Skip to main content

Moi,

millaisilla antenneilla otsikon reitittimen kuuluvuutta voisi parantaa? Signaaliledit näyttävät 3/5, nettinopeus (hitaus) on välillä jopa alle 5 Mb/s ja asetuksista katsottuna vaimennus -75 db. Reititin on nyt sellaisen ikkunan alla (sisällä) missä kuuluvuus on 'vähiten huono'. Miellläni laittaisin lisäantennit ulos - voikohan johtimet vetää ikkunatiivisteiden välistä? Soneran kuuluvuuskartan perusteella tietänen missä lähimmät 4G -tukiasemat on ja ihan suoraa näköyhteyttä en saa - varsinkin kun talomme on vähän 'montussa'. Mutta katolle tai ainakin katon rajan tuntumaan saan ulkoantennit asennettua.

 

Saa maksaa satasiakin, kunhan oikeasti lisää tehoa :)

 

Asumme Vantaalla Vapaalassa

 

Kiitoksia vinkeistä!

 

Laitteeseen saa kaksi sma liitännöillä olevaa antennia. Selvitä ensin, mikä taajuusalue on paras esim. asiakaspalvelusta tai jos reititin näyttää / antaa valita taajuudet, niin tutki millä lukituksella saat parhaan rssi, rsrq ja rsrp arvot. sitten kysyt aspasta missä suunnissa mitäkin taajuutta lähettävät tukarit ovat. Tämän jälkeen tilaat 4g-antennit.fi kaupasta antennit ja testaat. Heillä on 14 vrk tyytyväisyystakuu. Mikäli reitittimesi ei anna valita taajuutta, tulee sinun hankkia vain yhdelle taajuudelle suunnitellut antennit. Monitaajuusantennit eivät useimmiten toimi, vaan pahentavat taajuusviidakossa ongelmaa. 

Antennien kaapeleita ei saa murjoa eikä taittaa jyrkille mutkille, kaapelit kannattaa myös pitää mahdollisimman lyhyinä. 

Mobiiliyhteydet ovat siis usein aikamoista säätämistä vaativia, mutta jos muita yhteyksiä ei ole tarjolla niin vaivaa näkemällä ja asiaan perehtymällä niistäkin saa useimmiten ihan ok toimivia. Käy myös Saunalahden palstalla tutkimassa eri ketjuista vinkkejä yhteysongelmiin, siellä on paljon osaavaa porukkaa ja hyviä neuvoja.

 

edit: Modeemi näyttäisi tukevan lte watch ohjelmaa, eli sillä saat taajuuslukitukset sekä mittausarvot kätevästi. http://www.lte-anbieter.info/ltewatch/huawei.php


Kiitos kovasti

Vastaa