Arvostelussa seikkailupeli Before Your Eyes


Kunniamerkki +3 Before Your Eyes on GoodbyeWorld Gamesin kehittämä ja Skybound Gamesin julkaisema seikkailupeli. Peli julkaistiin 8. huhtikuuta 2021 Steamissa sekä Epicgames -pelialustoilla. Peli on tunnettu etenkin silmänseurantatekniikan käytöstä tarinankerronnassaan.  Tarina Before Your Eyes on kertomusseikkailu sielun matkasta tuonpuoleiseen elämään uniikilla tavalla, sillä vuorovaikutus pelin kanssa tapahtuu silmiäsi räpäyttämällä. Olet pelin päähenkilö Benjamin Brynn. Peli alkaa kuolemasi jälkeen, kun sieluja tuonpuoleiseen kuljettava lauttamies noukkii sinut kyytiin lautallensa. Päästäksesi tuonpuoleiseen, lauttamiehelle on kerrottava tarina elämästäsi. Ja niin hän lähettää sinut takaisin elämään tärkeimmät hetket elämässäsi uudelleen. Lauttamies kuitenkin huomaa, että et paljasta kaikkea ja hän pakottaa sinut paljastamaan tukahtuneet muistosi, sekä sydäntä särkevän todellisuuden. Pelin arvioitu läpipeluuaika on vain noin kaksi tuntia, mutta peli onnistuu hyvin nappaamaan pelaajan mukaansa ja välittämään Benjaminin kohtalosta.  Pelimaailma Peli luo todentuntuisen ja mukaansatempaavan tunnelman heti pelin alusta alkaen. Pelin visuaalinen tyyli yhdistää piirrosmaisen grafiikan ja värikkyyden synkkyyden kanssa. Kaikki kohtaukset ovat ääninäytelty erittäin uskottavasti, joka lisää tarinan immersiota samaistuttavaan tarinaan. Pelimusiikit vahvistavat loistavasti pelin luomia tunnelmia ja muuttavat nopeasti tunnelman eri kohtausten välillä rauhallisesta jännittäväksi. 

 

 Pelimekaniikat Peliä ohjataan uniikilla tavalla. Ohjaus tapahtuu silmiä räpäyttämällä ja peliä pelataksesi tarvitset web-kameran. Voit myös esimerkiksi yhdistää puhelimesi tietokoneeseesi ja käyttää sen kameraa pelataksesi peliä. Täältä löydät meidän verkkokauppamme tarjonnan web-kameroista. Jos sinulta ei löydy kameraa niin voit pelata pelin lävitse myös hiirellä klikkaamalla, mutta se heikentää pelin immersiivisyyttä huomattavasti kohtauksissa, joissa pelin silmänseurantatekniikka toimii erittäin hyvin luomaan tunteen, että olet itse pelin päähahmo. Alta voit katsoa pelin esittelyvideon.  

  Oma arvioni pelistä on 9.5/10. Vaikka peli on lyhyt, se herättää tunteita ja kertoo samaistuttavan tarinan jossa on opetus. Itselläni pelin läpipeluu kesti hieman alle kaksi tuntia. Pelin silmänseurantatekniikka tarjoaa uniikin tarinankerronta kokemuksen. Huomioi kuitenkin kameran sijainti, sillä huonosti sijoiteltuna peli ei välttämättä huomioi jokaista silmien räpäytystä. Kamera toimii parhaiten kun se on suoraan edessäsi silmien tasolla. Peli soveltuu hyvin niin vasta-alkajalle kuin konkarillekin, sillä pelin kontrolloinnin oppii kuka vain hujauksessa. Suosittelen peliä varsinkin jos pidät peleistä, jotka painottavat kokemuksen tarinankerrontaan. Peli ylitti kaikki odotukseni heittämällä, lyhyt pelin pituus ja silmänseurantatekniikka arvelutti, mutta peli oli jokaisen minuutin arvoinen. Voit ostaa pelin Steamista tai Epicgames kaupasta. Oletko jo itse pelannut Before Your Eyes -pelin lävitse? lue myös 

   

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa