Liikkuva netti ja 5 Gt raja


Hei!

Minulla on ollut jo vuosia mökkikäytössä Liikkuva netti niminen liittymä, siinä on aina ollut jokin rajoitus netin käytölle laskutuskaudessa. Yleensä tuo raja ei ole pahemmin häirinnyt, mutta nyt on rajoittimet ruuvattu niin tiukalle ettei 5 Gt:n raja riittänyt kuin yhdeksi viikonlopuksi. Mielestäni käyttö on ihan normaalia surffailua, ei mitään tiedostojen imurointeja. Voiko tuo 5 gigaa kulua noin äkkiä? Ja muistaakseni se raja oli joskus 10 Gt.

Onko tällaiset rajoitukset yleensäkään nykypäivää?


3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Mikäli käytössä on Windows 10, se latailee omin päin useiden gigatavujen päivityksiä. Tarkasta verkkoasetukset ja aseta käyttämäsi verkkosovitin tai langaton verkko käytön mukaan laskutettavaksi. Tämän jälkeen Windows ei lataa mökkiyhteydelläsi kuin kriittisimmät päivitykset.

 

Oletko katsonut videoita tai käynyt sivuistoilla, joilla on videomainoksia? Niilläkin saa 5 Gt aika nopeasti täyteen.

 

Tiedonhakuun, verkkopankkiin ja sähköpostiin 5 Gt/kk liittymä on edelleenkin aivan passeli. Toki, jos tarpeet ovat pysyvästi muuttuneet, kannattaa tutustua myös uusiin liittymätyyppeihin. Hinta tosin voi nousta melkoisesti, jos lähdet vaihtamaan.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Jaaha, viesti tuli your request is being processed ilmoituksen saattelemana tuplana :smileysad:

On joo Win10, itsekin vähän epäililin windowsia syylliseksi. Tosin kyllä noita videopätkiäkin tunkee ruudulle esim. Iltalehden sivuilta.

Vastaa