Arvostelussa Logitech G935 -pelikuulokkeet

  • 4 November 2019
  • 0 kommenttia
  • 9 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12


 


Logitech on tuonut markkinoille laadukkaita laitteita pelaajille tarjolle jo pidemmän aikaa eivätkä Logitech G935 -pelikuulokkeet ole poikkeus. Tästä huippumallista löytyy kaikki tarvittavat ominaisuudet, joihin lähdetään tutustumaan seuraavaksi hieman tarkemmin.Ensitunnelmat ja tuntuma


 


Pakkaus on ulkoisesti tuttua Logitechin tyyliä. Pakkauksen sisältä löytyy tietysti itse kuulokkeet ja ohjekirja sekä niiden lisäksi ääni- että latauskaapelit. Kuulokkeiden toisesta kupeista löytyy magneetilla kiinni olevat kannet, joista toisen kupin alta löytyy irrotettavissa oleva akku ja toisen kupin alta USB 2.4 GHz -langaton vastaanotin. Vastaanottimelle tuo toinen kuppi on oiva paikka säilytykseen, jos otat kuulokkeet mukaasi. Vasemmasta kuulokekupista löytyy myös volume-rulla, virta- ja mute-painikkeet sekä kolme erikseen ohjelmoitavissa olevaa muuta painiketta. Virtapainike etenkin tuntui melko jämäkältä, mutta erikseen ohjelmoitavat painikkeet olivat kieltämättä mukava lisä nopeita toimintoja varten.


 


Kuulokkeet itsessään vaikuttavat kestäviltä ja jämäkiltä. Pannan runko on ruostumatonta terästä ja täten vankkaa tekoa. Kuppiosat ovat jokseenkin kookkaat, mutta kuulokkeet eivät kokonaisuudessaan ole järin painavat. Ainakaan käytössä ei huomaa painoa ja kuulokkeet sopivat hienosti pitkäaikaiseen käyttöön. Kuppeja sekä sankaa päällystää keinonahka, jotka tuovat mukavuudentuntua käyttäjälle. Korvakuppien irroittaminen onnistuu myös, jotta niiden puhdistaminen on mahdollista. Kupit tulevat mukavasti korvan ympärille eivätkä ne paina korvaa ja ovat hyvin mukavat päässä. Sangan sekä kuppien pehmusteiden ansiosta pidemmät pelisessiot hoituvat näillä kuulokkeilla hienosti.


      


 


Syviä soundeja ja huolettomuutta


 


Langattomuus tuo itselleni suurta plussaa pelikuulokkeissa. Se tarjoaa huolettomuutta siihen, että voit pelisessioiden välissä käväistä vaikkapa jääkaapilla ja pysyt silti menossa mukana. Eikä tarvitse miettiä, että kulkeutuuko pitkä johto pelituolin rullien alle tai jonnekin muualle jumiin. Logitech G935 -kuulokkeilla akku kestää laitevalmistajan mukaan jopa 12h yhtäjaksoiseen käyttöön ilman Lightsync-valaistuksen käyttöä. Jos pelaat tyylillä valaistuksen kera, pärjää akulla noin 8h. Hyvä puoli on siinä, että jos akku alkaa olla lopuillaan, voit laittaa usb-latausjohdon kiinni kuulokkeisiin ja jatkaa käyttöä. Langattomalle käytölle vaihtoehtona on myös 3,5mm analoginen johto, joten käyttö onnistuu useimmilla laitteilla.


 


Logitech G935 pelikuulokkeet pitävät sisällään 50mm:n Pro-G -kaiutinelementit. Äänenlaatu on arvatenkin huippuluokkaa tässä suuremman hintaluokan mallissa. Matalat ja korkeat äänet ovat hyvin tasapainossa eikä säröilyä tai muuta häiriötä ollut havaittavissa. Tarkat ja yksityiskohtaiset äänet huomaa ja tämä on tietysti pelaajalle monesti tärkeä etu.


 


Windows -käyttöjärjestelmällä pääsee käsiksi DTS Headphone: X 2.0 -tilaääniin. Näiden 7.1 -tilaäänien käyttö edellyttää myös Logitech G HUB -ohjelmistoa, johon palataan hieman tarkemmin myöhemmin. Tarkoilla tilaäänillä saan pelatessani tärkeää tietoa pelin tapahtumista äänien avulla, kun tiedän missä suunnassa tapahtuu ja mitä. Ehdoton peukku tulee siis näille tilaäänille varsinkin pelikäytössä, mutta miksei myös viihteen tai urheilun seuraamiseenkin! Tilaäänet saa tarvittaessa pois päältäkin ja äänitasojen muokkaus onnistuu Logitech G HUB -ohjelmistolla.


 


Pelikuulokkeista löytyy tietenkin myös mikrofoni, jotta kommunikointi on kohdallaan pelikavereiden kanssa. Tämä 6mm:n mikrofoni tuottaa selkeää ääntä eikä se petä perustehtävässään. Mikrofoni on puomi-tyyppinen eli jos käytät esimerkiksi jotain muuta erillistä mikrofonia, voit nostaa mikin kokonaan ylös, jolloin se mukautuu kuulokkeisiin huomaamattomasti kiinni. Puomimikrofonissa on myös mukavana ominaisuutena helppo mute-toiminto eli riittää, että nostat mikrofonin yläasentoon. Mikrofonin merkkivalo kertoo laitteen tilan.Logitech G HUBilla asetukset kohdilleenWindows -koneilla käyttäessäsi Logitech G935 -pelikuulokkeita pääset käsiksi 7.1 -tilaääniin ja tämän myötä myös Logitech G HUB -ohjelmistoon. Ohjelmalla voit säätää kuulokkeiden RPG-valaistuksia tai ottaa ne pois käytöstä akun säästämiseksi. Määrityksistä pääset asettamaan kolmelle erikseen ohjelmoitavalle näppäimelle haulamasi toiminnot. Voit esimerkiksi vaihtaa tilaääntä sekä äänilähdettä, selata taajuuskorjainta tai ääniprofiileja tai asettaa muita komentoja.


 


Akustiikalle on omat asetuksensa, josta voit määrittää melun poiston sekä tilaäänen käyttön. Tilaäänille löytyy erillisiä lisäasetuksia, joista säätää DTS Super Stereo -tilaa tai valmiiksi annettuja profiileja esimerkiksi viihteen, urheilun tai pelaamisen suhteen. Taajuuskorjaimesta löytyy valmiiksi annettuja tunnelma-tiloja, joista voit valita itsellesi sopivan käyttöön heti esimerkiksi FPS-peliä varten. Voit myös uuden luoda oman taajuuskorjainasetuksen.


 


Ohjelmistoon tallentuu omat profiilit näille kaikille asetuksille jokaiselle pelille tai ihan työpöytäkäyttöä varten. Logitech G HUB vaihtaa profiilia automaattisesti lennosta päälle, jos hyppäät työpöytäselailusta esimerkiksi CS:GO:n pariin. Täten saat heti optimoidut ääniasetukset käyttöösi avatessasi pelin. Joillekin peleille voi olla hyödyllistä määritellä tarkemmin omia asetuksia ja tämä on siihen liittyen arkea helpottava ominaisuus.


  


Huippumallista löytyy kaikki tarpeellinen


 


Logitech G935 on tarjoaa ominaisuuksiltaan kaiken tarvittavan pelaajalle eikä siitä jää puuttumaan mitään oleellista. Langattomuus on hieno mukavuustekijä ja laitevalmistajan ilmoittamalla n. 15m etäisyydellä kotona voi puuhailla muutakin nämä kuulokkeet päässä musiikkia kuunnellessa. Mukana tulevat johdot ovat tarpeeksi pitkät ja langattoman usb-vastaanottimen säilytyspaikka toisen kuulokkeen sisällä on hyvä ratkaisu kuljetusta varten.


 


Äänenlaatu on huippuluokkaa ja mikrofoni on selkeä, joten pelaamisessa ei jää mitään vajaaksi. Musiikin kuuntelussa tai vaikkapa elokuvan katselussa nämä toimivat ainakin itselläni oikein hienosti. Tilaäänet antavat pelaajalle etulyöntiaseman monissa tilanteissa, mutta pienenä miinuksena sen käytön rajoitus Windows -koneille. Positiivista se, että voit käyttää pelikuulokkeita kuitenkin kattavasti tietokoneella, mobiililaitteella ja pelikonsoleilla.


 


Ovatko langattomat kuulokkeet itsellesi nykyään perustarve? Onko sinulla kokemuksia tilaäänien käytöstä pelatessa ja koetko niiden käytöstä etua?


 


Löydät Logitech G935 -pelikuulokkeet verkkokaupastamme!


 


Lue myös:


- Pelikuulokkeiden osto-opas


- Arvostelussa Logitech G Pro -pelikuulokkeet


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa