Skip to main content
Onko siis 21 siirtonopeudella ja 150 siirtonopeudella iso ero?

@Fannyyhh kirjoitti:
Onko siis 21 siirtonopeudella ja 150 siirtonopeudella iso ero?


Tarkoitatko mihin viitaten? Mobiililaajakaistaan? Kannattaa koettaa hitaammalla yhteydellä ensin, ja jos koko ajan kellonajasta riippumatta paukuttaa liittymän nopeusrajoitukseen (21Mbps), niin kannattaa harkita nopeamman liittymän hankkimista. Tarkkana kannattaa olla, välttää määräaikaisia sopimuksia, sillä mobiiliyhteyksissä voi toimivuus vaihdella paljon lyhyen ajan sisällä. Aamulla voi tulla jopa 150Mbps optimitilanteessa jos verkko sitä tukee, mutta illala vain 10Mbps, tämä aika karrikoiden. Periaatteessa maksat liittymän palvelukuvauksessa olevan vaihteluvälin alimmasta nopeudesta, kaikki siihen päälle on plussaa.



 



Tuo 21Mbps peruskäytössä (netin selailu, pelailu, youtube/videopalvelut fullHD kuvanlaadulla, VOIP-puhelut) piisaa hyvin, mutta ehkä lisänopeutta kaipaa jos aiot ladata tiedostoja netistä. Silloin lisänopeudesta ei ole haittaa. Ja myös jos useampi käyttäjä katselee videoita samanaikaisesti ei lisäkapasiteetista ole haittaa.



 



Jos ja kun mobiilia tarkoitat, muistathan myös, että on paljon käyttöpaikkasi matkapuhelinverkon taajuudesta kiinni, mikä on maksiminopeus. Katso Soneran kuuluvuuskartasta käyttöpaikkaasi koskeva tieto, että voitko edes saavuttaa tuota 150Mbps nopeutta. Nyrkkisääntönä kaupunkien ja taajamien verkko tukee sitä (1800MHz taajuusalue), mutta maaseudun 800MHz vain puolta siitä, eli 75Mbps. Todellisuudessa siinäkin jäädään max. 50-60Mbps tasolle johtuen radioverkossa vallitsevista muuttujista, kuten häiriöistä.



 



Yhteysnopeutta voit mitata esimerkiksi täällä: http://www.speedtest.net/


Mulla oli tossa kuuluvuuskartassa 4G vaihteluväli 10-18 Mbit/s Max 150 Mbit/s nii oli hyvä. Eli kannattaako ottaa 150? 3G vaihteluväli 0,4-10 Mbit/s Max 21 Mbit/s niin sama. (En ite tajuu noist vaihtelivälijutuist mitään...)
Mutta tarkoitan siis liikkuvaa nettiä.

@Fannyyhh kirjoitti:
Mutta tarkoitan siis liikkuvaa nettiä.

Hei vaan,

 

Riippuu millaiseen käyttöön se tulee. Katsotko paljon Netflixiä? HD-videoita? Pelaat verkkopelejä paljon? Lataat erilaisia sovelluksia/pelejä/videoita/musiikkia netistä?

 

Suosittelen tuota 150 mikäli laitteesi kapasiteetti sen sallii. Tosin vaihteluväli on reippaasti alhaisempi mutta huomattavasti nopeampi kuin tuo 21 :D

 

Toki voit aloittaa tuolla 21:llä ja päivittää sitten myöhemmin Omien Sivujen kautta paketin 150:een mikäli se ei ole riittoisa


Vastaa