Soneran Mobiiliapplikaation betatestaajaksi? **testi päättynyt**


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
 • Yhteisömanageri
 • 10439 kommenttia

  


 


Hyvä Sonera Klaanin jäsen,


 


Nyt sinulla on hieno mahdollisuus osallistua palvelun kehittämiseen, osallistu pilottiin ja pääset kokeilemaan betaversiota Soneran Mobiili Applikaatiosta! Järjestämme betatestauksen mahdollisesti vain Klaanin jäsenille joten hyödynnä mahdollisuutesi ainutlaatuiseen tilaisuuteen :)


 


Oletpa sitten asiakas itse tai käyttäjä, applikaation avulla pääset katsomaan matkapuhelinliittymiäsi, tsekkaamaan esimerkiksi liittymän tai liittymien saldon ja pakettien tilanteen. Pääset tilaamaan uusia palveluita ja vaikka muokkaamaan liittymän estoja sekä rajoituksia. Huom, sovelluksen betaversion avulla voit muokata ja hallinnoida matkapuhelinliittymiäsi. Tulevaisuudessa, kun olemme julkaisseet applikaatiosta tuotantoversion voit hallinnoida myös Kodin Netti-liittymääsi.


 


Applikaation avulla voit mm:


  • Tsekata
  1. Asiakastietosi sekä laskutustietosi

  2. Liittymässäsi käytössä olevat palvelut

  3. Liittymäsi tai liittymiesi pakettien saldotilanteen (puhelut, viestit, datan käyttö)
 • Tilata lisäpalveluita

 • Muokata liittymän estoja ja rajoituksia

 • Muokata käyttäjätietoja

 • Sovelluksesta löydät myös asiakaspalvelun yhteystiedot


 


Applikaatio toimii kahdella alustalla:


  • iOS 7 ja uudemmat

 • Android 4.1.x ja uudemmat 


 


Pilotti kestää kaksi viikkoa. Applikaatiossa on sisäänrakennettu palautelomake, kun olet tutustunut huolella applikaatioon - mistä mitäkin löytyy ja miltä sitä tuntuu käyttää ja koetko sen hyödylliseksi yms yms - niin täytä palautelomake applikaation kautta. Jos haluat kertoa kokemuksistasi myös täällä Klaanissa niin sana on vapaa, tämä ketju on sitä varten ja applikaation kehittäjät osallistuvat keskusteluun kanssanne :)


 


Pilotin ohjeet:


 


1. Sovelluksen lataaminen tapahtuu QR-koodin avulla ja sen lukemista varten tarvitset laitteellesi erillisen sovelluksen. Jos laitteestasi ei löydy vielä QR-koodinlukuominaisuutta niin voit ladata sen Google Play –sovelluskaupasta (Android Market) tai App Storesta esim. nimellä Barcode scanner.


2. Lue alla oleva koodi laitteellasi (siis sillä scannerilla):


 


***Pilotti päättynyt, poistin koodit***


 


3. Hyväksy laitteen ehdottamat asennus stepit.


4. Avaa Soneran sovellus.


5. Kirjaudu sovellukseen nykyisillä Sonera Omat Sivut –tunnuksillasi.


 


Pilotin aikana sovellukseen saattaa tulla päivityksiä, jos näin käy niin laitan myös siitä tietoa tähän aloituspostaukseen. Tarkoittaa sitä että siinä tilanteessa poista applikaation nykyinen versio ja lataa uusi versio uuden QR-koodin avulla.


 


Eikun lataamaan applikaatio omalle laitteelle! Jos sinulla heräsi kysymyksiä niin kysy ihmeessä, vastaamme mielellämme.


 


Hyviä hetkiä testaamisen parissa, ja muistakaa antaa palautetta ensisijaisesti sovelluksen kautta mutta myös tänne ketjuun :)


 


EDIT 12.3.2015: Sovellus päivittyi tänään uudempaan version joten saadaksesi sen käyttööso poista nykyinen versio laitteeltasi ja lataa uusi tilalle yllä olevien koodien avulla.


EDIT 30.3.2015: Pilotti on päättynyt, kiitos testaajille ja kommentoijille 🙂 Uusi sovellus saapuu sovelluskauppoihin arviolta kuukauden kuluessa. Poistin pilotinaikaiset latauskoodit tuosta ylhäältä.


18 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Pilotti alkaa nyt! Lisäsin QR-koodin aloituspostaukseen jonka avulla pääsette lataamaan sovelluksen laitteellenne :)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Heti palautteena... Android 2.3 tehty ulkoasu osittain.. ei vaikuttanut hyvältä ainakaan aluksi... 

 

Korjaisin vielä käytettävyyttä... 

 

sekä nämä virheilmoitukset...

 

       

Tuettu Android versio on 4.1.X tai uudempi, valitettavasti vanhempien versioiden tukeminen olisi johtanut muihin laadullisiin kompromisseihin. Tämän vuoksi valitsimme yleisimpien käytössä olevien versioiden mukaan optimoiden toteutuksen ja skaalautuvuuden.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Itse siis käytän Android 5.0 siis... 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

@olkitu kirjoitti:

Itse siis käytän Android 5.0 siis... 
Ymmärsinkö oikein että ensimmäinen kommenttisi viittasi siihen, että koet että applikaatio on kuin se olisi tehty Androidin 2.4 -versiolle? :)


 


Mites muut testaajat siellä taustalla, miltä sovellus vaikuttaa? Kommentteja kiitos :)

Moi,

 

tässä alla muutamia sunnuntaitestaajan havaintoja :smileyhappy: Testasin sovellusta sekä yritysliittymällä että Sonera Tunnuksen kautta kuluttajaliittymillä. Testattu laitteella: Samsung Galaxy S5, Android 5.0

 

Yleiset huomiot ja kehitysehdotukset:

 

Liittymän tiedot

 

 • Sivun vasemmassa yläreunassa < nuoli vasemmalle, mutta se ei vie mihinkään

 • Voisiko < kohdan kosketuspinta olla isompi? Nyt pitää osua aika tarkasti < kohtaan. Voisiko kosketuspintaa lisätä vaikkapa < nuolen ja Liittymätiedot tekstin puoleen väliin niin osuu isommillakin nakkisormilla :)

 • Yläosan netti ”donitsissa” näkyvä datamäärä on ilmoitettu megabitteinä joka muodostaa pitkän lukusarjan 

Liittymätiedot > Liittymätiedot

 

 • Päivitä liittymätyyppi -painike ei toimi
 • Kun klikkaa tee vikapyyntö linkkiä, ei pääse kyseisestä näytöstä takaisin vaikka painaa päätelaitteen back-painiketta. Sovellus tai selain ei itsessään tarjoa takaisinsiirtymismahdollisuutta. Sovellusta ei myöskään pystynyt sulkemaan. Jouduin sulkemaan sen forcettamalla erillisellä Task killer-sovelluksella

Yritysliittymällä testattaessa nousseet huomiot:

 

Asiakastiedot

 

 • Voisiko tälle sivulle tuoda tiedon omistajasta eli yrityksen nimen, jonka omistamalla liittymällä olen kirjautunut sovellukseen? Toinen vaihtoehto olisi tuoda kyseinen tieto Liittymätiedot-sivulle.
 • Sivulle tulee Hups-virheilmoitusteksti. Voisiko kyseisessä virheilmoituksessa olla linkki verkkosivulle (esim. Sonera.fi Ohjeet ja Vinkit) jossa olisi kerrottu käyttöoikeuksista? Näin käyttäjälle tarjotaan reitti eteenpäin. Ehkäpä virheilmoitus voisi olla erilainen, kun tunnistetaan että sivulle tulevallä käyttäjällä on yritysliittymä? Sama kommentti pätee myös Laskutustiedot että Tilausoikeudet sivuja, jossa tulee Hups-virheilmoitus

Käyttäjätiedot

 

 • Päivitin tietojani ja napsautin ”Päivitä tiedot”-painiketta. Näkymän oikean yläkulman latausikoni alkaa pyörimään mutta ei tapahdu mitään.

 

Sonera Tunnuksella (kuluttaja-asiakkaana) testattaessa nousseet huomiot:

 

Puhelinliittymät näkymä

 

 • Täällä mukana myös liikkuvan netin liittymiä joten olisiko vaikkapa ”Liittymäsi” osuvampi nimi? Tähän näkymään vievän linkin nimi on Liittymät.

 • Pitäisikö Liikkuvan laajakaistan ikonina olla muu kuin puhelin?

 • Kaikkien liittymin nimi (sinisellä tekstillä) ei näy heti vaikka ne on syötetty. Kun valitsin liittymän ja tulin takaisin tähän näyttöön, tuli nimi näkyviin.

Liittymätiedot > Liittymätiedot

 

 • Liittymätiedot kohdalla Viestit kohdassa lukee ”Viestit: rajatonkpl” ja datan kohdalla pitkänumerosarja (ilmoitetaanko se tavuina?)

Saldoerittely

 

 • Saldo näyttää 0€ kuten myös muutkin tiedot, vaikka laskutusta oikeasti on kuten Liittymän tiedot -näkymäkin näyttää

 

Terveisin,

 

Hannu-Pekka (Sonera)

 

Testasin vielä Samsung Galaxy S3:lla, jossa Android 4.3. Kirjaudumissivulla on jostain syystä 3 syötekenttää. Kun syötin ensimmäiseen käyttäjätunnuksen ja toiseen salasanan, en onnistunut kirjautumaan.

 

Terveisin,

 

Hannu-Pekka (Sonera)

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Tuohon samaan ongelmaan törmäsin mutta uudelleen lataamalla sovelluksen ja poistamalla vanhan ongelma ei enään ollut.

 

Soneran sovelluksen tulisi olla Googlen Material Design hyödyntävä sillä muutkin sovellukset tätä käyttää. 

 

Toistaiseksi Elisan "Mobiili OmaElisa" sovellus on parempi. Soneran sovellukseen odotan valikon swippaamiseen. Selaaminen on aika könkköä, häivityksellä latauksella saisi pehmennettyä latauksia.

 

Sovellukseen toivoisin ainakin että tulisi kaikki liittymät Omilta sivuilta ja Sonera Viihteen tallennus ominaisuus mobiilisovelluksen avulla on aika toivottu jo varmaan aika kauan... Eikä varmaan edes kannata odottaa tähän "uuteen" sovellukseen. 

Kiitos arvokkaasta palautteesta.

Mobiili sovellus on ensimmäinen Soneran tuoma lokaali applikaatio Suomen markkinoille ja korvaa ensi kädessä yhteisen TeliaSoneran Minun Sonera applikaation.

Jatkokehityksessä otetaan lisää vaatimuksia huomioon ja sovelluksen odotetaan skaalautuvan laajasti asiakkaiden tarpeiden mukaan. Sovelluksesta on toivottavasti luvassa jatkoa uusin version tämän vuoden aikana.

 

Huomenta!

 

Sovelluksen koekäyttö on toistaiseksi tauolla. Taustajärjestelmää päivitettiin viime yönä laajalti ja muutoksia vastaavat päivitykset on tarpeen tehdä myös sovellukseen, jotta sitä voi jälleen käyttää. Edistyksestä tiedotetaan tässä viestiketjussa.

 

t. Eero kehitystiimistä

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Sovelluksesta on nyt ulkona uusi kehitysversio. Saadaksesi sen käyttöösi poista nykyinen versio ja lataa uusi versio tämän ketjun aloituspostauksesta löytyvän koodin avulla.


 


Ja sana edelleen vapaa, niin tässä ketjussa mutta varsinkin siellä sovelluksen palautelomakkeella :)


 


Kiitos.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Pilotti on päättynyt, kiitos kaikille testaajille ja kommentoijille :)

Poistin aloitusviestistä pilotin latauskoodit. Uusi Minun Sonera-sovellus saapuu sovelluskauppoihin arviolta kuukauden sisällä :)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Tuleekos myös Windows-puhelimille? Ja jos tulee, jääväthän vielä aloitusnäyttöön kiinnitettävät piirakat (netti, viestit, puhe ja saldo) saataville? Paras ominaisuus tuossa vanhassa Minun Sonera -sovelluksessa, näkee aina suoraan pakettien käytön vaikken itse sovellusta avaakaan. Ja liittymä on TeleFinlandilta tällä hetkellä, missään ei mainosteta Minun Sonera -appin kanssa toimivuutta, mutta toimii hyvin.

Sovellus on tulossa myös Windows puhelimille ja samoin saldo piirakoin kuin muidenkin alustojen sovellukset. Uusi applikaatio tukee Soneran mobiili asiakkuutta ja on kytköksissä Soneran Omat Sivut palveluun.

 

Jatkokehitystä mobiili applikaatiolle ollaan jo suunnittelemassa ja sen käyttö mahdollisuuksia tullaan jatkossa laajentamaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Nyt kehitetyn version on ollut määrä olla peruskivi, jonka päälle laajempaa palvelukokonaisuutta pystytään jatkossa rakentamaan ja toivon mukaan palvelemaan asiakkaita paremmin.

 

terveisin Nina kehtiyshankkeesta

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10
Sovellus päivittyi tänään ja kumminkin poistitte ne piirakat, joita tarkoitin...

Eli siis tarkoitin aloitusnäyttöön liitettäviä piirakoita, tässä kuva ennen ja jälkeen päivityksen: http://imgur.com/a/8kabk
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

Ja tässä muutama ongelma uuden sovelluksen Windows Phone -versiossa noiden tiilien lisäksi, jotka ensimmäisen 2min käytön aikana huomasin:
1. Sovellus ei muista salasanaa, kun sen sulkee kokonaan taustalta ja avaa uudelleen, käyttäjänimi säilyy.
2. Hampurilaisvalikkoa ei voi avata pyyhkäisemällä piirakkasivulta kuin yläreunasta.
3. Napit toisille sivuille jää tummaksi, jos niiden päällä pyyhkäisee.

4. Takaisin-nappi sulkee sovelluksen, eikä siirry edelliselle sivulle

 

Ja lisäksi, uusi logo on todella ruma aloitusnäytössä. Ottakaa siitä valkoinen kehys pois, niin olisi parempi. Keskikokoisessa vielä valkoinen "Minun Sonera"-teksti, joka näkyy vain osittain valkoisella taustalla.

Hei ja kiitos huomioista,

 

Vastauksia, niiltä osin kuin niitä on :smileyhappy::

 

1. Tämä on tietoinen valinta toistaiseksi, siihen että myös salasana jäisi muistiin liittyi käyttöturvallisuus riski ja siksi valitsimme kirjautumisen pakolliseksi toiminnoksi applikaatiota käytettäessä. Kirjautumisessa muista minut liittyy käyttäjätunnuksen näyttämiseen, tässä ensimmäisessä versiossa. Kirjautumislogiikkaa on tarkoitus miettiä seuraaviin versioihin.

 

2. ja 3. saatan lisäkehityksen tietoon - kiitos palautteestasi.

 

4. Tämä on myös huomioitu ja saatettu jatkokehityksen tietoon, windows puhelimien käyttöliittymä logiikka lienee tältä osin hiukan erilainen kuin Android ja iOS puhelimissa?

 

terveisin,

Nina

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

1. Tähän saattaisi auttaa Windows Phone 8.1:n PasswordVault: https://msdn.microsoft.com/fi-fi/library/windows/apps/xaml/hh465069.aspx?f=255&MSPPError=-2147217396 ja Windows Phone 8.0:lle sopisi vaikka tämä: https://msdn.microsoft.com/fi-fi/library/windows/apps/hh487164%28v=vs.105%29.aspx?f=255&MSPPError=-2147217396

 

ja 4. tosiaan, Windows Phonella sovelluksissa siirrytään edelliselle sivulle takaisin-napilla ja sovelluksesta pääsee pois Windows-napilla. Viimeisellä sivulla, jolle voi mennä takaisin seuraava napin painallus siirtyy edelliseen sovellukseen. Sovelluksen voi sulkea taustalta painamalla pitkään takaisin-nappia ja pyyhkäisemällä sovelluksen pois tai ruksista.

Vastaa