Signaalin huonontuminen


Meillä on tuo Huawein E5776 mobiililaajakaistareititin kohta vajaa parivuotta. 

Yhteys on pakoketulla 3G-yhteydellä ja aina ollaan toimittu sillä kaistalla mitä matkapuhelinliikenteen jäljiltä nyt sattuu jäämään. Yleensä se tarkoittaa n. 1-1,5 megan yhteyttä. Ei häävi siis. 

4G-yhteyttä ollaan odoteltu pitkään kuin kuuta nousevaa mutta senkään suhteen ei ole vielä parannuksia tullut. Mutta noh, nyt sillä mikä on ollut ja toiminut niin sekin on mennyttä ilmeisesti. 

ihmettelin kun netti tuntuu kovin hitaalta ja tsekkasin reitittimen softan kautta niin 3G-yhteys on kahdella palkilla eli signaali on tipahtanut. Reitittimen paikkaa ei ole muutettu ja signaalin huonontumisen jälkeen olen kokeillut sitä muualla talossa (sijaitsee omakotitalon yläkerrassa ikkunan vieressä) mutta ei muutosta. 

Onko suuntauksia tms muuteltu soneran puolelta? 

 

 


6 kommenttia

...Lisäys: kaistaa tulee nyt huonommalla signaalilla n. 0,4 megaa. 

Tämä ongelma taisi ratketa. Siirsin tuon mötikän ikkunan ulkopuolelle niin johan alkoi pelittämään. 

Ikkunalasikin siis nähtävästi vaimentaa signaalia varsin tehokkaasti. Ongelma poistunee siis lisäantennilla. 

Olisiko kellään ideaa minkälaisen anttennin tuohon voisi lykätä kaveriksi? 

 

 

Jos on lähellä DNAn kauppa niin sieltä ostin itselle omaan E5776 antennin.

 

DNA Mokkula-antenni M2

 

Kysäse vain sieltä 4G piiskaa niin sillä ne mulle ainaki möi.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Hei, @julianmagic. Kertoisitko asuinkuntaisi ja asuinalueesi (ilman osoitetietoja, jos on tarvetta laita tämä yksityisviestinä). Näillä tiedoilla voidaan katsoa mahdollinen tukiaseman sijainti ja Soneran asiakaspalvelijan kanssa voidaan katsoa mahdollisesti paras ratkaisu.  Onko sinulla käytössä Android älypuhelin jossa 3G/4G tuki? Tällä voidaan mittaila alueesi todellisen kuuluvuuden joiden perusteella voidaan katsoa sinulle sopiva antennit yms... Käytämme tarkkoihin käyttäjämittaukseen Cellmapper sovellusta joka on helppo käyttää. Täälä käyttöohje: https://www.taisto.org/Cellmapper Eli tarkka tukiaseman sijainti ja sen suuntaukset todella tärkeitä.   

Asuinpaikka on Sastamala, Mouhijärvi ja Pukara, Iso-Hustun ranta.

Androidi löytyy ja asensin tuon Cellmapperin mutta pitänee sitä vielä opiskella.

Näyttää aika tekniseltä tämmöiselle liimapeukalolle.

 

 

 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Olen yrittänyt tehdä ohjeesta mahdollisimman yksinkertaisen. Riittää siis aluksi että GPS päällä ja Cellmapper päällä sekä automaattinen lähetys määritetty Cellmapperin asetuksista. Näillä pääsee alkuun ja sen jälkeen alkaa dataa kerääntymään. Voin katsoa jos teen siihen yksinkertaistetun ohjeistuksen vielä. Kysy toki jos jää epäselväksi. 

Vastaa