Kysymys

Mobiililaajakaistan nopeus

  • 9 December 2022
  • 1 kommentti
  • 145 katselukertaa

Kunniamerkki

Hei, kirjottelen täältä Pohjois Savon suunnalta Varkaudesta ja ongelma on todella karmea 4G mobiilikaistan nopeus. Käytössä siis tämä 100M hybridi kaista, jonka myyntikin kai jo on lakkautettu, mutta ei kai se voi vaikuttaa nopeuteen näin. Muutaman vuoden tämä on jo ollut ja toiminut lähes moitteetta, mutta nyt on monia kuukausia nopeudet aivan karseita.  Pahimmillaan 1-10M. Olen kokeillut eri asetuksia modeemista, kuten vain langallista ja vain mobiilia yms. Jostain syystä osa peleistä ei osaa käsitellä jos molemmat päällä yhtä aikaa, joten olen todennut, että pelkällä mobiiliverkon käytöllä SAIN paremman ja vakaamman yhteyden.

Voiko siis modeemissa olla vikaa, jos saan sillä hyvällä tuurilla edes tuon 10M, kun joudun puhelimestasta jakamaan tietokoneelle DNA:n mobiiliverkon josta tulee samaan aikaan sen 200M ja laitteet on melkein vieressä. Kuitenkin myös modeemi pystyy satunnaisesti luvattuun 100M, kun katson steamin yön aikana ladattuja päivityksia ja peak nopeutta.

On myös jonkinverran dataa kerättynä speedtestistä, joka näkyy kuvasta, että joku näissä nopeuksissa on mättänyt jo pidemmän aikaa

Pahoittelut melko sekavasta tekstistä, mutta tässä hyvin turhautuneena kirjottelen niin ei ajatus luista täysin.

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hybridimodeemi ei ole kuin LTE Cat6, joten se ei osaa ehkä kaikkia Yhteisverkon toimintoja hyödyntää. Kuitenkin noin suuret erot puhelimesi ja modeemin välillä ovat erikoisia. Voihan siinä jokin vika olla. Mikä puhelimesi on merkiltään ja malliltaan? Monet puhelimet ovat kertaluokkaa kehittyneempiä mobiiliverkon osalta kuin mitä tuon hybridimodeemin modeemimoduuli.

Vastaa