Arvostelussa Logitech G Pro Wireless

 • 1 April 2019
 • 0 kommenttia
 • 17 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14Logitech on tuonut viimeisen reilun vuoden aikana useampia langattomia pelihiiriä markkinoille, jotka hyödyntävät Logitechin Lightspeed-teknologiaa. Lightspeed mahdollistaa äärimmäisen nopean vasteajan ja Logitechin langattomat hiiret ovat tuttu näky myös ammattilaisturnauksissa, koska viive-eroa langalliseen hiireen ei ole. Tällä hetkellä Logitechin langattomat hiiret ovat kaikkein suosituimpia esimerkiksi Overwatch-ammattilaispelaajien keskuudessa. Jos ammattilaispelaajat pystyvät luottamaan Logitechin langattomiin hiiriin taistellessaan satojen tuhansien palkintopoteista, niin pystyt myös sinäkin.


 Laatua, keveyttä ja uusinta teknologiaa

Logitech G Pro Wireless on Logitechin lippulaivatuote, jonka paino on vain 80 grammaa. Olemme tottuneet näkemään aiemmin langattomia hiiriä, joiden paino pyörii 100 gramman hujakoilla, joten 80 gramman paino on uskomaton taidonnäyte Logitechin osaamisesta. Miten näin kevyt langaton hiiri on onnistuttu tekemään? Yksi suuri tekijä on hiiren materiaali. Se on valmistettu yhden millimetrin paksuisesta muovista, joka ihme kyllä ei lainkaan taivu tai anna periksi, vaikka sitä painaakin voimakkaasti. Lisäksi hiiren rulla on kapeampi ja kevyempi, eikä hiiressä ole liikaa hienouksia, kuten ylimääräisiä nappuloita tai esimerkiksi erillistä grippipinnoitetta.


 


Hiiri sopii sekä oikea- että vasenkätisille pelaajille ja se on turvallisesti muotoiltu. Tämän vuoksi sitä voikin käyttää useammalla eri hiiriotteella. Hiiren sivut ovat muotoiltu juuri sopiviksi siten, että hiirestä on helppo tarttua kiinni ja hiiren takaosassa on sopivasti tukea. Pidän itse Logitech G Pro Wireless -hiiren muotoilusta ja se on parhaimman tuntuinen hiiri noin kahdestakymmenestä eri hiirestä, jota olen itse käyttänyt. G Pro Wireless -hiiressä on mattapinnoite, joka tuntuu todella mukavalta kädessä. Itse huomasin, että käteni ei samalla tavalla hikoa hiirtä käyttäessä, miten esimerkiksi aiemmin käytössäni olleilla Zowien hiirillä.


 


G Pro Wireless on varustettu äärimmäisen tarkalla HERO 16K-sensorilla. Sensori on Logitechin versio Pixartin PMW3360 -sensorista ja Logitechin insinöörityön ansiosta sensori kuluttaa todella vähän virtaa. Hiireen voi tallentaa kerralla enintään viisi eri DPI-arvoa 100 DPI:n ja 16,000 DPI:n välillä. Tallennettuja DPI-arvoja voi vaihtaa hiiren pohjasta löytyvän DPI-painikkeeen avulla. Tämä on mielestäni hyvä juttu, sillä tällä tavoin DPI-näppäintä ei tule vahingossakaan painettua kesken pelaamisen. Hiiren DPI-arvojen tarkka konfigurointi onnistuu Logitech Gaming Software -sovelluksella ja sillä voi myös muuttaa Polling ratea, sekä kustomoida hiiren painikkeiden komentoja. Voit myös asettaa hiireen viisi eri käyttäjäprofiilia, jos esimerkiksi haluat eri peleille erilaiset näppäinkonfiguraatiot tai perheessä on useampi käyttäjä.


  


Pitkä akkukesto ja vaihdettavat painikkeet tekivät vaikutuksen

G Pro Wireless -hiireen on mahdollisuus laittaa sivupainikkeet molemmille puolille tai käyttää niitä vain jommalla kummalla puolella. Paketin mukana toimitetaan muoviset palat, jotka voi kiinnittää niiden sivupainikkeiden kohdalle, joita et käytä. Näin et tiukissakaan tilanteissa paina vahingossa hiiren toisella puolella olevia sivupainikkeita. Tyhjät painikkeet pysyvät todella hyvin paikallaan magneetin avulla, eikä ne lähde pois paikaltaan edes hiirtä ravistamalla. Näiden näppäimien lisäksi hiiressä ovat perinteisesti vasen- ja oikea hiirenpainike, rullapainike sekä edellä mainittu DPI-painike.Hiiren akkukesto yllättää todella positiivisesti, sillä hiirtä voi käyttää huimat 60 tuntia yhdellä latauksella, jos LED-valot eivät ole päällä. Valojen kera akun kesto on silti vakuuttavat 46 tuntia. Hiiri ladataan USB-kaapelilla ja täyteen lataamisessa menee muutama tunti. Voit myös halutessasi ostaa Powerplay-alustan, jonka avulla hiiri latautuu langattomasti samalla kun käytät sitä. Powerplay vaatii toimiakseen hiiren pohjaan magneetilla kiinnitettävän lautasmallisen palikan, joka lisää hiiren painoa muutamalla grammalla. Powerplay on lyhyesti sanottuna langattomalla latauksella varustettu hiirimatto.


  


Yhteenveto


 


Symmetrinen ja yksinkertainen muotoilu, huippusensori, vaihdettavat sivupainikkeet, Logitechin langaton teknologia ja hämmästyttävän pieni paino. Nämä ominaisuudet tekevät hiirestä markkinoiden parhaan langattoman hiiren. Moitittavaa ei juurikaan ole, mutta joidenkin mielestä hiiren muotoilun kanssa on pelattu liikaa varman päälle. Lisäksi ulkonäkö on perinteisistä gaming-tuotteista poiketen melko yksinkertainen, mutta nämä ovat tietenkin makuasioita. Hiiren hinta pyörii 150 € molemmin puolin, joten kaikki eivät ole valmiita maksamaan hiirestä näin suurta summaa, mutta mielestäni hiiri on kaiken kaikkiaan hintansa väärti. Jos hiiren onnistuu löytämään esimerkiksi alennuksesta huokeampaan hintaan, kannattaa viimeistään siinä vaiheessa pukea ostohousuja jalkaan ja hankkia tämä Logitechin upea pelihiiri.


Speksit


  • Mitat: 125 x 63.5 x 40mm

 • Paino: 80 g

 • Polling rate: 1000 Hz

 • Sensori: Optical HERO 16k

 • Sensorin maksiminopeus 10 m/s (400 IPS)

 • DPI: 100 – 16,000

 • Pinnoite: Matta

 • Valaistus: RGB Logitechin logo + DPI-arvosta ja akun varaustasosta viestivä valaistus

 • Paketin sisältö: Hiiri, ohjeet, USB-kaapeli, USB-adapteri, vaihtopainikkeet, langaton adapteri


 


 


Arvosana: 9,5/10


 


Tilaa tämä hiiri suoraan verkkokaupastamme.


 


Lue myös nämä:


 0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa