Kuinka pystyn hostaamaan Minecraft serverin, 4G opengate Huawei B593b-22


Kohtalotoverit,

 

Hankin uuden Soneran 4G Huawei B593s-22 modeemin jossa aktivoituna opengate palvelu. Haluan hostata pojalleni Minecraft serverin, mutta en vain pysty yhdistämään palvelimille (omalle koneelleni):

 

1. porttiohjaus tehty: 25565 toimii, testattu (open)

2. portit lisätty Windows 7:n palomuuriin: 25565 sallittu

3. DynDns palvelu on aktivoitu ja se on asetettu Huawei B593s modeemille myös

 

En saa yhteyttä palvelimelle julkisesta verkosta (internet), ping ei saa yhteyttä. Kokeillut sekä DynDns, että suoraan julkiseen IP-osoitteeseen (what is my ip from google). Miten saan tiedon kulkemaan Huawein läpi koska se on varmasti ongelma.

 

Mitä määrityksiä Huawein palomuuriin pitäisi tehdä porttiohjauksen lisäksi? Monella sivustolla viitataan, että SPI pitää olla poiskytketty, mutta en pysty poiskytkemään sitä Huawein modeemista.

 

Toivottavasti joku osaisi täällä auttaa.

 

Kiitos etukäteen. =)


15 kommenttia

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Tossa Huaweissa on ping estetty julkisesta verkosta. Joten sen takia ping pyyntöihin ei tule vastausta. Ensinnäkin en missään tapauksessa suosittele 4G verkossa omaa palvelimen ylläpitoa ja yleensä kotiolosuhteissa siitä on enemmänkin haittaa... Toki se on halvempaa kuin vuokrapalvelimet, näitä kyllä saa Ranskasta hyvään hintaan. 1. Porttiohjaus 25565 on tehty mutta millä protokolalla TCP vai UDP? Pelit käyttävät aina UDP:tä siksi että paketteja ei tarvitse tarkistaa onko mennyt perille, eikä ole hyväkään asia sillä jos putoo paketti matkalla niin siitä ei ole mitään hyötyä jos se toimitetaan myöhässä.2. Edelleenkin UDP vai TCP?3. DDNS palvelu on nimipalvelu vain johon koneesi lähettää julkisen IP-osoitteen ja DDNS päivittää sen DNS palveluun. Näin esimerkiksi example.com pystyy vaihtamaan IP:tä kun se päivittyy automaattisesti. DNS tehtävänä tietenkin sitten muttaa DNS pyynnöt IP:ksi ja toisinpäin. Eli DDNS ei vaikuta toimivuuteen mitenkään, jos IP ei toimi niin ei 100% toimi DDNS.  

Hei, kiitos hyvästä vastauksesta.

Ping esto on hyvä tieto niin en sitä turhaan yritä saada menemään läpi.

Olen tehnyt määrityksen both eli TCP/UDP. Pitääkö vaihtaa pelkästään UDP käyttöön?

Olen yrittänyt yhdistää tekemälleni palvelimelle pelistä(Minecraft) julkista IP-osoittetta käyttäen, mutta palvelinta ei löydy. Eli samalta koneelta jossa palvelin pyörii. Localhost määrityksessä palvelin löytyy ja pystyn yhdistymään.

Mihin mahtaa tieto hukkua
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

TCP / UDP on hyvä juttu ihan ok... Onko sinulla APN Opengate määritetty varmasti ja palveluhan on tilattu totta kai (pakko varmistaa)? Mikä on julkinen IP-osoitteesi? 4G Opengate käyttää muistakseni ainakin 46.132.0.0/16 osoite avaruutta... On muitakin verkkoja Opengaten käytössä.

Moi,

On määritetty, APN: opengate, user/pzw tyhjäksi ja authentication: auto.

46.132.186... on mun IP.

Kiitos kun autat. Edit Ramaria: Editoitu IP:n loppuosa pois

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Kannattaa peittää yleensä viimeiset osat IPv4-osoitteesta kun postaat julkiselle palstalle. Juu, osoite on ok...  Sitten on minusta ongelmana ehkä tuo Minecraft server ohjelmisto... Eli portti ei vastaa mutta se ei tarkoita toimiiko porttiohjaus vai ei. Eli toimiiko sisäverkon IP-osoitteella? Ei localhost / 127.0.0.1 vaan privaatti IPv4:lla?

Yes, kiitti. Nyppäsin johdon seinästä niin IP-muuttui.

 

Elikkäs, olen testannus portin http://www.yougetsignal.com/ sivuston kautta ja tulos on Open. IP-osoite ja porttia 25565. Serverohjelmisto on tehty juuri uudestaan ja siihen ei ole tehty muutoksia. Porttina käytetään vakioporttia 25565.

 

Toimii sisäverkon osoitteella eli localhost ja 192.168.1.x molemmat toimivat ja serveri löytyy. Kokeilin myös toiselta koneelta toisesta verkosta päästä kirjautumaan Mine-palvelimelle, mutta lukee että pinging... eli ei löydä (varmaan koska Huawei ei ole pingattava, kuten aikaisemmin sanoit).

 

Olen myös ottanut Windows oman firewallin pois käytöstä, mutta ei vaikutusta asiaan.

 

Jotenkin tuntuu, että Huawei ei tunnu asettuvan vaan sen palomuuri blokkaa liikaa liikennettä (esim. SPI is enabled [Stateful Packet Inspection] -> ei saa muutettua disabled).

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Kokeile katkaista netti huaweista ja muuttaa sitten tota SPI asetuksta. Esimerkiksi APN:kään ei voi muuttaa lennossa?

Moi,

 

SPI asetuksen tilaa ei pysty muuttamaan B593s mallissa, ainakaan en siihen mahdollisuutta löytänyt.

 

ONGELMA RATKAISTU! =)

 

DMZ piti aktivoida niin johan rupesi toimimaan, eli yhteys palvelimeen on muodostettu. Eli seuraavana yhteenveto jolla voit tehdä Minecraft Serverin Soneran 4G mobiililaajakaistan ja Huawei B593s-22 reitittimellä:

 

Liittymätyyppi: Sonera 4G opengate (tukee pelipalvelinta)

 

APN-asetus: Internet -> APN Management: opengate, user/pzw: tyhjäksi, authentication: auto

Aktivoi APN: Internet -> Network Connection -> profile: "valitse opengate"

 

Port forward: Security -> Port Forwarding: protocol TCP/UDP, remote port range: 25565, local host: mine servu IP, status: enabled

 

DMZ: Security -> DMZ: DMZ enabled, host address: mine servu IP

 

Tietysti Mine servu softa pitää olla asennettuna, mutta näillä pääset eroon Huawein asetusviidakosta. Myös DynDns on hyvä rekisteröidä ja ottaa se käyttöön: Services -> DDNS -> define your own DynDns account.

 

Huh, mikä projekti.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Hyvä että sait toimimaan. DMZ helpottaa noita ohjauksia mutta varmista nyt että minne ohjasitkaan DMZ:llä niin tulee olla palomuuri kunnossa!   

Moi,

 

Ilo oli lyhytaikainen. Sain yhteyden toimimaan noin 2 minuuttia ja sen jälkeen en saanut yhteyttä palautettua. Voitte unohtaa yllä esitetyn ratkaisumallin, ei toimi.

 

Olen nyt yrittänyt kaikki mahdolliset asetukset, mutta yhteyttä ei palvelimeen vaan muodostu (Minecraft). 

 

Minulla on vielä vanha 24 Mt Soneran ADSL-yhteys aktiivisena niinpä kokeilin sitä. Käytin ZyXelin ADSL-modeemia ja samaa Mine-servua kuin tähän mennessäkin. Kerrasta lähti yhteys toimimaan, ei ongelmia. Eli servu toimii kuten pitääkin, mutta Huawei B593s-22 modeemi ei toimi.

 

Eil B593s modeemi rajoittaa datan kulkua. Miten saan rajoitukset pois, voiko operaattori Sonera tehdä asialle heidän päässä jotain vai otanko yhteyttä suoraan Huawein supporttiin?

 

Olen lukenut keskustelupalstoilta todella paljon ongelmia nimenomaan porttiohjaukseen liittyen tämän modeemin kohdalla. Ihmettelen miten 170 eur laite voi ohjelmallisesti olla näin puutteelinen...

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

LTE ei ole edelleenkään oikea paikka hostata palvelinta!... Mutta miten haluat... Käyttämäsi Huawei reitittimesi on markkinoilla järkevin kotikäyttöön toki ei ole tarkoitetettu palvelimien ylläpitoon. Kun toimii 2min niin se tarkoittaa sitä että laitteessa on jotakin ja se ei kuulu Soneralle. Huawei ei varmaan ota mitään kantaa tohon, jos foorumilla paljon tekstiä. Mutta luulisi nuo porttiohjaukset jotenkin toimivan... Ainakin kavereille kenellä on niin http:tä ja PPTP:tä ihan hyvin toiminut.

Ymmärrän kantasi. LTE vain on nopein yhteys jonka saan asuntooni tällä hetkellä. Muuten olisin pysynyt vanhassa linjassa ja "oikeissa" laitteissa. =)

Täytyy yrittää vielä ottaa yheyttä laitevalmistajaan jos sitä kautta viisastuisi. Muuten Huawei on toiminut moitteettomasti joten voin sitä suositella muillekin. Ainoastaan porttiohjaus on murheena.

Kiitos vastauksestasi.
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

LTE on nopea mutta ei vakaa yhteys ja sitä pelissä tarvitaan sekä pientä viivettä. Edullista olisi vuokrata serveri ranskasta parilla kymmenellä kuukausihintaan ja siinä ylläpitää... aina päällä 24/7.  Toki ymmärrän peliserverien innon ylläpitää edullisesti kotioloissa ja tuo Huawei on ainut järkevän hintainen LTE reititin kotikäyttöön... 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +16

Tulipa samalla mieleen tästä serverin hostauksesta: https://net9.fi/fi/ voisi saada halvalla oikeasti... En tiedä mutta sähköjä ei makseta tolla hinnalla.

Kiitos vinkistä. Juttelin myös kaverini kanssa asiasta joka työkseen palvelinympäristöjä rakentaa. Hänen kantansa oli myös, että omaa rautaa ei kannata enään pitää, kun voit ostaa palvelintilaa puoli-ilmaiseksi.

 

Palaan asiaan vielä jos saan vastauksen Huaweilta koskien asiaa.

Vastaa