaikka poistin palomuurin kokonaan. (siis en tarvitse neuvoja/vinkkejä palomuuriin vaan vastauksen tuohon alun kysymykseen)


3 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

Hei @jummitus ja tervetuloa meidän Yhteisöön!


 


Lyhyestä virsi kaunis: ei ole estetty :smileyhappy: Liikkuvan kaistan sim-korttia voi käyttää reitittimessä, josta tieto liikkuu LAN-portista verkkokaapelia pitkin tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Kun mobiililaajakaistaa käyttää APN:llä internet, kaikki sisäänpäin tuleva liikenne on palomuurattu umpeen. Lisäksi käytössäsi on yksityinen ip-osoite ja osoitemuunnos, NAT / CGN.

 

Jos käytät APN:iä prointernet¹ tai opengate², tällöin saat julkisen IP-osoitteen ja sisäänpäin saapuva liikenne toimii.

 

¹ Vain GSM- ja UMTS-verkoissa.

² Tämä on maksullinen lisäpalvelu, katso Telia Yhteyspiste.

Käyttäjätaso 6

@irritus@  kirjoitti:

Kun mobiililaajakaistaa käyttää APN:llä internet, kaikki sisäänpäin tuleva liikenne on palomuurattu umpeen. Lisäksi käytössäsi on yksityinen ip-osoite ja osoitemuunnos, NAT / CGN.

Hmmmm...


 


Tuo @AaTanja kommentti on kyllä vähän epäselvä.  :smileylol:


 


Irrituksen kommentti on asiaa , mutta tarkennetaan sen verran , että mobiililiittymässä kaikki liikenne , jonka alkuperä on kotiverkon/reitittimen ulkopuolella , on palomuurattu kiinni. Sen sijaan kaikki liikenne , jonka alkuperä on kotiverkossa , pääsee tietysti läpi myös paluusuunnassa.


 


Siis jos yrität yhteyttä reitittimellesi internetistä , niin palomuuri estää sen , jos mitään lisäsääntöjä ei ole. Kotiverkosta kaikki toimii normaalisti.


 


Edit ReOlivia: korjattu tägitys

Vastaa