Xperia z2, android 5.0.2 päivitys ja taskuloisto ongelma

  • 18 March 2015
  • 6 kommenttia
  • 18 katselukertaa

Moi,

Päivitin sonera kaupasta ostetun xperia z 2 tabletin androidin versioon 5.0.2 jonka jälkeen laitteen mukantullut taskuloisto lakkasi toimista. Vika lienee Ministro2 kirjastossa. Loistoa käynistäessä tulee ilmoitus ''TaskuLoisto Needs extra libraries to run. Do you want to download them now?'' Valittaessa ok yrittää kyllä ladata kunnes tulee ilmoitus ''Invalid Qt version''. Eli ohjelma toimi ennen android päivitystä ja lakkasi toimimasta päivityksen jälkeen. Olen kokeillut asentaa ministro2:n ja taskuloiston päivityksen jälkeen uudelleenkin, asentuu kyllä mutta ei toimi. En myöskään löytänyt keinoa palauttaa tablettia aikaisempaan android versioon. Karttakeskuksen mukaan loiston pitäisi toimia myös android versioissa 5.*.* Kysymys kuuluu, millä tavoin tabletin mukana tulleen oleellisen ohjelman saisi toimimaan?


6 kommenttia

Vastaanpa itselleni, tarkisttettuani viimeisimmän version karttakeskukselta, vanhempi versio taskuloistosta ei toimi android 5.0.2 version kanssa. Eli kysymys kuuluukin miten xperia 2: saa palautettua aiempaan android versioon?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Androidia ei voi virallisesti palauttaa aikaisempaan versioon...

 

Sinun tulee ladata alkuperäinen rom (käyttis) netistä... 

 

Tämän jälkeen kun olet löytänyt netistä oikean ja toimivan,  ota puhelimestasi varmuuskopio kaikesta mitä on. Kaikki tiedot häviää kun palautetaan aikaisempaan versioon.

 

Katso Googlesta miten tämä rom laitetaan. Samsungin puhelimiin osaan sanoa mutta en ole varma miten Sonyn puhelimiin. 

Jeps sama vaiva meikäläiselläkin. Taskuloisto ei toimi Android 5.01 päivityksen jälkeen.

Missään asennusohjeissa ei kerrottu ettei päivityksiä saa tehdä.

Olen ollut yhteydessä karttakeskukseen nyt viikon verran ei vastausta.

Tuntuu erikoiselta, että saan sdkortin karttakeskukselta helmikuussa, jollion myös uudempi loistomobiili julkaistaan. Eli lähetetään vanhaa kamaa, josta hyvin tiedetään ettei se toimi päivitysten jälkeen.

Tietääkö kukaan toimiiko uusi loistomobiili varmasti Android 5.0.1 ennenkuin ostan.

Täytyy kysyä myös kuluttajaasiamieheltä menikö tuossa kaupassa kaikki oikein

Moi, Loistomobiili v1.0 toimii android 5.0.2 kanssa ainakin kännykällä, Z2 tabletilla en ole kokeillut. Perinteinen rahastuksen maku karttakeskuksella  tässäkin hommassa kun taskuloistot jätettiin päivittämättä. Löytyy tosin karttakeskuksen sivulta varoitus ettei ole yhteen sopiva, mutta en ainakaan itse älynnyt kaikkien ohjelmien sopivuutta tarkistaa. Olisin itsekkin mielelläni taskuloistoa ehtinyt edes yhden kesän käyttää, huijattu olo jäi.

 

"

Tasku Loisto Androidille (2014 ja 2013) Tasku Loisto for Android 2014 ja 2013 versiot ovat yhteensopivia Android 4.0.x – 4.4.x käyttöjärjestelmän kanssa, mutta eivät Anroid 5.0.x (Lollipop) järjestelmän kanssa.

  • TaskuLoisto for Android (2014 ja 2013 versiot) ei ole yhteensopiva Android 5.0.x käyttöjärjestelmän kanssa. Syynä tähän on Tasku Loiston käyttämä Ministro apukoodikirjasto, johon ei toistaiseksi ole saatavilla Android 5.0 yhteensopivaa päivitystä.
  • Ongelma koskee laitteita, jotka on mahdollista päivittää Android 5.0.x versioon. Tämä tarkoittaa lähinnä kaikkein uusimpia vuoden 2014 loppupuolella myytyjä tabletteja ja puhelimia. Jos haluat käyttää Tasku Loisto for Androidia, niin älä päivitä laitteesi käyttöjärjestelmää Android 5.0.x versioksi.
  • Loisto Mobiili puolestaan on yhteensopiva Android 5.0.x järjestelmän kanssa. Loisto Mobiili julkaistiin 2/2015 ja se on saatavilla Google Play -sovelluskaupasta."

Minulla sama juttu, en tiennyt ja menin retkuun. Veneiljänä haluaisin tämä systeemin, ja jos olisin tiennyt olisin tehnyt kaikkeni että uudempi Android ei olisi päivittynyt. Mitä sonera on tähän Sanonut?!  Entä loiston väkI? Onko tästä foorumista hyttysen hyötyä jos ei sonera reagoi? jos ei mitään ttapahdu, olen mukana jos joku on menossa kuluttaja asiamiehelle???

 

Terveisin

ehkä huijatuksi tullut 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tämä ei kuulu Soneralle mitenkään jos sovellus ei toimi päätelaitteellanne. Ottakaa yhteyttä suoraan sovelluksen kehittäjään mielummin.

 

Jos on päivittänyt Android 5.X käyttöjärjestelmään niin sen voi palauttaa takaisin Android 4.4.4 versioon jos haluaa. Netissä on paljon ohjeita joita kannattaa etsiä (Google).

 

Palautuksessa menetät kaikki tiedostot, eli varmuuskopiointi kannattaa tehdä. 

Vastaa