Telia-brändinimi käyttöön pian todennäköisesti myös Suomessa?


  • Anonymous
  • 0 kommenttia

Telia (toistaiseksi vielä: TeliaSonera), muuten muutti juuri brändinimensä etelänaapuri Viron lisäksi, myös pohjoisnaapurissa Norjassa, yhtiö- ja brändinimen Teliaksi (kokonaisuudessaan Telia Company).

Aiemmin Telia-nimi on toki ollut vuosia sitten käytössä myös täällä koti-Suomessammekin. Tosin Ruotsissa ja Tanskassa, Telia-nimi on ollut käytössä koko ajan, joten nyt koti-Suomi on ainoa pohjoismaa, missä eri brändi-nimi on käytössä. Tavoitteena lienee hävittää valtakunnanrajat markkinoinnissa.

Siksi voimme olettaa, että Soneran toimitusjohtajan medialle kommentoinnista huolimatta, myös Sonera saattaa muuttua lähiaikoina Suomessakin Teliaksi (Telia Suomi). Näin Myös Sonera-tuoteperheen liittymien ja palveluiden nimet saattavat näin ehkä muuttua??


32 kommenttia

No mikäpä siinä, samaa pa*skaa eri paketissa :smileylol:

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Saisi palata takaisin Teleksi...

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

@Purnipsi kirjoitti:


Saisi palata takaisin Teleksi...


Tämän mahdollinen nimenmuutos on vasta huhtikuussa ajankohtainen ja se tarvitsee Ruotsin yhtiöviraston hyväksynnän.TeliaSoneran varsinainen yhtiökokous järjestetään tiistaina 12.huhtikuuta.Valdur Laid kertoo Taloussanomille : "Jatkamme Suomessa Sonerana, muutos koskee vain konsernin nimeä". http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/03/07/teliasonera-pudottamassa-soneran-nimestaan/20162589/170

Kunniamerkki +14
Mielestäni ei olisi ollenkaan huono idea ottaa Suomessakin käyttöön Telia nimi. 🙂

Täysin samaa mieltä. Kyllä ainakin pohjoismaat pitää olla saman brändin alla.  

Taytyy tunnustaa että odotan innolla että samalla "osoitehirviö" @pp.inet.fi, vihdoinkin poistuu ja tilalle tulee telia.com, niinkuin muilla Telia(Soneran) asiakkailla. Vielä parempi olisi telia.fi, mutta tuskin Telia Company hyväksyy tämän.  

Muistan hyvin suomen Tele yhtiön.  Siellä käytiin soittamassa,  jos ei omistanut lankapuhelinta. Onneksi 70 luvun  lopussa saatiin kotiin  lankapuhelin. 

Minullakin  oli myöhemmin lankapuhelin ja taisi olla vieläpä  Tele jonka asiakas olin. 

Jossain vaiheessa vaihtui nimi,  Sonera. 

Taloussanomat

 

TeliaSoneran Suomen yhtiön eli Soneran toimitusjohtaja  Valdur Laid kertoo Taloussanomille, että muutos koskee ainoastaan konsernin nimeä.

 

– Meidän asiakkaille ja meille tämä ei tarkoita yhtään mitään. Jatkamme Suomessa Sonerana, Laid sanoo.

Hän huomauttaa, että yhtiö toimii monessa maassa Telia-nimellä. Laid pitää siinä mielessä konsernin nimenmuutosaikeita luonnollisena ratkaisuna.

TeliaSonera muodostui vuonna 2002, kun suomalainen Sonera yhdistyi ruotsalaisen Telian kanssa.

 

Kunniamerkki +14
Poistettu käyttäjä kirjoitti:


Taloussanomat TeliaSoneran Suomen yhtiön eli Soneran toimitusjohtaja  Valdur Laid kertoo Taloussanomille, että muutos koskee ainoastaan konsernin nimeä. – Meidän asiakkaille ja meille tämä ei tarkoita yhtään mitään. Jatkamme Suomessa Sonerana, Laid sanoo.Hän huomauttaa, että yhtiö toimii monessa maassa Telia-nimellä. Laid pitää siinä mielessä konsernin nimenmuutosaikeita luonnollisena ratkaisuna.TeliaSonera muodostui vuonna 2002, kun suomalainen Sonera yhdistyi ruotsalaisen Telian kanssa. 


Näinhän se uutinen sanoo, mutta ei tiedä tulevaisuudesta. Jospa mieli muuttuisi konsernissa. 🙂>

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

soneran pudottaminen teliasonerasta on hyvä muutos. teliasonera nimi tuntui huonolta kompromissiltä alusta alkaen. telia brändi voitaisiin ottaa käyttöön myös suomessakin. sonera nimi on jotenkin kuulostanut hassulta suomen kielessä, telia nimi ei kuulosta niin hassulta. englannin kielessä sonera ei kuulosta niin hassulta mutta telia on siltikin parempi.

Kannattaa muistaa, että suuryrityksen nimenvaihto maksa usein miljoonia ja sen maksaa aina asiakkaat eikä osakkeenomistajat.

Kunniamerkki +14

@PasiS kirjoitti:

Kannattaa muistaa, että suuryrityksen nimenvaihto maksa usein miljoonia ja sen maksaa aina asiakkaat eikä osakkeenomistajat.


Totta, osakeyhtiön on tarkoitus tuottaa voittoa omistajilleen, ei asiakkaille.

Tänään, 12.4 on TeliaSoneran yhtiökokous Tukholmassa. Kohtalon päivä "Sonera" brändille? Telia Company on luultavasti yhtiön uusi nimi, mutta jatkuuko Sonera nimi. Suomen johtajan mukaan Sonera nimi pysyy. Mitä kokouksessa päätetään.

Jos asia kiinnostaa, netissä voi seurata kokousta. Linkit alla.

 

Idag, 12.4 har TeliaSonera bolaget årsstämma i Stockholm. Ödets dag för "Sonera" namnet? Bolagets namn ändras förmodligen till Telia Company, men gäller namnet Sonera i Finland fortsättningsvis. Enligt Soneras vd i Finland ändras ingenting. Vad besluter man på stämman.

Om ärendet intresserar kan du följa med stämman på nätet. Link nedan.

 

Mites mieltä olette: kumpi brändi toimisi mielestänne paremmin Suomessa? Telia vai Sonera?

Ehdottomasti Telia. Koska yhtiön nimi on / tulee olemaan, Telia Company, miksi olla "erilainen" ja jäädä aina jälkijunaan. On aika jättää Sonera historiaan ja siirtyä tulevaisuuteen. Nyt on todella herkullinen tilanne kun pohjoismaat ja baltia on saman brändin alla. Faktaa on tietysti, että että me suomalaiset, ja varmaan muutkin, protestoi kun tulee isoja muutoksia jotka "häiritsee" normaalia päivärytmiä, mutta nopeasti me sopeudutaan! Vähän niinkuin polttoaineen hinnankorotukset! Telia nimi ei varmaan ole mikään poikkkeus.

 

Kuten ketjun alussa mainitsin, toivon myös että, xx.xx@telia.com, s-postiosoite otetaan käyttöön myös suomessa. Miksi pp.inet.fi kun muilla teliasonera asiakkailla on yksinkertainen, @telia.com!! Useasti on joutunut selittää "käytän kyllä teliasoneran webbmailia, mutta s-posti osoitteen loppu on eri kun teidän"

Soneran webbmail on niin fantastinen palvelu että nykyisestä osoitteesta on pidettävä kiinni.

 

Yhteenveto: Telia on parempi vaihtoehto. 

 

 

 

 

 

 

 

   

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Kyllä se voisi olla suomessa vielä Sonera. Onhan tuota nimeä jo kertaalleen vaihdettu, kun minullakin oli ensimmäinen sim -kortti Telen.

 

@PasiS kirjoitti:

Kannattaa muistaa, että suuryrityksen nimenvaihto maksa usein miljoonia ja sen maksaa aina asiakkaat eikä osakkeenomistajat. tiettyyn pisteeseen sakka asia on näin mutta asiakkaat kyllä ohjailee  hintojen kehitystä myös käyttäytymisellään ei  hintoja kannata nostaa jos asiakkaat ei ole valmiita maksaan 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19

Täällä tarinaa edellisestä nimenvaihdoksesta ;) http://www.taloussanomat.fi/arkisto/1998/04/16/telecom-finland-on-nyt-sonera/19985939/12

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Täältä myös ääni Telialle.

 

Sonerasta tulee mieleen lähinnä Saksan UMTS-seikkailut sekä nimen julkistamistilaisuuden koomiset piirteet. Soneran mukaanhan nimen ei pitänyt olla missään muualla käytössä. Paitsi, että jo kymmenvuotiaskin olisi osannut katsoa internetistä, että sonera.com on Displaymate Technologiesin osasto.

 

Vaikka unohtaisimme nimen historian painolastin, silti se on auttamattomasti vanhentunut. Sonus aetas, äänen aikakausi. Eikö Sonera tarjoakaan muita palveluita kuin äänen/puheen siirtoa?

 

Käykääpä kurkistamassa vaikka Telian Ruotsin ja Viron sivuja. Uusi logo ei ole täsmälleen samanlainen kuin vanha. Jos ulkoasu päivitetään täällä Suomessakin, mutta Sonera nimi pidetään, niin siinä sitä vasta meneekin rahaa kankkulan kaivoon.

 

Sonera nimi kelpaa minulle niin kauan, kuin nykyinen graafinen ilmekin on käytössä. Mutta jos graafista ilmettä ryhdytään vaihtamaan, kannattaa vakavasti harkita samalla nimen vaihtamista Teliaksi.

Brändinimen muutosta (mukaanlukien maakohtaisen yhtiön nimimuutosta) eikä brändiilmeen muutosta ole toistaiseksi aivan vielä (huhtikuu 2016) toteutettu balttian maistakaan kuin Virossa.

Liettuassa brändi ja yritys ovat kyllä edelleen Omnitel, eikä Telian puoliksi omistaman Latvian yritystenkään nimiä ja brändejä, brändi-ilmeitä ole toki vielä muutettu. Latvian toimintojen osalta (LMT Latvijais Mobilais Telefons/Latvian Mobile Telephone ja Lattelecom) asia on toki mutkikas, kun Latvian Valtio ei edelleenkään halua toimintoja Telian kokonaisomistukseen, ja siksi muutoksia ei varmaankaan ole näillänäkymin järkevää välttämättä toteuttaa etelänaapuri Liettuan Omintelinkään osalta.

Tosin Suomessa kun on Telia Finlandista jo kokemusta vuosilta 1998-2003, niin kyseinen nimi (Telia Finland Oy - ilman julkisen osakeyhtiön j -päätettä) tai Telia Suomi Oy -nimi sekä Telia-brändinimi ja nyky-uudistettu brändi-ilmeen muokkaus, voisi kuitenkin soveltua uudelleenkäyttöön

 

Summa summarum: Telivosta tuli yrityskaupan seurauksena Telia (Finland) josta taas Telian ja Soneran fuusion vuoksi jakautui yrityskaupoissa osa kilpailijaa, dna Finlandia (DNA) sekä Song Networksia (sittemmin yrityskaupassa TDC ja siitä taas yrityskaupassa osaksi kilpailija-dna:ta) - aiemmin, toisaalla Posti- ja lennätinlaitoksesta (Posti/Tele), Telecom Finlandin (Tele) kautta siis Telian fuusiossa Sonera (Sonera, sittemmin TeliaSonera Finland) - voi olla perusteltuakin uudelleen käyttää itse Sonerasta (TeliaSonera Finlandista) Telia Finland (tai vaihtoehtoisesti Telia Suomi) eli Telia. Ja Telekin edelleen voi jäädä Tele Finlandissa elämään (ja julkistaa Tele Finland-brändillä vaikka Sonera-nimiseksi nimetyn liittymätyypin).

 

Sonera Kaupat voidaan nimetä siten Telia-myymälöiksi/-kaupoiksi kun meillähän on siitäkin jo ne aiemmat kokemukset Suomessa.

Sonerasta Teliaksi muuttuvan maatoiminnon oman matkapuhelinverkkojen MNC-tunnukseksi voitaisiin teknisesti myös vaihtaa (hankkia DNA:lta "takaisin" käytännöntasolla käyttämättömänä oleva 244-03 eli Telia / FI Telia), niin monet vanhat kunnon perus-2G-GSM-puhelimetkin jo tunnistaisivat entisen/vanhan/uuden/uudelleen käyttöönotettavan nimen - uudempiin älypuhelimiin sitten käyttöjärjestelmän versiopäivitysten jälkeen (Toki MNC 244-91 :kin voidaan pitää varmasti teknisesti varalla).

;)

 

Kunniamerkki +14

@PeteLi kirjoitti:

Mites mieltä olette: kumpi brändi toimisi mielestänne paremmin Suomessa? Telia vai Sonera?


Ehdottomasti Telia, nimen pitää mielestäni olla yhdenmukainen niillä alueilla joissa toimitaan. Tämän on todennut muutkin kuin minä :)

Ja ihan turhaa Soneraa väkisin pitää enään mukana nimessäkään..


wheeler kirjoitti:Kuten ketjun alussa mainitsin, toivon myös että, xx.xx@telia.com, s-postiosoite otetaan käyttöön myös suomessa. Miksi pp.inet.fi kun muilla teliasonera asiakkailla on yksinkertainen, @telia.com!! Useasti on joutunut selittää "käytän kyllä teliasoneran webbmailia, mutta s-posti osoitteen loppu on eri kun teidän"

Soneran webbmail on niin fantastinen palvelu että nykyisestä osoitteesta on pidettävä kiinni.

   


 Tuo sähköpostiosoitteen päätteen vaihto ei taida juurikaan olla kovin suoraan teknisesti toteutettavissa, ilman että suomessa sijaitsevat, nykyhetkiset suomalaisten asiakkaiden käytössä olevat sähköpostipalvelimet jällleen suljettaisiin ja siten suomalaistenkin asiakkaiden sähköpostitilit siirrettäisiin jälleen uudestaan keskitetysti Ruotsiin. Edelleen Ruotsin tiedustelu-lainsäädännön johdosta on parasta tietosuojan ja tietoturvan kannoilta, että suomalais-asiakkaiden käyttämien sähköpostitilien palvelimet pysyisivät jatkossakin täällä koti-Suomessa - Suomen lainsäädännön piirissä (ei samaa aiempaa siirtovirhettä).

Tosin Soneran sähköpostiasiakkaiden sähköpostitilien sähköpostiosoitteen päätteen rinnakkais-päätteeksi (toimimaan samanaikaisesti, samoilla sähköpostitileillä) voitaisiin @pp.inet.fi -sähköpostipäätteen LISÄKSI ottaa joko soneramail.com tai etenkin (mikäli) koko brändinimen vaihtuessa suora sähköpostiosoite-pääte: @telia.fi (aiemminhan Telia Finlandilla on koti-Suomessa vuosina 2000-2002 ollut matkapuhelinasiakkaiden sähköpostipalvelun päätteenä @teliamobile.fi ja nykyisin osoite verkkosivun osoite http://www.telia.fi/ on (ollut kesästä 2015 lähtien) jälleen serverinä käytössä, verkkosivuston edelleenohjauksena ruotsalaisten Telia-asiakkaiden Omille kirjautumis-sivuille, telia.se -verkkopalvelimilla (tämä otetaan myös mahdolliseen käyttöön Sonera.fi-palvelimille - tai kyseisen verkko-osoitteen tilalla ja sähköpostiliikenteessä edelleenohjataan viestiliikenne suomalais-asiakkaiden käytössä oleville sähköpostipalvelimille).

 

Telia Finland?  Et kai tarkoita Tele Finlandia? 


kirjoitti:

@wheeler@ kirjoitti:Kuten ketjun alussa mainitsin, toivon myös että, xx.xx@telia.com, s-postiosoite otetaan käyttöön myös suomessa. Miksi pp.inet.fi kun muilla teliasonera asiakkailla on yksinkertainen, @telia.com!! Useasti on joutunut selittää "käytän kyllä teliasoneran webbmailia, mutta s-posti osoitteen loppu on eri kun teidän"

Soneran webbmail on niin fantastinen palvelu että nykyisestä osoitteesta on pidettävä kiinni.

   


@wheeler Tuo sähköpostiosoitteen päätteen vaihto ei taida juurikaan olla kovin suoraan teknisesti toteutettavissa, ilman että suomessa sijaitsevat, nykyhetkiset suomalaisten asiakkaiden käytössä olevat sähköpostipalvelimet jällleen suljettaisiin ja siten suomalaistenkin asiakkaiden sähköpostitilit siirrettäisiin jälleen uudestaan keskitetysti Ruotsiin. Edelleen Ruotsin tiedustelu-lainsäädännön johdosta on parasta tietosuojan ja tietoturvan kannoilta, että suomalais-asiakkaiden käyttämien sähköpostitilien palvelimet pysyisivät jatkossakin täällä koti-Suomessa - Suomen lainsäädännön piirissä (ei samaa aiempaa siirtovirhettä).

Tosin Soneran sähköpostiasiakkaiden sähköpostitilien sähköpostiosoitteen päätteen rinnakkais-päätteeksi (toimimaan samanaikaisesti, samoilla sähköpostitileillä) voitaisiin @pp.inet.fi -sähköpostipäätteen LISÄKSI ottaa joko soneramail.com tai etenkin (mikäli) koko brändinimen vaihtuessa suora sähköpostiosoite-pääte: @telia.fi@ (aiemminhan Telia Finlandilla on koti-Suomessa vuosina 2000-2002 ollut matkapuhelinasiakkaiden sähköpostipalvelun päätteenä @teliamobile.fi ja nykyisin osoite verkkosivun osoite http://www.telia.fi/ on (ollut kesästä 2015 lähtien) jälleen serverinä käytössä, verkkosivuston edelleenohjauksena ruotsalaisten Telia-asiakkaiden Omille kirjautumis-sivuille, telia.se -verkkopalvelimilla (tämä otetaan myös mahdolliseen käyttöön Sonera.fi-palvelimille - tai kyseisen verkko-osoitteen tilalla ja sähköpostiliikenteessä edelleenohjataan viestiliikenne suomalais-asiakkaiden käytössä oleville sähköpostipalvelimille).

 


Kiitos Jansku1989! Hyvä kirjoitus. Pistit faktaa pöytään ja wheeler pääsi taas maan pinnalle! Tekniikka ei ole minun vahvin laji, mutta onneksi klaanista löytyy asiantuntemusta.

Nyt on vielä herkullisempi tilanne jos ajatellaan Sonera s-postiosoitetta. Koska itse lähetän ja vastaanotan paljon virallista postia, tärkeitä kriteereitä osoitteessa minulle ovat:

1. fi- päätteinen

2. Lyhyt ja yksinkertainen.

@Jos TeliaSonera, Finland päättää siirtyä käyttämään Telia brändiä, olisi todella lottovoitto jos x.x @telia.fi olisi jatkossa webbmailin osoite!! @soneramail.com käy myös, mutta "fi" on virallisempi.

Lähden taas "leijailemaan" ja odotan TeliaSoneran ratkaisua. Jos ei mikään muutu, yksi vaihtoehto on tietysti oma domain ja s.postiosoite, kuten olkitu ehdotti aikaisemmin, mutta kun ei millään haluaisi luopua webbmail palvelusta.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +19
Poistettu käyttäjä kirjoitti:


Telia Finland?  Et kai tarkoita Tele Finlandia? 


Ei tarkoita Tele Finlandia vaan Telia Finland Oy:ta, joka toimi suomessa 1996-2003 muistaakseni. Telia Finlandin toiminta käynnistyi aktiivisesti vuonna 1996, kun energiayhtiö Imatran Voima möi Telialle osake-enemmistön teleyhtiö Telivosta. Vuonna 1997 Telia osti koko Telivon osakekannan ja yhtiö alkoi toimia nimellä Telia Finland Oy.

Oho,  tuosta en tiennyt mitään. 

 

Minulla on ollut ensin lankapuhelin ja sitten  Radiolinja ilmeisesti siihen aikaan. 

Vastaa