ZTE MC801A ei hoksaa ulkoisia antenneja

  • 9 August 2021
  • 4 kommenttia
  • 131 katselukertaa

  • Savumerkittäjä
  • 9 kommenttia

Moi,

Eli Telian ZTE MC801A reititin ei hoksaa ollenkaan ulkosia antenneja. Signaalit pysyvät samana vaikka antennit liittää taakse.

Antennien johdoissa on SMA-TS9 adapterit, mutta pitäshän sen niillä toimia. Samat antenni toimii hyvin Huawein 4G-reitittimessä. Jotenkin tuntuu, että nuo TS9 liittimet ei mene reitittimeen perille asti... tarviiko niiden kiinnittämisessä miten paljon käyttää voimaa ja eikö ne mene ihan painamalla kiinni?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Ts9 ei ole mitenkään standardi, vaan sitä voi toteuttaa kuka tahansa miten haluaa. Yksi huonoimmista liittimistä. Ainakin b818 modeemin liittimet ovat niin tiukat, että pitää ehdottoman suoraan ja voimalla painaa pohjaan asti. Paljon on kiinni myös siitä, millaiset ts9 adapterit ovat. Onko se keskijohdinta ympäröivä osa kiinteä vai lehdyköistä tehty?

 

Onko tarkoitus 4g vai 5g signaalia voimistaa?

 

Laitteessa ei voi pakottaa ulkoantennia käyttöön. Tiettävästi 5G menee aina sisäisten antennien kautta.

Tarkoitus päästä 5G verkkoon kiinni ulkoisilla antenneilla. Asun verkon rajamailla.

 

Tilasin uudet adapterit, kokeilen vielä niillä. Mutta on tosiaan huono liitin tuo TS9. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Mielestäni tuota on muutamilla eri foorumeilla kokeiltu ja todettu, että kyseinen ZTE ei taida ymmärtää 5G osalta ulkoantenneista. Muutenkin siinä menettää (ainakin 3,5 GHz) osalta osan nopeudesta, koska tuota taajuutta vastaanotetaan laitteen sisällä neljällä antennilla. Siksi ulkoantennejakin pitäisi olla neljä, mutta laitteeseen ei voi asentaa kuin kaksi. Suosittelen mieluummin ulkomodeemia.

Voi nenä. Ilmankos tuntui, että ulkoinen antenni ei paranna nopeuksia yhtään vaikka mitä teki. Epäilin jo, että ovatko kaapelit viallisia ja myös samaa, että onko TS9-liitin painettu pohjaan asti 😞> Kivasti talo hirttä ja selektiivilasia niin huomaa kyllä, että signaali ei riitä.

Vastaa