Apex Legends on battle royale-pelien uusi tulokas

  • 7 March 2019
  • 0 kommenttia
  • 25 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12


 


Battle royale -tyyliset pelit ovat saavuttaneet suuren yleisön suosion lähihistoriassa ja kyseinen genre saa täydennystä jälleen uudella pelillä. Fortnite ja PlayerUnkown’s Battlegrounds raivasivat tietä ja nyt Electronic Artsin julkaisema Apex Legends tulee perässä ja kovaa, sillä se sai hetki sitten 50 miljoonan pelaajan rajapyykin rikki. Apex Legends sijoittuu Titanfall-pelien maailmaan ja se on myös ilmaispeli. Tämä ensimmäisen persoonan ammuntapeli toimii tällä hetkellä PlayStation 4:lla, Windowsilla ja Xbox Onella. Pelin ikärajasuositus on 16-vuotta.


 


Mitä uutta peli tarjoaa?


 


Pelin perusidea on sama kuin muissakin battle royale -peleissä eli pelialueelle tiputetaan pelaajat ja viimeisenä pystyssä olijat ovat voittajia. Eroja kuitenkin vastaaviin peleihin löytyy. Peliin on tuotu tässä vaiheessa kahdeksan eri hahmoluokkaa, josta pelaaja valitsee omansa. Peliä pelataan aina kolmen hengen ryhmissä ja peliin mahtuu 60 pelaajaa. Hahmoilla on ryhmässä oma roolinsa, sillä jokaisella hahmolla on vähintään yksi passiivinen, yksi aktiivinen ja yksi tehokkaampi ultimate-kyky. Aluksi pelaajalla on valittavissa kuusi eri hahmoluokkaa ja kaksi viimeistä täytyy avata pelaamalla hankitulla rahalla tai mikromaksuilla.


 


Overwatchista tutun hahmoluokkasysteemin lisäksi pelissä on hieman pienempi kartta eli pelialue kuin esimerkiksi PUBG:ssa tai Fortnitessa. Tuttuun tapaan pelialue myös pienenee ottelun edetessä. Maksimipelaajamäärä on pienempi (60), joten tämä tarkoittaa hieman nopeampia pelejä eikä aikaa ei tarvitse varata niin paljon matsia varten. Apex Legendsissä on myös mahdollista herättää kertaalleen menehtynyt tiimikaveri takaisin henkiin, joka tuo oman mausteensa peliin. Tutusti battle royale-pelien tyyliin kentältä löytyy aseita ja varusteita, joita pelaajat haalivat itselleen selviytyäkseen, mutta esimerkiksi Fortnitesta tuttu rakentaminen on jätetty kokonaan pois. Yleisestikin liikkuminen pelikartalla on melko ketterää, joka ainakin itselleni esiintyi positiivisena juttuna.


 


Ammunta ja sotiminen on arcademaista räiskintää ja aseita on perinteisistä hieman futuristisempiinkin malleihin tarjolla. Omaan silmääni vihollisen kukistaminen vaatii ehkä hieman enemmän osumia kuin vastaavissa muissa peleissä, mutta ainakin aloitteleville pelaajille se voi olla hyväkin asia. Tästä aasinsiltana voitaneen sanoa, etteivät hahmot kykyineen ole liian suuressa roolissa voiton kannalta, joten paras osuja voittakoon. Mukavana uudistuksena on se, että aseisiin löytyvät parannukset asentuvat automaattisesti aseisiin kiinni ja peli näyttää myös kieltomerkillä pelaajan aseisiin kelpaamattomat parannukset. Näin pelaajan on helpompi pitää mukanaan vain oleelliset tarvikkeet. Hienona uudistuksena näihin battle royale-peleihin Apex Legends on tuonut ainakin MOBA-peleistä tutut pikaviestintätoiminnot mukaan. Mikäli et omista esimerkiksi mikrofonia tai et halua käyttää sitä, voit ”pingata” eri asioita ja osoittaa pelikavereille juttuja ottelun aikana. Tämä helpottaa kommunikaatiota huomattavasti.


  


Kokonaisuutena varsin toimiva peli


 


Apex Legendsistä huokuu positiiviset fiilikset kaikin puolin. Sanoisin itse, että tämä on tähän asti tulleista battle royale-peleistä paras. Se vaikuttaa heti julkaisusta lähtien valmiilta peliltä ja ilmaisuuden vuoksi pelaajia varmasti löytyy. Jatkossa voidaankin odotella pelin tekijöiltä tasapainotusta peliin sekä uusia ominaisuuksia, jotka pitävätkin pelaajien mielenkiinnon yllä. Kunhan mikromaksuilla ei saa merkittävää etua jatkossa, niin peliin voidaan olla tyytyväisiä ainakin tässä vaiheessa. Kilpapelaamisen puolella peli on huomattu ja ensimmäisiä turnauksiakin jo pelattu. Peliorganisaatiot ovat värvänneet talleihinsa jo pelaajia Apex Legendsille.


 


Nähtäväksi jää, että sieppaako Apex Legends pelaajia esimerkiksi Fortniten puolelta, mutta selkeästi kilpailua on havaittavissa, joka yleensä tarkoittaa etenkin pelintekijöiltä panostusta peleihinsä ja sehän onkin hyvä juttu. Peliin pääset tutustumaan näppärästi Twitchissä, josta näet muiden koeajavan peliä. Toki ilmaispelinä on helppo hypätä itsekin puikkoihin, jota voin lämpimästi suositellakin. Jos pelivälineet kaipaavat päivitystä, kannattaa piipahtaa verkkokaupassamme katsomassa se puoli kuntoon. Oletko päässyt itse jo peliin käsiksi tai onko sinulle muodostunut jokin mielipide Apex Legendsistä? 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa