Mobiilidata tablettiin viikoksi reissuun?

  • 23 January 2022
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Kunniamerkki +11
  • Meilaaja
  • 337 kommenttia

Otsikossa olennaisimmat, olen lähdössä viikoksi liikkeelle ja tablettiin matkan ajaksi mobiilidataliittymä. EU roaming -aluetta mutta ei Prepaidin tukemien maiden listalla.

Mikä olisi halvin tapa? Dotin hinnasto ei selaimellani aukea enkä ole varma ymmärtäisinkö sitä vaikka aukeaisikin?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Telia Dot 4G käytön mukaan liittymässä on 0,20 € vuorokausikohtainen aloitusmaksu, jos mobiilidatayhteys on auki. Hinnoittelu on logaritminen, mutta 1,00 €/vuorokausi hintakatto on helppo ymmärtää. Sen saavuttaa noin 0,47 Gt päivittäisellä tiedonsiirrolla. Viikon netin käyttö maksaisi siten jotakin 1,40 – 7,00 € väliltä.

 

 

Huomaa, että Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Viron, Latvian ja Liettuan ulkopuolella muissa EU-maissa liittymässä on 17 Gt/kk käyttöraja. Toisin sanoen Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Guadeloupe, Irlanti, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Martinique, Portugali, Puola, Ranska, Ranskan Guyana, Reunion, Romania, Saksa, Slovakia, Slovenia, Tšekki, Unkari, Vatikaani. Rajan ylittämisen jälkeen tiedonsiirron nopeus pudotetaan 0,1 Mbit/s.

 

Muistathan ottaa sim-kortin pois tabletista matkan jälkeen, jottei se jää jauhamaan päivittäisiä 0,20 € aloitusmaksuja. Huomioi myös 5 €/kk vähimmäislaskutus. Jos toista matkaa ei ole näköpiirissä, muista irtisanoa liittymä matkan jälkeen.

Kunniamerkki +11

DOT taitaa olla järkevin ratkaisu. ostaa liittymän iPadiin ennen matkaa ja sulkee pois reissun jälkeen. Kyproksella näkyy paikallinen data Prepaid olevan yli tuplaten kalliimpi kuin mitä maksoin afrikan suunnassa reissulla viime vuonna!

Kunniamerkki +11

Yksi asia vielä jäi auki: DOTissa minimilaskutus tarkestellaan 3 kk jaksoissa. Jos pidän liittymää voimassa 10 päivää niin laskutetaanko minulta 3 x 5 eur eli 15 eur minimimaksua?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Kolmen kuukauden seurantajakso poistui käytöstä 30.9.2021. Tapauksessasi se ei olisi myöskään aiheuttanut veloitusta, koska ensimmäinen tarkastus olisi tehty kolmen kuukauden kuluttua liittymän avaamisesta, jolloin liittymä on jo irtisanottu.

 

Nykyään vähimmäislaskutus tarkastetaan joka kuukausi. Eli joulu- ja helmikuun käytöt eivät vaikuta lainkaan tammikuun laskutukseen. Mahtaisikohan tämä linkki toimia: Telia Dot hinnasto.

 

Näet myös vähimmäisveloituksen määrän Dot-sovelluksesta:

 

 

 

Vastaa