Nettiselain vaikuttaa yhteyden toimivuuteen ohjelmia katsoessa

  • 25 April 2022
  • 6 kommenttia
  • 9 katselukertaa

moro, netti pätkäsee 32,33 minuutin välein . noin aika. mutta useimmin tuo aika. useimmin filmiä katsoessa. ostin uuden mokkulan ja vaihdoin dna;ta teliaan , mutta vika jatkuu. mokkula on piuhalla kiinni koneessa. pätkimistä useimmin yöllä ja illalla .on pätkinyt jo yli puolvuotta. edit HannaMarikaL: muokattu otsikkoa  


6 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9
Moikka @bremari ja tervetuloa Telia Yhteisöön keskustelemaan!
@bremari  kirjoitti:


moro, netti pätkäsee 32,33 minuutin välein . noin aika. mutta useimmin tuo aika. useimmin filmiä katsoessa. ostin uuden mokkulan ja vaihdoin dna;ta teliaan , mutta vika jatkuu. mokkula on piuhalla kiinni koneessa. pätkimistä useimmin yöllä ja illalla .on pätkinyt jo yli puolvuotta.


Oletko kokeillut millään muulla laitteella yhteyttä mokkulan ja operaattorin vaihdon jälkeen?  Pätkivätkö yhteydet niilläkin vai ainoastaan sinun koneellasi? 

moro taas, jotain nyt selvisi mistä jatkaa eteenpäin. eli kun katsoo esim avaraa luontoa yleltä, niin oikeassa yläkulmassa on asetuspisteet, sieltä kun laittaa automaattisen kuvanlaadun pois ja tilalle 720. 2,6 mpiks, niin filmi pätkäsee 41 minuutin päästä. jos laittaa 720 1,6 mpiks, niin se ei pätkäse ollenkaan. mikä siellä tulee täyteen kun se pätkäsee, ja mitä sille olis tehtävissä. kuvan laadussa on aika ero noiden välillä. se auto on tosi tarkka kuva .tää tekee saman edgellä ja cromella. kone on vanha fujitsu siemens, alunperin vista kone. olen uusinut muistikammat niin isoiksi kuin se mahdollistaa. nyt siinä on 10 wintoukka. muuten kone toimii kuin enkeli ja on nopea käynnistymään, eli en halua luopua siitä niin kauaa kun se toimii.  onko siellä joku puskurimuisti mitä olis mahdollista laajentaa ja jos on niin miten.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@bremari  kirjoitti:

alunperin vista kone

Tämän ikäluokan koneet eivät jaksa pureksia kuin enintään 480 tai 576 juovan eli 1K videota, ellei niissä ole aivan huippuluokan näytönohjain. Eikä näytönohjainkaan auta kaikissa tapauksissa, sillä uudet palvelut käyttävät videokoodekkeja, joille rautapurkua ei ole olemassa. Tällöin purkutyön joutuu tekemään joka tapauksessa suurelta osin suoritin.

 

Asiaa ei myöskään auta se, että selaimet ovat surkeita sovelluksia videontoistoon. Edge ja Chrome käyttävät samaa html-moottoria. Jos haluat kokeilla toista html-moottoria, asenna vaikka Firefox-selain.

 

Pudota siis suosiolla kuvan tarkkuudeksi 480 tai 576. Tai kokeile tehokkaampia toisto-ohjelmia, kuten esimerkiksi VLC media player. Oma haasteensa on toki löytää videovirran suora osoite, jotta sen saa näkymään VLC:ssä. Monet suoratoistopalvelut lisäksi estävät kuvan katsomisen muilla kuin heidän suosittelemillaan selaimilla.

hyvä @irritus , tuon minä tiesin jo itsekin, siksi en sitä kysynytkään. kysyin että mikä koneessa tulee tuon mainitun ajan jälkeen täyteen ja millä sitä aikaa voisi pidentää. mun kone näyttää kaikki filmit tosi hyvin ja kirkkaasti kuvan eikä pätki eikä nyi . paitsi tuo että katkasee tietyn ajan päästä. eli joku "raja" siellä täyttyy. oikeestaan se kuva jähmettyy paikalleen ja sitten täytyy aloittaa alusta ja siirtyä sinne mistä se pätkäisi. ja taas mennään puoltuntia ilman ongelmia. en aio ostaa uutta konetta vain koska jotkut insinöörin nulikat ovat keksineet uuden leikkikalun . edit katjane: pingattu nimimerkki

lisäksi vielä , kun katson putkeen vaikka 10 minuuti mittaisia filminpätkiä mitkä näytetään "kavalkaadina" voin katsoa niitä vaikka 2 tuntia ilman pätkimistä , eikä niiden välillä ole oikeestaan taukoa vaan ne jatkuuvat suoraan kun toinen loppuu. miksi näin ? mutta ei onnistu koko filmillä.

 

no joo , vika selvis . crome ja edge vaan on *******oja. firefoxilla ei pätki yhtään. mikä bugi lienee cromessa ja edgessä . voi voi taas meni satanen hukkaan . nää insinöörin nulikat tekee kaikenaikaa uusia turhia juttuja kokeilematta toimiiko homma . kalliiksi käy 

Vastaa