Telian 4G on surkea Tampereella

  • 6 February 2022
  • 7 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Liikut missä tahansa tääl Tampereel niin puhelin tiputtaa 4G verkosta 3G:hen. Ja varsinkin tämä pudotus tapahtuu silloin kun puhun internet puheluita esim. Telegrammin kautta. Luulis et tääl Tampereel 4G:n pitäisi kuulua kaikkialla hyvin koska eipä tääl esteitä ole joka estäisi kuuluvuuden paitsi Pispalan harju jonka läheisyydessä pitää olla useita tukareita jotka paikkaa harjun tekemät katvealueet.

 

Ihmettelen sitä että kun olen käyttäny toisen operaattoreiden liittymiä niin nissä ei tuota pudotusta tapahdu, ongelma on siis Telialla mutta miksi tätä ongelmaa ei ole korjattu?


7 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@Antsa92  kirjoitti:


Liikut missä tahansa tääl Tampereel niin puhelin tiputtaa 4G verkosta 3G:hen. Ja varsinkin tämä pudotus tapahtuu silloin kun puhun internet puheluita esim. Telegrammin kautta. Luulis et tääl Tampereel 4G:n pitäisi kuulua kaikkialla hyvin koska eipä tääl esteitä ole joka estäisi kuuluvuuden paitsi Pispalan harju jonka läheisyydessä pitää olla useita tukareita jotka paikkaa harjun tekemät katvealueet. Ihmettelen sitä että kun olen käyttäny toisen operaattoreiden liittymiä niin nissä ei tuota pudotusta tapahdu, ongelma on siis Telialla mutta miksi tätä ongelmaa ei ole korjattu?


Tampere on laaja paikkakunta ja sieltä varmasti alueellisia katvealueita edelleen löytyy, missä 4G-signaali saisi paremmin kuulua. Sanoit, että katkeilua tapahtuu kaikkialla missä laitteen kanssa liikutkin. Oletko kerennyt testata laitteen verkkoasetusten nollausta? Tapahtuukoi katkeilua myös ulkotiloissa esim kävellessä? Mikäli verkkotyyppi vaihtuu esim autoillessa niin tapahtuuko tämä aina samoilla paikoilla?

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

Olen kyllä testannut eikä auttanut. En ymmärrä että isossa kaupungissa olisi vieläkin katvealueita vaikka kuuluvuuden pitäisi olla juuri siellä erittäin hyvä eikä katveita olisi ollenkaan. Isoissa kaupungeissa pitäisi olla tosi hyvä kuuluvuus kun asukkaitakin on paljon. Mut sitäkään en ymmärrä et muilla operaattoreil kuuluvuus on paljon parempi ja katvealueita on ihan pieni tai ei ollenkaan mut Telialla on suuria.

 

Joo ulkona kun kävelen tai pyöräilen niin se tiputtaa 4G:stä 3G verkkoon. Vaihtuvuus tapahtuu missä tahansa liikun, ei tietyissä paikoissa. Kun puhelin tippuu 3G:hen vaikka puhelun aikana niin sit kun sammutan mobiilidatan ja laitan takaisin päälle niin sit se on taas 4G tai vähän aikaa 3G ja sit hyppää takaisin 4G:hen. 

 

Luulis että isot kaupungit on tärkeitä verkon rakentamisessa että niissä on katvealueet kokonaan pois mut näin ei Telialla ole.

Käyttäjätaso 5

@Antsa92  kirjoitti:

Joo ulkona kun kävelen tai pyöräilen niin se tiputtaa 4G:stä 3G verkkoon. Vaihtuvuus tapahtuu missä tahansa liikun, ei tietyissä paikoissa. Kun puhelin tippuu 3G:hen vaikka puhelun aikana niin sit kun sammutan mobiilidatan ja laitan takaisin päälle niin sit se on taas 4G tai vähän aikaa 3G ja sit hyppää takaisin 4G:hen. 


Jos puhelimesi ei tue VoLTE:a , niin puhelun aikana se siirtyy automaattisesti 3G-verkkoon. Jos puhelin hyppii muutenkin 3G:n ja 4G:n välillä , niin se johtunee kuuluvuudesta tai sitten puhelimessa on jotakin vikaa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@Antsa92  kirjoitti:


Olen kyllä testannut eikä auttanut. En ymmärrä että isossa kaupungissa olisi vieläkin katvealueita vaikka kuuluvuuden pitäisi olla juuri siellä erittäin hyvä eikä katveita olisi ollenkaan. Isoissa kaupungeissa pitäisi olla tosi hyvä kuuluvuus kun asukkaitakin on paljon. Mut sitäkään en ymmärrä et muilla operaattoreil kuuluvuus on paljon parempi ja katvealueita on ihan pieni tai ei ollenkaan mut Telialla on suuria. Joo ulkona kun kävelen tai pyöräilen niin se tiputtaa 4G:stä 3G verkkoon. Vaihtuvuus tapahtuu missä tahansa liikun, ei tietyissä paikoissa. Kun puhelin tippuu 3G:hen vaikka puhelun aikana niin sit kun sammutan mobiilidatan ja laitan takaisin päälle niin sit se on taas 4G tai vähän aikaa 3G ja sit hyppää takaisin 4G:hen.  Luulis että isot kaupungit on tärkeitä verkon rakentamisessa että niissä on katvealueet kokonaan pois mut näin ei Telialla ole.


Hyvä, että olet verkkoasetusten nollausta kokeillut, joskus se auttaa mikäli laitteella on vaikeuksia päästä tietyn tyyppiseen verkkoon käsiksi tai pysyä siinä. Isoissa kaupungeissa lähtökohtaisesti kuuluvuus on kunnossa, varsinkin ulkona liikkuessa kiitos tiheään rakennetun tukiasemaverkoston ja useiden taajuuksien. Sisätiloissa liikkuessa tilanne voi joissain tapauksissa olla päinvastainen, signaalia ei tahdo löytyä millään. Operaattoreiden välillä on edelleen eroja verkon kuuluvuudessa, sillä jokainen operaattori itse päättää tukiasemien sijoituksista ja alueella käytettävistä taajuuksista. Osa tukiasemapaikoista ovat yhteiskäytössä, eli toinen operaattori vuokraa tilaa tukiasemasta, mutta solujen suuntaukset ja taajuudet voivat silti poiketa toisistaan. Noista katveista olisi hyvä meille raportoida kuuluvuuspalautteen muodossa, jotta verkonsuunnittelu voi niitä parantaa tulevaisuudessa.Toki tässä olisi hyvä testata myös toista päätelaitetta, varsinkin jos päätelaite vaihtaa verkkotyyppiä 4G-signaalin ollessa hyvä. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

@kustaa1967 Kyllä mun puhelin tukee VoLTE:aa. Itse tykkään soitella ja kirjoittaa viestintäsovelluksilla niin harvoin käytän normaali puheluita. Toimiiko internet puheluissakin VoLTE? Ja mähän selitin jo aloituksessa että muilla operaattoreilla ei tätä hyppimistä tapahdu mut Telialla tapahtuu. 

 

@KaPetri Joo-o, mut ainaskin kotona kuuluu 4G erittäin surkeasti että kuuluvuus ei ole hyvä vaikka se on iso asuinalue. Mut miksi sitten on tämä ongelma että puhelin pudottaa 4G:sta 3G:hen vaikka 4G kuuluisi erittäin hyvin? En voi uskoa että puhelimessani on vikaa kun tää tukee VoLTE:a.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

@Antsa92  kirjoitti:


@kustaa1967 Kyllä mun puhelin tukee VoLTE:aa. Itse tykkään soitella ja kirjoittaa viestintäsovelluksilla niin harvoin käytän normaali puheluita. Toimiiko internet puheluissakin VoLTE? Ja mähän selitin jo aloituksessa että muilla operaattoreilla ei tätä hyppimistä tapahdu mut Telialla tapahtuu.  @KaPetri Joo-o, mut ainaskin kotona kuuluu 4G erittäin surkeasti että kuuluvuus ei ole hyvä vaikka se on iso asuinalue. Mut miksi sitten on tämä ongelma että puhelin pudottaa 4G:sta 3G:hen vaikka 4G kuuluisi erittäin hyvin? En voi uskoa että puhelimessani on vikaa kun tää tukee VoLTE:a.


Internet puheluita tehdessä mm Whatsapp, skype jne kautta laitteelta ei tarvita VoLTE -tukea. Tukea tarvitaan ns. perinteisissä puheluissa 4G-verkon yli. Koska ongelman kuvauksessa mainitaan ongelmaa olevan kaikkialla, niin äkkiseltään suosittelisin toisella laitteella varmentemaan ongelman esiintymisen jos vain mahdollista. Noita puheluiden ja data-yhteyksien drop rateja kuitenkin meillä verkonvalvonnassa seurataan ja niihin proaktiivisesti puututaan, mikäli joltain alueelta/tukiasemalta alkaa datayhteyksiä ja/tai puheluita tippumaan yhtäkkiä normaalia enemmän. Aina kaikkia ongelmia ei itse monitoroinnissa havaita ja niistä tarvitaan asiakasilmoitukset ja esimerkit, jotta vikaa päästään tutkimaan.

Puhelimen voi lukita 4G-verkkoon kirjoittamalla *#*#4636#*#* Valitse puhelimen tiedot -> Ensisijainen verkon tyyppi -> LTE only. Ei toimi kaikissa puhelimissa.

Vastaa