Whatsappin kautta uhkausviestejä ulkomailta

  • 30 September 2019
  • 2 kommenttia
  • 23 katselukertaa

Nyt on vaikea tilanne! Olen saanut uhkaviestejä ulkomailta whatsappin kautta! Olen tietenkin estänyt ja ilmiantanut lähettäjän mutta on hieman turvaton olo, u know... Onko kenelläkään kokemusta jostakin vastaavanlaisesta, onko joku turvallisempi appi tiedossa, Telegram, jne? EI ole kyse tilin/puh.numeron varsinaisesta kaappaamisesta tietääkseni mutta kuitenkin,,,, mitä voin tehdä? Kiitos!


 


Edit SannaMKoo: Otsikkoa hieman tarkennettu


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei @ViljaWirta ja tervetuloa Telian yhteisöön!


 


Kylläpä on ikävää, että olet joutunut tuollaisen kohteeksi. Sinänsä Whatsappilla ei varmaan ole tekemistä tämän kanssa vaan tuo uhkailija on saanut jostain numerosi. Olet toiminut aivan oikein kun olet estänyt numeron, itselle on joskus vuosia sitten tullut vain häiritseviä viestejä lähinnä treffipyyntöjä oudosta numerosta. Estin numeron myös.


Telegram on myös suosittu ja turvallinen vaihtoehto Whatsappille.


 


Tässä vielä yksi vinkki mitä voisit tehdä eli ottaa yhteyttä tuonne: https://www.riku.fi/fi/riku-lehti/riku-lehti+22017/verkossa+keskustellaan+kaikista+rikoksista/


 


RikuChat löytyy tuolta linkistä https://www.riku.fi/fi/palvelut/rikuchat+%E2%80%93+palvelu+verkossa/


Chat palvelee arkisin klo 9-15 ja lisäksi ma iltaisin klo 17-19. Klikkaa keskustelemaan chattiin sivun oikeasta alalaidasta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Ei kannata reagoida vaan riittää että estää lähettäjän. Ei tule jatkossa viestejä. Tietysti ainahan numeron voi vaihtaa, mutta aika työlästä hommaa :)


 


Lisätiedot:


https://faq.whatsapp.com/en/android/28030005/?lang=fi


 

Vastaa