Dota 2 Epicenter Major-turnaus


 

Alamme lähestyä Dota 2-pelin mielenkiintoisinta ajanjaksoa kilpapelaamisen osalta. Vuorossa on DPC (Dota Pro Circuit) 2018-2019 kauden viimeinen turnaus Epicenter Major, joka pelataan 22.-30.6.2019 Venäjällä Moskovassa. Elokuussa pelataan pelin mm-kisoina pidetty 18 joukkueen The International -turnaus. Se on turnaus, johon kausi huipentuu ja jonne jokainen joukkue haluaa myös päästä. Epicenter Major -turnaus onkin viimeinen välipysäkki, jossa taistellaan suorasta pääsystä The Internationaliin.

 

Tällä hetkellä 8 joukkuetta on jo varmistanut kutsunsa The Internationaliin tähän saakka ansaituilla DPC-pisteillä eli menestymällä aiemmissa minor- ja major-turnauksissa. The Internationaliin kutsun DPC-pisteillä saavat 12 parhaiten menestynyttä joukkuetta, joten jäljellä olevista neljästä paikasta tulee kova vääntö. Muutoin paikkaa joutuu hakemaan erillisten alueellisten karsintojen kautta, joista koostuvat loput 6 paikkaa The Internationaliin.

 

Epicenter Major-turnauksen kulku

 

Tulevaan Epicenter Major-turnaukseen osallistuu 16 joukkuetta. 14 joukkuetta alueellisten karsintojen kautta ja 2 joukkuetta aiemmin pelatun minor-turnauksen menestyksen perusteella. Tarjolla on yhteensä 15 000 DPC-pistettä sekä $1 000 000 USD palkintorahaa. Joukkueet on jaettu neljään lohkoon:

Lohko A
-Team Secret / EU (Nisha, MidOne, zai, YapzOr, Puppey)

-Fnatic / SEA (MP, Abed, iceiceice, DJ, Jabz)

-paiN Gaming / SA (Mandy, 4dr, Liposa, Thiolicor, 444)

-Royal Never Give Up / China (Monet, Setsu, Flyby, LaNm, ah fu)

 

Lohko B

-Evil Geniuses / NA (Arteezy, SumaiL, s4, Cr1t-, Fly)

-Team Liquid / EU (Miracle, w33, MinD_ContRoL, GH, Kuroky)

-Infamous / SA (oliver, Black^, Hestejoe-Rotten, Biver, Papita)

-Gambit Esports / CIS (Daxak, Afoninje, AfterLife, Immersion, fng)

 

Lohko C

-Virtus.pro / CIS (RAMZES666, No[o]ne, 9pasha, RodjER, Solo)

-Alliance / Minor (miCKe, qojqva, Boxi, iNSaNiA, Taiga)

-Forward Gaming / NA (YawaR, CCnC, Sneyking, MSS, pieliedie)

-Vici Gaming / China (Paparazi, Ori, Yang, Fade, Dy)

 

Lohko D

-PSG.LGD / China (Ame Somnus`M, Chalice, fy, xNova)

-OG / EU (ana, Topson FIN, 7ckngMad, JerAx FIN, N0tail)

-Ninjas in Pyjamas / Minor (Ace, Fata, 33, Saksa, ppd)

-TNC Predator / SEA ( Gabbi, Armel, Kuku, Tims, Eyyou)

 

Lohkovaiheesta jokaisen lohkon 2 parasta etenee ylempään jatkosarjaan ja 2 heikointa alempaan jatkosarjaan. Kaikki lohkovaiheen ottelut ovat paras kolmesta -pelisysteemillä.

 

Playoff-vaiheessa alemmassa jatkosarjassa aloittaa 8 joukkeutta, joista ensimmäinen kierros on kerrasta poikki ja häviäjät tippuvat turnauksesta. Ylemmässä jatkosarjassa aloittaa 8 joukkuetta myös, josta häviäjät tippuvat alempaan jatkosarjaan. Sama kaava jatkuu pudotuspelivaiheen loppuun asti eli ylemmästä jatkosarjasta häviäjä tippuu alempaan jatkosarjaan ja alemmassa jatkosarjassa häviäjä putoaa turnauksesta kokonaan pois. Lopulta on jäljellä ylemmän sekä alemman jatkosarjan voittajat, jotka kohtaavat koko turnauksen finaalissa. Kaikki pudotuspeliottelut ovat paras kolmesta pois lukien alemman jatkosarjan ensimmäinen kierros (paras yhdestä) ja turnauksen finaali (paras viidestä). Playoffsien kolme viimeistä päivää pelataan CSKA Areenalla livenä yleisön edessä.

 

Kuka nauraa viimeiseksi?

 

Ehdottomasti koko turnauksen kutkuttavin tilanne on Team Liquidin kohdalla. He ilmoittivat vain hetkeä ennen Epicenter Majoria, että suomalaistähti MATUMBAMAN ei ole enää heidän aloituskokoonpanossaan ja juuri tulleen tiedon mukaan hänet korvaa Alivi ”w33” Omar. MATUMBAMAN on ehdottomasti yksi yleisön suosikkipelaajista ja sai luonnollisesti sympatiat puolelleen. Vielä on hieman epäselvää, että mitkä olivat syyt tilanteen taustalla ja mitä "Matulle" tapahtuu seuraavaksi. Team Liquidilla voidaan sanoa olevan näyttöpaineita tämän myötä Epicenterissä. Edessä on varmasti hienoja otteluita, sillä taistelu viimeisistä DPC-pisteistä käydään loppuun asti täysillä.

Näyttääkö Team Secret jälleen voimansa ja voittaa kolmannen Major-turnauksensa tällä kaudella? Antaako Virtus.Pro kotiyleisön edessä myrskyvaroituksen? Pystyykö Evil Geniuses viimein nappaamaan sen kirkkaimman sijan ja mikä on suomalaisvahvisteisen OG:n tämän hetken kisakunto? Näihin saamme vastaukset hyvinkin pian, joten pistä tulemaan kommenttia omista fiiliksistäsi turnauksesta!

 

Lue myös: 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa