Skip to main content
Pelaaminen

ELDEN RING Shadow of the Erdtree -arvostelu

  • 19 July 2024
  • 0 kommenttia
  • 68 katselukertaa
ELDEN RING Shadow of the Erdtree -arvostelu

Vuonna 2022 Elden Ring yllätti koko pelialan ja lopulta se myös voitti Game of the Year palkinnon. Pitkän odotuksen jälkeen peli sai vihdoin jatkoa lisäosalla Elden Ring Shadow of the Erdtree. Peli tarjoaa uuden suuren maailman ja rutkasti pelitunteja. Lisäosan suuruutta onkin verrattu kokonaiseen uuteen peliin, sillä se tarjoaa jopa 50h pelitunteja.

 

Elden Ring Shadow of the Erdtree

 

Julkaisupäivä: 21. kesäkuuta 2024
Ikäraja: K16
Laite: PS5, PC, Xbox one/Series S ja X
Pelityyppi: Seikkailu, toiminta, souls-like
Pelimuoto: Yksinpeli, moninpeli

 

Elden Ring Shadow of the Erdtree on FromSoftwaren suurin laajennus, joka yhdistää kehutun emopelin parhaat puolet. Lisäosa julkaistiin 21.6.2024 ja se tarjoaa pelaajille uuden mahdollisuuden palata takaisin Elden Ringin mystiseen maailmaan.

Tällä kertaa peli vie pelaajan Shadow of the Erdtreen upouudelle Varjon maan alueelle, jossa heitä johdattelevat Miquellan jalanjälkiä seuraavat uskolliset. Uudet sivuhahmot ovat jättäneet omat uskomuksensa ja jumalansa seuratakseen Miquellaa Erdtree-puun varjoihin. Pelissä vastaantulevat uudet hahmot ovatkin suuressa osassa pelin tarinankerronnassa ja uuteen maailmaan tutustumisessa. Varjon maailma on ollut erillään Välimaista sen luomisesta lähtien. Nyt Miquellan perässä kulkevat Tarnished ovat ensimmäisiä sieluja, jotka ovat astuneet varjoihin tuntemattomina aikoina.

 

Pelikokemus

 

Shadow of the Erdtree vie pelaajat uuteen maailmaan ja vaikka peli ei keksi pyörää uudelleen, se tarjoaa saman tunteen kuin astuit ensimmäistä kertaa Elden Ringin pariin. Uusi Varjon maailma sisältää tutusti luolastoja, salaisia linnakkeita, pomotaisteluita ja täysin uusia aseita. Kuten Välimaailma, myös Varjon maat ovat täysin avoin alue, jossa voit tutkia aluetta oman mielesi mukaan. Jokainen kolkka kannattaakin tutkia huolellisesti, sillä Varjon maailma pitää sisällään ehkä jopa enemmän mysteerejä ja kiinnostavia sijainteja, kuin emopeli.

Myös tarinankerronta on mielestäni hieman suoraviivaisempi lisäosassa verrattuna alkuperäiseen peliin. Ainakin itselleni tämä oli positiivinen muutos, sillä tarinan seuraaminen ei vaadi erilaisten maailmasta löytyvien vihjeiden läpilukua.

Itselleni lisäosan kohokohta on uudet pomotaistelut. Erityisesti jokainen päätarinan pomotaistelu oli hiottu haastamaan pelaajaa eri tavoin ja taistelut olivat itsessään hauskoja. Pelin vaikeustaso on verrattain korkeampi lisäosassa, mutta pelaajalle tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia kääntää taistelu voitokkaaksi. Voit esimerkiksi vahvistaa hahmoasi scadutree -kehityspalasilla, tai voit kutsua apureita pomotaisteluihin halutessasi.

 

Yhteenveto

 

Elden Ring Shadow of the Erdtree on peli, jota suosittelisin miltei jokaiselle pelaamisesta kiinnostuneelle. Se sisältää piirteitä monista peligenreistä ja yhdistää ne lähes täydelliseksi paketiksi. Avoin mysteerejä täynnä oleva maailma, haastavat taistelut ja liuta erilaisia tapoja pelata peli lävitse tarjoaa pelaajalle oman tavan kokea retki Varjojen maailman läpi. Tahdoit olla sitten suurta miekkaa kantava ritari, noita tai vaikka parannustaikoja hyödyntävä soturi, onnistuu se pelissä. Jos pidit erityisesti pelin pääosasta, tämä lisäosa on kokemus, jota et halua missata. Itse antaisin lisäosalle arvosanaksi 9.5/10 sillä en keksi kovin monta huomiota, mitä pelissä tarvitsisi parantaa.

 

Kurkkaa pelin Gameplay traileri alta!

 

Herättikö Shadow of the Erdtree kiinnostuksesi tai oletko kenties jo pelannut pelin läpi? Kerro mielipiteesi pelistä alla kommenteissa! 😊

 

--

Lue myös:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa