LTE-A kuulusuukartalle


Nyt kun LTE-A vähitellen yleistyy, niin olisi kiva jos Sonerakin lisäisi kuuluvuuskarttaan mahdollisuuden tarkistaa missä LTE-A voisi toimia. Elisahan on jo näin tehnytkin. Pointsit muuten Soneralle kartan toteutuksesta - on mielestäni toimivampi kuin muilla suomessa toimivilla operaattoreilla.

 

Oma kysymyksensä on sitten LTE-A toimivuus käytännössä ja tarve noille nopeuksille, mutta se on jokaisen itsensä arvioitavissa. Oleellista olisi kuitenkin se, että 3G, LTE, ja LTE-A säilyisivät erillisinä valintoina kuuluvuuskartassa ja näin jokainen voisi sitten tarkistaa kiinnostuksen kohteena olevan verkon kuuluvuutta.

 

Tietysti LTE-A kuuluvuusalue on näin alkuun hyvin rajattu ja tämä varmaan onkin syynä miksi tätä tietoa ei vielä kartalla olekaan. Toisaalta tietoisuus tekniikan olemassaolosta myös ainakin joillakin käyttäjillä lisää kiinnostusta kokeilla ja omaksua uutta käytettävissä olevaa tekniikkaa, joten en sikäli näe syytä pimittää tätä tietoa ihan pelkän rajatun tarjonnan vuoksi.

 

Antti


3 kommenttia

no ei mennyt edes viestiketjun otsikko oikein 🙂

Vähintään yhtä tärkeää olisi erotella 800 MHz ja 1800 MHz:n taajuusalueet, onhan niissä teoreettisessakin max nopeudessa 100 %:n ero. Tosin todenmukaisen kartan tekeminen tuntuu nykyisilläkin parametreillä olevan ylivoimaista, joten tuskin lisä ainakaan kartan todenmukaisuutta parantaisi.

Tai sitten kartan ylioptimismi on tahallista, käytetäänhän sitä apuna markkinoinnissa.

Olen samaa mieltä tuosta, että käytetyt taajuudet olisi myös tärkeä laittaa näkyville. DNA näin tekeekin.

 

Jos tuntuu siltä, että peittoaluekartasta tulee liian teknisen näköinen taajuus yms informaatioineen, niin suuri edistysaskel olisi edes se, että nämä olisivat jonkinlaisen lisävalinnan takana saatavilla. Tokihan nämä saa asiakaspalvelustakin kysymällä selville, mutta se jotenkin tuntuu turhalta välivaiheelta.

Vastaa