Cmore ja Freedome VPN ei toimi yhdessä.

  • 19 April 2019
  • 3 kommenttia
  • 134 katselukertaa

Huhtikuun alussa Cmore on muuttanut palvelunsa, niin ettei sitä voi käyttää jos on VPN. Mulla on ollut vuosia F-Securen Freedome.

Really? Aluksi hykertelin, että Telian asiakkaana sain Cmoren käyttööni. 3.4.2019 se loppui. 

Ohjeita?


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Hyvää huomenta, @ANMAKE!


 


C More ei ole ainoa suoratoistopalvelu, joka tekee näin. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa ei olisi maakohtaisia sisältörajoituksia niin paljoa. Löysin C Moren sivulta tähän aiheeseen liittyvän artikkelin:


 


Hide content


C More ja VPN-yhteydet


C Moren ohjelmat ovat aina olleet katsottavissa vain Suomessa paikallisista sisältösopimuksista johtuen. Huhtikuusta 2019 alkaen C Moren käyttäminen VPN-yhteyden kautta ei ole enää mahdollista.

Suomeen sijoitettu VPN on estetty yhteys, myös Suomessa ollessa. Toisin sanoen, VPN:n päällä olo estää palvelun käytön automaattisesti riippumatta siitä, missä laitteen fyysinen sijainti on. VPN-yhteys estää meitä todentamasta asiakkaan todellisen sijainnin.

Ota siis VPN-yhteys pois käytöstä ja käynnistä selain tai sovellus uudelleen, jotta pääset taas katsomaan ohjelmia. EU-alueella vieraileville asiakkaillemme mahdollistamme edelleen katselun väliaikaisesti, 28 vuorokauden ajaksi. Katselu ulkomailla onnistuu, kun kytket tilauksellesi EU-käytön päälle omista tiedoistasi. 

Mikäli käytät VPN-ohjelmaa, saat seuraavan virheilmoituksen:
Havaitsimme että käytät VPN -ohjelmistoa. Ohjelmaoikeuksista johtuen joudumme estämään katselun.
Mikäli virheilmoitus on aiheeton ota yhteys asiakaspalveluun, niin selvitetään mistä kiikastaa.
Virhekoodi: ASSET_PLAYBACK_PROXY_BLOCKED / Ip address 'XX.XX.XX.XX' is a known proxy and is blocked.


C More -palvelu toimii siis, kun otat VPN-yhteyden pois päältä ja sen jälkeen käynnistät selaimen tai sovelluksen uudelleen. EU-alueella lomaillessa pitää kytkeä C Moren asetuksista vierailutila päälle ja katseluaika on tuo 28 vuorokautta. Voila! :smileyhappy:

Kiitos vastauksesta.

Se ärsyttää, ettei ole yhdenmukaista linjaa. Osalla suoratoistopalveluista tätä vpn kieltoa ei ole.  Miksei saa suojata omaa konetta haitallisilta sivuilta ja ostaa vpn kautta suoratoistona? Huoh. 

Minne antaisin palautetta? Ei ole yhdenvertaista palvelua.

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Eipä kestä! Monet palvelut tarjoavat tosiaan maantieteellisesti rajoitettuja sisältöjä, joita voi käyttää tietyillä alueilla. Nämä palvelut estävät sisällön käytön, jos ne havaitsevat, että maantieteellisiä rajoituksia yritetään kiertää käyttämällä VPN-yhteyttä, välityspalvelinta tai estonpurkupalvelua. Netflix on yksi ahkerimmista blokkaajista nykyisin sillä eri VPN-palvelimia on estetty yksi toisensa jälkeen.


 


Kotona ollessa toki riittää perustietoturvapaketti esim. F-securen. Ulkomailla on mielestäni tärkeää kun yhdistää avoimeen langattomaan verkkoon että käyttää VPN-palvelua, koska tuolloin omaa tietoliikennettä ei voi ulkopuolinen seurata niin helposti.

Vastaa