Ping On Iso

  • 7 January 2022
  • 1 kommentti
  • 32 katselukertaa

Hei. Miten saisi Pingiä parannettua ja vaikuttaako lähetys nopeus ping?Yleensä Lautaus nopeus on 100-200 ja lähetys on 5-50 ja saisiko sitä parannettua Littymänä on 200 Mbps rajaton ja mobeemina TP-Link Mr 600 v1 jos se jotain kiinnostaa.  Edit AaTanja: muokattu hiukan otsikkoa.


1 kommentti

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

@Elkku33  kirjoitti:


Hei. Miten saisi Pingiä parannettua ja vaikuttaako lähetys nopeus ping?Yleensä Lautaus nopeus on 100-200 ja lähetys on 5-50 ja saisiko sitä parannettua Littymänä on 200 Mbps rajaton ja mobeemina TP-Link Mr 600 v1 jos se jotain kiinnostaa.


Mobiiliverkossa viive voi tosiaan vaihdella paljonkin, jos modeemin ja tukiaseman välinen yhteys eli signaali on heikkoa. Myös moni muu asia vaikuttaa viiveeseen, esim. reititys verkossa, mihin palvelimeen yhdistää tai häiriöt verkossa voi vaikuttaa viiveeseen. Toistuuko tuota ongelmaa useammassa eri palvelussa tai verkkopelissä ja toistuuko se vain tiettynä hetkenä päivästä, esim. illasta?

Mieleen tuli myös päätelaitteiden yhdistäminen modeemiin, käytätkö langatonta Wi-Fi yhteyttä vai verkokkaapelia? Näistä verkkokaapeli on aina varmempi valinta, koska Wi-Fi verkkokin voi olla häiriöinen ja aiheuttaa lisää viivettä. Modeemia voi kokeilla myös sijoittaa eri ikkunalle ja avaralle paikalle -> signaalin voimakkuus tukiasemalle voi parantua ja sen kautta vähentää viivettä.

Vastaa