LTE verkko Uusi-Summa Hamina

  • 11 December 2014
  • 11 kommenttia
  • 31 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Moi

Milloin LTE verkko laajenee Haminan Uuteen-Summaan? on kuitenkin Haminan suurimpia asuinalueita ja täällä ei ole yhdenkään operaattorin LTE verkkoa vielä, ei ole mahdollisuus edes kaapeli nettiin joten surkeassa jamassa netti puoli.

Kiitos vastauksesta etukäteen..

11 kommenttia

Hei winmau22

Haminan alueelle on v. 2014 aikana tulossa kolme uutta 4G verkon tukiasemaa. Lähin tukiasema on tulossa Saviniemen alueelle, n. 4 km päähän Uusi-Summasta, suunta on koilliseen.
Esimerkiksi uusilla 4G nettitikuilla ja suuntaavalla antennilla yhteys varmaan saadaan, toki maaston muoto kannattaa ottaa huomioon. Alustavien suunnitelmien mukaan kuluvan kesän aikana saadaan tukiasema valmiiksi.

.
Moi
Sain yhteyden toimimaan Heinäkuussa mimo-antennilla vaikka virallista kuuluvuutta ei ollutkaan ja nopeus ajankohdasta riippuen 40-95Mbs,
Nyt jostain syystä nopeudet tippuneet 20-60Mbs vaikka kuuluvuuskartassa olen hyvällä kuuluvuus alueella ? onko nopeuksia tarkoituksella hidastettu vai mikä mättää.
Hei winmau222,

katselin alueella tällä hetkellä toimivia 4G-tukiasemia ja kaiken pitäisi toimia ihan ok.

Vuoden alusta on tullut suunnitelma Keski-Poitsilaan, mikä ei ole kaukana Uusi-Summa -alueesta. Uuden tukiaseman tuleminen auttaa viimeistään yhteysnopeuksissa.

Saat antennin kautta hyvät nopeudet, veikkaan että kuitenkin data liikkuu. Missä yhteydessä olet huomannut nettiyhteyksissä latausnopeuksissa hitautta?

Sonera.fi -kuuluvuuskartta on hyvin suuntaa-antava ja antaa ehkäpä liian hyvän kuvan tilanteesta, mitä se ei välttämättä kuitenkaan ole.
Moi
En nyt kutsuisi nopeutta hyväksi jos latausnopeus on päivällä vain 3-5 megaa kun alussa tuli jopa 10.
Eipä taida uusikaan tukiasema auttaa jos nyt jo verkko tukossa ja käyttäjät todennäköisesti lisääntyy.
Mites Upload kun on tässä sopimuksessa ala-arvoinen vain 5 Mbit/s kun uusissa on 50 Mbit/s saako tuota nopeutta nostettua?

Kiitos vastauksesta
Hei winmau222,

ymmärsin nopeudet eri tavalla, sisälukutaito oli heikko 😞

Ensi vuonna kokonaisvaltaisesti lisätään verkkoon potkua joten kapasiteetti ei heti ensimmäisenä tule vastaan. LTE-verkossa latausnopeus saapuvassa liikenteessä on 10 - 80MT ja lähetysnopeus on 0,5 - 5MT.

Ongelmana tässä on se, että 4G-tukiasemat ovat tästä paikasta kaukana ja antennikaan ei välttämättä jaksa siksi signaalia perille asti jouhevasti tuoda. Syynä voi olla myös maastolliset esteet.
Moi taas

Jos Heinäkuussa tuli max 100MT ja nyt Marraskuussa max 60MT meinaatko että joku mäki on kasvanut eteen tänä aikana?signaalin taso on aivan sama kuin ennen ja nopeus on silti tippunut.

Uudessa 4G-netti Max tarjousehdoissa lukee näin
"Lähtevän liikenteen maksiminopeus LTE-verkossa 50 Mbit/s (vaihteluväli 3-40 Mbit/s)" ja "Saapuvan liikenteen maksiminopeus LTE-verkossa 150 Mbit/s (vaihteluväli 10–80 Mbit/s"
Joten saako tähän vanhaan sopimukseen nostettua tuota lähtevää nopeutta?
Hei winmau222!

Kiitos viestistäsi ja hyvistä kysymyksistäsi. Oletko huomannut liittymässäsi mitään muutosta lähetysnopeuden suhteen?

Kaikissa nykyisissäkin Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Teho - ja Aito 4G Max -liittymissä lähetysnopeus on nostettu nopeudesta 5 Mbit/s nopeuteen 50 Mbit/s, joka on siis teoreettinen maksiminopeus. Lähetysnopeuden vaihteluväli on 3-40 Mbit/s.

Sekä lataus- että lähetysnopeudet riippuvat muun muassa siitä, kuinka monta liittymää käyttää samanaikaisesti samaa 4G-verkon tukiasemaa. Verkon ruuhka-aikoina nopeudet saattavat olla alempia. Uudet 4G-verkon tukiasemat alueella parantavat tilannetta myös ruuhka-aikoihin liittyen eli alueelle tulee lisää kapasiteettia 4G-verkkoon.
Moi

Uppi on ollut kokoajan 5-6Mbit/s ei ole tapahtunut mitään muutosta Heinäkuun jälkeen kun liittymän otin.
Kaverilla on sama liitymä ja lähetys nopeus ei ole myöskään hänellä noussut.
Hei winmau222!

Kiitos viestistäsi. Jotta liittymäsi tilanne voidaan tutkia, lisäisitkö tämän Keskustelupalstan profiiliisi asiakasnumerosi (10 numeroa), joka löytyy liittymäsi laskuista. Asiakasnumerosi ei näy muille Keskustelupalstan käyttäjille.

Ohje: Omat asetukset => Profiili => Asiakasnumeron kohdalle kirjoitetaan asiakasnumero => Lähetä.

Olet todennäköisesti jo sammuttanutkin laitteesi, mutta voit tehdä tämän uudelleen ja testata tämän jälkeen liittymäsi nopeuksia.
Täähän vain paranee:) nyt lataus nopeutta huimat 10Mbit/s.
Näköjään kuuluvuus karttaakin tehty päivitys ja kuuluvuus alue pienentynyt??
DNA 3g mene tällä hetkellä kovempaa kuin Soneran 4g
Edelleen signaali sama kuin kesällä ja silti vauhdissa -90%
Hei winmau222!

Kiitos viestistäsi. On totta, että kuuluvuuskarttaamme on päivitetty, jolloin 4G-verkon peittoalueet ovat joillakin alueilla suppeampia kuin ennen päivitystä. Tämä johtuu siitä, että ennen päivitystä peittoalueet olivat vähintäänkin optimistisia.

Mainitset aikaisemmissa viesteissäsi, että liittymäsi latausnopeudet ovat olleet huomattavastikin nykyistä parempia. Tällä hetkellä ei ole tiedossa olevia häiriöitä Soneran 4G-verkossa Haminan alueella, joten liittymästäsi on syytä tehdä vikailmoitus, jotta asiantuntijamme voivat tutkia tilanteen.

Voit tehdä liittymästäsi vikailmoituksen Sonera Omien Sivujen kautta osoitteessa:

https://www4.sonera.fi/Kirjaudu/?someid=3417

Sisäänkirjautumisen/rekisteröitymisen jälkeen valitset oikean liittymän ja tämän jälkeen kohdan Tee vikailmoitus.

Vikailmoituksesta on hyvä ilmetä 3-5 kappaletta nopeustestien tuloksia ajankohtineen mitattuina eri vuorokauden aikoina, tieto siitä milloin hidastelu on arviolta alkanut sekä tieto käytössäsi olevista laitteista.

Vastaa