Mielipiteitä Windows 11-käyttöjärjestelmästä

  • 14 April 2022
  • 6 kommenttia
  • 40 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Mitä mieltä olette Windows-11 käyttöjärjestelmästä. Esimerkikisi toimivuus, yhteensopivuus ja käyttömukavuus.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

En itse ole Windows 11-päivitystä vielä ajanut, koska Windows 10 toimii riittävän hyvin omissa käyttötarpeissani. Päivitän sen sitten kun on pakko. 

 

Yhteensopivuudesta tulee mieleeni väistämättä TPM 2.0 -piirin tasovaatimus, joka ilman kikkailuja karsii osan vanhemmista laitteistoista pois tuen piiristä.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +11

Nykyiseen läppäriin ei saa uutta Windows 11 käyttöjärjestelmää, vaikka on TPM 2.0 piiri. Koneen suoritin on liian vanhaa mallia. 

Windows 10 tuki ilmeisti jatkuu vielä jonkusen vuoden, mutta sen jälkeen pitää lisätä elektroniikaromun määrää ja ostaa parikin uutta läppäriä.

Tukeekohan tästä yhtä isot ongelmat yritysmaailmassa, kuin mitä tuli XP:n kanssa. Meilläkin töissä jatkettiin XP-koneilla melko pitkään, kun käsittääkseni yhdestä ohjelmasta oli kustannussyistä käytössä vanhempi versio, joka ei toiminut Win 7 koneessa. 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

Hynin toimii ja voin suositella. Itse pidän erityisesti siitä että puhelimen ilmoitukset tulee myös koneelle näkyviin ja voin selata myös puhelimen valokuvia suoraan koneelta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Eeros  kirjoitti:

Hynin toimii ja voin suositella. Itse pidän erityisesti siitä että puhelimen ilmoitukset tulee myös koneelle näkyviin ja voin selata myös puhelimen valokuvia suoraan koneelta.


Itse taas en missään nimessä haluaisi puhelimen ilmoituksia tietokoneelle. Jos olen koneella, niin keskityn siihen. Jos joku soittaa tai laittaa tekstarin, niin katson sitten puhelimeen. Tekstareita tulee tosiaan todella harvoin. 

 

Pikaviestimet on sitten asennettu koneelle ja niistä vain muutamassa keskustelussa on ilmoitukset käytössä.

 

Noita ei varmaankaan ole pakko ottaa käyttöön Windows 11:a, mutta onhan tuo nykyaikaa, että kaikki linkittyy toisiinsa. Kuvat jo nyt menevät taustalla pilveen muutenkin.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +6

@Purnipsi Näinhän se menee, toinen pitää toisesta ja toinen ei voi sitä sietää🤣>

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9

Minulla on sama juttu. Koneen suoritin on  7th gen i5 ja sitä ei ilmeisesti tueta.

Täytyisi hankkia mokoman takia kokonaan uusi kone.

Vanha toimii joten ei jaksa. Pelikäytöstä on vielä aika vähän kokemuksia.

Toimiiko vanhat win 10 pelit vai ei, en viitisi ruveta kokeilemaan.

Vastaa