Arvostelussa Logitech G Pro -pelikuulokkeet

  • 9 October 2019
  • 0 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +13


 


Logitech G Pro on pelaajille suunniteltu headsetti, joka on laitevalmistajan mukaan kehitetty yhteistyössä Esports-ammattilaisten kanssa. Olemme aiemmin arvostelleet Logitechin G -sarjasta G Pro -näppäimistön ja G Pro Wireless -pelihiiren. Nämä molemmat tuotteet lunastivat odotukset, joten odotukset ovat korkealla myös näiden kuulokkeiden osalta. Lähdetäänpä tutkimaan kuulokkeita tarkemmin ja katsotaan, onko G Pro -kuulokkeet hintansa väärti.


 


Kevyt rakenne ja hyvä istuvuus takaa pelinautinnon

Ulkoasultaan kuulokkeet miellyttävät omaa silmääni, sillä gaming-tuotteista tuttu aggressiiviinen ilme on jätetty pois. Yllätyin paketin avatessani, sillä kuulokkeet näyttivät ulkonäöltään huomattavasti kalliimmilta. Tästä voidaan päätellä, että headsetin designiin on kiinnitetty selkästi huomiota. Kuulokkeet istuvat päähän erinomaisesti suurten korvakuppien ansiosta ja säätövaran myötä kuulokkeet sopivat myös isompaan päähän. Kuulokkeita on myös mukava pitää päässä pidempään, sillä ne ovat äärimmäisen kevyet, eikä kuulokkeet purista lainkaan päätä. Kuulokkeiden panta on lisäksi pehmustettu muistivaahdolla. Kuulokkeet ovat niin kevyet, että välillä unohdin kokonaan pitäväni niitä päässä. Kuulokkeiden pehmusteet ovat keinonahkaa ja materiaali eristää ääntä hyvin. Paketin mukana tulee myös kankaiset pehmusteet, jolloin kuulokkeista tulee hengittävämmät, mutta tällöin ääni vuotaa hieman enemmän kuulokkeista läpi. Voit itse valita, kummat sopivat sinun mieltymyksiisi paremmin. Kankaiset pehmusteet olivat ainakin minun paketissani ulkoasultaan melko nuhjuisen näköiset ja vaihtaessa kankaiset pehmusteet kuulokkeisiin, muuttui G Pron ulkoasu hieman halvan tuntuiseksi.


  


Mikrofonin laatu yllätti positiivisestiKuulokkeiden johdosta löytyy äänenvoimakkuuden säädin ja painike mikrofonin mykistämiseksi.  Mikrofonin voi myös halutessaan irroittaa kuulokkeista, joten kuulokkeita voi hyvin käyttää esimerkiksi ulkoillessa. Mikrofoni itsessään on erittäin laadukas ja se tarjoaa kirkkaan äänen. Olin itseasiassa todella yllättynyt siitä, kuinka tämän hintaluokan headsetissä on näin hyvä mikrofoni.


Kuulokkeet ovat varustettu 40mm elementeillä ja kuulokkeiden äänimaailma on kirkas. Näin ollen kuulokkeet sopivat erinomaisesti esimerkiksi FPS-pelejä pelaavalle, koska vastustajien askeleet on helppo kuulla. Toisaalta elokuva- ja musiikkikäyttöön en näitä kuulokkeita itse hankkisi, koska matalat äänet eivät kuulu riittävän vahvasti. Jos haluat kuulokkeiden tarjoavan sinulle bassojytinää ja pauketta pelatessasi, eivät nämä kuulokkeet sitä tarjoa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että esimerkiksi CS:GO:ta pelaavan ei kuitenkaan tarvitse basson puutteesta murehtia, koska yleensä vastaavissa peleissä bassosta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kirkkaan äänen ansiosta kuulet vastustajan askeleet paremmin, kun taas bassopainotteisissa kuulokkeissa kranaattien ja aseiden pauke kuuluu askeleita voimakkaammiin.  


G Pro - Hyvä valinta pelaamiseen, mutta ei musiikin kuunteluun tai elokuvien katseluun

Logitech G Pro -headset performoi hyvin peleissä, mutta elokuvia katsellessa ja musiikkia kuunnellessa äänimaailma tuntui melko lattealta. Headsetin mikrofoni yllätti posiitivisesti ja nämä kuulokkeet sopivat mielestäni hyvin myös streamaajalle tai puheluiden puhumiseen. Plussaa tuli myös headsetin mukavuudesta ja keveydestä. Syvempää äänimaailmaa etsivän kannattaa kääntää katseet toisiin kuulokkeisiin. Jos etsit hyvällä mikrofonilla varustettua, erittäin kevyttä ja hyvin istuvaa headsettiä pelkästään pelikäyttöön, on tässä oiva vaihtoehto. Kuulokkeet sopivat sekä PC:lle, että konsoleille. 


Arvosana 8/10


 


Lue myös:


Pelikuulokkeiden osto-opas


Arvostelussa G Pro Wireless -pelihiiri


Arvostelussa Logitech G Pro -pelinäppäimistö


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa