Soneran Baltian ja Pohjoismaiden käyttö

  • 11 December 2014
  • 9 kommenttia
  • 14 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Haluaisin tarkentavia vastauksia tähän. Sen olen ymmärtänyt, että ko. maissa liittymän käyttö on kuin kotimaassa eli käyttää pakettiminuutteja/viestejä ja nettiä.

Epäselväksi on jäänyt:

Jos vastaan puheluihin ko. maissa tuleeko laskua? Entä jos soitan suomesta ko. maihin niin maksaako se erikseen? Esim. Soitan Ruotsiin paikalliseen matkapuhelinnumeroon?

9 kommenttia

Odottelehan vielä Soneran varmistuksia.

Oman käsitykseni ja käyttämiseni pohjalta väitän seuraavaa:

Voit siis todella soitella Suomesta kohde maahan ja sieltä Suomeen, pakettiin kuuluvilla minuuteilla. Käsittääkseni tässä on se rajoitus, että ns. erikoisverkot eivät kuulu Sopivan käytön piiriin. Mutta kun puhelinnumeron edessä (tässä Ruotsin tapauksessa) on se +046 sen normaalin numeron edessä, niin puhelusi menevät pakettiin.

Vaikket kysynytkään, niin netin käyttö menee melkeen saman lailla. Teoriassa Sopiva liittymillä ei Pohjoismaissa ja Baltiassa pääse muihin verkkoihin, kuin Soneran pakettiin kuuluviin verkkoihin. Joudut nettiä käyttäessäsi hyväksymään dataroamingin, mutta valitse manuaalisesti oikea verkko niin vältyt hankaluuksilta.
Moikka salmaster!

Kuten Nasse-Setä tuossa kertoi ja tarkensi (kiitosta vaan!), Sonera Sopiva pakettiin kuuluu kyllä :)
Eli jos olet esim. Ruotsissa ja soitat/vastaat suomalaiseen tai ruotsalaiseen numeroon, jos olet Suomessa ja soitat Ruotsiin, pakettiin sujahtaa!
Soitan suomesta ruotsalaiseen numeroon, vaatiiko selvittää sen olevan Soneran paikallinen liittymä?

Sen ymmärsin, että pitää olla Soneran omassa verkossa.
salmaster: Kunhan on ihan normi puhelinnumero. Eli ei erityishinnoiteltu (yritys-, palvelunumero tms.).
Soneran liittymä valitsee ilmeisesti automaattisesti sopimusoperaattorin baltiassa ja pohjoismaissa...? Mielenkiinnosta kyselisin mitkä ovat sopimusoperaattoreita kussakin maassa?
Ruotsissa varmaan telia, mutta mites muut maat?
Niissä maissa, joissa Sonera Sopivan hinnoittelu on voimassa, et teoriassa voi liittyä minkään muun operaattorin kuin Soneran verkkoon. Varmuuden vuoksi suosittelen kuitenkin aina valitsemaan verkon manuaalisesti. Huom! Jos haluat ulkomailla surfata Soneran verkosssa, joudut puhelimestasi sallimaan dataroamingin. Tämä siltikin kuuluu pakettiisi, jos vain olet tosiaan oikeassa verkossa.

Soneran yhteistyökumppanit (eli siis Sopiva pakettiin kuuluvat verkot) Pohjolassa/Baltiassa:

Suomessa (Sonera), Ruotsissa (Telia ja Sweden 3G), Norjassa (Netcom), Tanskassa (Telia), Virossa (EMT), Latviassa (LMT) ja Liettuassa (Omnitel).
Kiitos jälleen Nasse93:lle vastauksesta! :)

Lisää speksejä ulkomaan käytöstä (muuallakin kuin Pohjolassa ja Baltiassa) löytyy tältä sivulta.

Ja saa tännekin laittaa kyssäreitä tai kommentteja!
Tervehdys!

Olen nyt kahdella eri kerralla yrittänyt käyttää kännykän datayhteyttä Virossa. Käytössä iPhone 5s.
Vaikka olen sallinut asetuksista dataroamingin ja käyttänyt EMT-operaattorin verkkoa, on aina tullut ilmoitus että mobiilidataverkkoa ei voitu aktivoida. Nyt suuntana Tukholma ja toive olisi että jospa tällä kertaa onnistuisi, mikähän olisi avuksi?
mjj

Itse omistan saman puhelimen, joka toimii ulkomailla moitteetta. Kokeile nollata verkko asetukset. Verkkoasetusten nollaus ei hävitä puhelimesta tietoja (ehkä wlanin tallennetut salasanat korkeintaan).

(IOS 8.0.2)

Asetukset --> Yleiset --> Nollaa --> Nollaa verkkoasetukset

Jos tämäkään ei poista ongelmaa, jää melkeen ainoaksi vaihtoehdoksi resetointi. Mikähän mahtaa muuten olla käytössäsi oleva liittymä?

Vastaa