Opengate vs prointernet, opengate portti 443 ei toimi, prointernet toimii

  • 28 February 2022
  • 3 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Mikäs prointernet ja opengate (perus yhteyspiste) ero nyt oikein on, APN "prointernet" toimii hyvin https:// yhteys julkisesta internetistä, mutta kun vaihdan tilalle "opengate", lakkaa https:// yhteys toimimasta. Porttiohjaus julkisesta 443 portista sisäiseen verkkoon Huawei B715s-23c Mitään muita asetuksia ei välillä muuteta, kuin APN nimeäminen uusiksi (ja uuden julkisen IP-osoitteen tarkistus tietysti, kun muuttuu APN vaihdon / opengate seurauksena).
Edit:
Tuli tuplapostaus kun meni ensin väärälle osastolle:

https://yhteiso.telia.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Opengate-vs-prointernet-opengate-portti-443-ei-toimi-prointernet/td-p/235768 Edit ReOlivia: Poistettu tuplapostaus 🙂>


3 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

@thobie  kirjoitti:


Mikäs prointernet ja opengate (perus yhteyspiste) ero nyt oikein on, APN "prointernet" toimii hyvin https:// yhteys julkisesta internetistä, mutta kun vaihdan tilalle "opengate", lakkaa https:// yhteys toimimasta. Porttiohjaus julkisesta 443 portista sisäiseen verkkoon Huawei B715s-23c Mitään muita asetuksia ei välillä muuteta, kuin APN nimeäminen uusiksi (ja uuden julkisen IP-osoitteen tarkistus tietysti, kun muuttuu APN vaihdon / opengate seurauksena)


Erikoiselta tilanne kieltämättä kuulostaa, äkkiseltään uskoisi tilanteen olevan päinvastainen.  Ulkopäin kummassakaan ei ole porttisuodatuksia, eli ainoa muuttuva asia tässä vaikuttaisi olevan verkko-osoite. Pääsääntöisesti yksittäiset porttiongelmat ovat päätelaitteesta eivät yhteydestä johtuvia.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Oletko yrittänyt avata yhteyden yhdestä Telian mobiililaajakaistasta toiseen niissä tapauksissa, kun https ei toimi?

 

Mikäli mahdollista, kokeile yhteyden asiakaspäässä kiinteää laajakaistaa, toisen operaattorin mobiililaajakaistaa tai VPN-yhteyttä.

 

Jos https toimii nyt, kyseessä on klassinen vika, mobiililaajakaistojen väliset yhteydet eivät toimi saman operaattorin sisällä. Tämä vika on kiertänyt matkaviestinverkkoja jo kymmenen vuotta. Välillä se korjaantuu, välillä se tulee uudelleen esille. Joskus se esiintyy vain tiettyjen paikkakuntien välillä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Oletko muuten luonut varmenteen ip-osoitteeseen vai verkkotunnukseen viitaten?

 

Mikäli ip-osoitteeseen, joudut vaihtamaan varmenteet joka kerta kun ip-osoite vaihtuu. Huomioi myös, että varmenteet jäävät asiakaspäässä selaimen välimuistiin. Tällöin asiakaspäässäkin täytyy selaimen välimuisti tyhjentää joka kerta, kun ip-osoite vaihtuu.

 

Suosittelen, että otat dynaamisen nimipalvelun käyttöön ja luot varmenteen verkkotunnukseesi viitaten, ellet ole jo näin tehnytkin.

Vastaa