Pelireititin


Moi! Onko pelireitittimestä hyötyä 4g mokkulaan kytkettynä.On tuo b715 laite.Voiko 2 erimerkkistä 4g laitetta kytkeä esim.jatkamaan wifi signaalia?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

En ole kokeillut b715 sellaisenaan pelaamiseen vaan muistaakseni laitoin Asus RT-AC66 reitittimen B715 perään. Aikoinaan kokeilin kaapelimodeemiin suoraan kytkeä Xbox:n ja heti alkoi tahmaaminen, mutta kun laitoin liikenteen kulkemaan reitittimen kautta, homma pelasi taas hyvin. Vähän tuntuu, että nämä operaattorilaitteet eivät kummoista wifi-kokemusta tuo, LAN-linjaa en juurikaan käytä. 

tuon B715 kanssa on vielä sellainen asia, että siinä ei ole aitoa siltausta. Itse laitoin Asus-reitittimen piuhan suoraan B715 kiinni. Asus valitti samasta IP-osoitteesta, mutta vaihtoi osoitteet automaticly ja homma pelasi testin ajan hyvin.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

@Outlander@  kirjoitti:


Moi! Onko pelireitittimestä hyötyä 4g mokkulaan kytkettynä.On tuo b715 laite.Voiko 2 erimerkkistä 4g laitetta kytkeä esim.jatkamaan wifi signaalia?


Hei, en tiedä, miten hyötyisit tuosta toisesta routerista pelikäytössä. Silloin ehkä, jos on isompi verkko ja useita käyttäjiä, joista joku joskus nappaa koko kaistan edestä dataa -> aiheuttaa viiveen nousua ja ns. bufferboatia. Myös jos kaipaa edistyneempiä monitorointi- ja reititysominaisuuksia. Muuten en usko erillisestä reitittimestä olevan mitään lisähyötyä. Itse olen pelannut kyseisen laitteen kautta ja se on ollut aivan jees. Wifin yli ei nyt kannata lähtökohtaisesti pelata, jos on mahdollisuus vetää ethernetillä. (kännykkä tms. tablettipelit eri juttu). Wifi-signaalin jatkaminen kannattaa tehdä siten, että vetää ethernet-kaapelin paikkaan, jossa enemmän wifikäyttöä on ja laittaa siihen wifitukarin. Mikään ei sinänsä estä erimerkkisiä laitteita käyttämästä verkossa. Koska ne noudattavat standardeja, voit laittaa vaikka Huawein 4G Routerin ja Ubiquitin taikka TP-Linkin, tai ihan minkä vain wifipurkin tuohon perään luomaan lisäkantamaa verkkoon. Kannattaa laittaa sama APN käyttöön, jotta laitteet vaihtavat jotenkin järkevästi access pointien välillä. Lisäksi kannattaa asettaa purkille reitittimen DHCP-poolin ulkopuolinen osoite ja lisäksi kannattaa varmistaa, että tukarissa ei itsessään ole mitään DHCP:tä tai vastaavaa käytössä taikka muuta reititysominaisuutta tupla-NAT:in välttämiseksi. Toisaalta tupla-nat ei toimintaa estä, mutta monimutkistuttaa verkkoa turhan paljon.

Hei! Kiitos vastauksesta.Pojan peliharrastuksen takia kyselen mitkä olisi parhaat laitteet,asetukset.Muuten toimii kaikki tuon4g perässä hyvin.Kiinteä olisi tietysti paras.Oli vaan n.5v sitten tosta kaapelinetistä huonoja kokemuksia sekin silloin ruuhkautui ja pätki.95 rakennettu talo,onko liian vanhaa tekniikkkaa.Noissa asuksen pelireitittimissä on pelin nopeuttamiseen tarkoitettuja asetuksia,onko sinulla kokemusta niistä vai onko enemmän mainospuheita.Perus jutut osaan itse säätää kanavat,taajuudet reitittimen arvot katsoa ja mitä ne pitäisi olla.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Mikäli pelatessa vain pelataan, silloin säädöt ovat mainospuhetta. Yhteyttä ei voi millään asetuksilla taikoa nopeammaksi kuin mitä se on.

 

Jos ongelmana on, että internetin muu käyttö pelaamisen aikana aiheuttaa yhteyden tökkimistä, tällöin monipuolisin QoS-asetuksin varustettu reititin voi tuoda apua kaistan parempaan jakoon useiden käyttäjien kesken.

 

Silloin kun pelaamiseenkin käytetty yhteys on 4G, ongelmaan voi löytyä helpompi ja halvempi ratkaisu, jossa ei tarvitse hankkia mitään uusia laitteita. Peliyhteys pyhitetään vain pelaamiselle ja muut käyttäjät jakakoot puhelintensa nettejä mihin sitten tarvitsevatkaan.

Vastaa