Prepaid liittymä, datan käyttö


Moro,

 

Soneran sivuilla mainostetaan Prepaid -liittymää, jota voidaan käyttää sekä puheluihin, viesteihin että dataan. Datan käytöstä sanotaan että maksaa 0,01€/Mt. Max veloitus 0,99€/päivä. Ymmärtääkseni tuolla saa 50Mb/s nopeuden max (ei tämä nyt ihan selkeästi ole mainittu tosin). Mutta entä jos käyttää dataa enemmän per päivä, laskeeko nopeus ja onko joku datamääräkatto per päivä. Tuo ei selviä mistään. Chatissä eivät osanneet sanoa, soreran liikkeessä (Koskikeskus) sanoivat että ei kait siellä rajoituksia ole kun ei ole mainittu. Mutta kummastuttaa kun ko liittymälle voi ladata erikseen vaikka viikon datapaketin, joka on selkeästi sanottu olevan rajoittamaton. Tuo maksaa 9,9€/7 päivää. Miksi kukaan moista ostaisi jos tuo prepaid -liittyman 0,99€/päivä on myös rajoittamaton.

 

Haen dataliittymää, jota tarvitsen kuitenkin vain harvoin, esim loma-ajoille, muuten käyttöä ei juuri ole. Siksi mietin mitä tuolla saa ja mitä ei. Onko raatilaisilla kokemuksia tuosta?

 


4 kommenttia

Tuo hassu hinnoittelu johtuu siitä, että lisäpaketit on hinnoiteltu noita netti-prepaideja silmällä pitäen. Sonera Prepaidilla päiväkohtainen hinnoittelu tulee halvemmaksi kuin viikon paketin ostaminen. Kyseessä on tosiaan päiväkohtainen maksimihinta, eikä käyttökattoa ole ainakaan missään lähteessä ilmoitettu olevan. Eli maksat ensin 0,01 €/Mt kunnes 0,99 € on täynnä ja sen päivän netin käytöstä ei enää veloiteta enempää.


@kjns@  kirjoitti:

Tuo hassu hinnoittelu johtuu siitä, että lisäpaketit on hinnoiteltu noita netti-prepaideja silmällä pitäen. Sonera Prepaidilla päiväkohtainen hinnoittelu tulee halvemmaksi kuin viikon paketin ostaminen.

 

Kyseessä on tosiaan päiväkohtainen maksimihinta, eikä käyttökattoa ole ainakaan missään lähteessä ilmoitettu olevan. Eli maksat ensin 0,01 €/Mt kunnes 0,99 € on täynnä ja sen päivän netin käytöstä ei enää veloiteta enempää.


Sitten kun tulee 100 Mt täyteen loppuu datan käyttö kun seinään.

Tosin hinnastohan ei tätä tosiasiaa sulle kerro.

On hieman arvokasta käyttää Telian prepaidia.

Ei ole mitään käyttökattoa Prepaidissa. Voit surffailla mielin määrin vuorokauden aikana, ja se maksaa vain 99 senttiä. Nopeusprofiili prepaidissa 150/55.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@jannyman@  kirjoitti:


Ei ole mitään käyttökattoa Prepaidissa. Voit surffailla mielin määrin vuorokauden aikana, ja se maksaa vain 99 senttiä. Nopeusprofiili prepaidissa 150/55.


Tosta 100 megan rajasta löysin juttua joltain toiseltakin foorumilta, mutta en nyt millään löydä viestiketjua... Itse en jaksa uskoa, että olisi sellaista rajaa, mutta voihan olla käynyt joku kämmi. Tai sitten ei riitä liittymän saldo päiväveloitukseen (eli tuo 0,99€).

Vastaa