Esittelyssä Monster Hunter Rise - Metsästys jatkuu

  • 15 April 2021
  • 0 kommenttia
  • 16 katselukertaa

 

Maaliskuussa julkaisun sai uutuuspeli Monster Hunter Rise, joka on jatkoa peliyhtiö Capcomin Monster Hunter -pelisarjaan. Toimintaroolipeli sijoittuu lähes saumattomaan avoimeen maailmaan, joka on osittain tuttu Capcomin eniten myydystä pelistä Monster Hunter: Worldistä, jota myytiin jopa 16,8 miljoonaa kappaletta.

 

Aikaisempaan nähden uuden julkaisun yleisilme ja latausajat ovat huomattavasti kehittyneet uuden pelimoottorin myötä. Vaikka pelistä löytyy joitain tuttuja elementtejä kuin edeltäjästään, ei haittaa vaikka pelisarja ei olisi sinulle ennestään tuttu. Monster Hunter Rise on täysin oma seikkailunsa, joka alkaa japanilaista perinnekulttuuria uhkuvasta kylästä Kamurasta.

 

Julkaisupäivä: 26 maaliskuu 2021
Laite: Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite
Pelityyppi: Toiminta, Seikkailu, Roolipeli
Pelaajamäärä: 1-4 pelaajaa

Pelitilat: TV-tila, Pöytätila, Käsikonsolitila

 

Opi tuntemaan vihollisesi

 

Alkuun pääset luomaan hahmosi haluamasi näköiseksi poikkeuksellisen tarkasti, jopa kasvojen muotoa myöten. Olet metsästäjä ja tehtävänäsi on puolustaa Kamuran kylää sitä piirittäviltä hirviöiltä. Tämä hirviöiden piekseminen onkin pelin keskiössä. Toinen toistaan suuremmilla ja eeppisemmillä hirviöillä on jokaisella omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Niiden taistelutyylin tunteminen onkin yksi edellytyksistä niiden neutraloimiseksi.

 

 

Hirviöiden listimisen lisäksi voit myös ratsastaa niillä! Tainnuttamalla hirviön pääset hyppäämään sen selkään

ja voit aiheuttaa kaaosta hyökkäilemällä muiden hirviöiden kimppuun. Mahtavaa eikö mitä?

 

Palamute ja Palico - Kaikenkarvaiset ystäväsi


Seuraa seikkailuillasi sinulle pitää Palamute, koiran kaltainen olento, jota voit käyttää mounttina liikkuessasi ympäri karttaa. Sen lisäksi, että voit ratsastaa Palamutella (ja silittää sitä), se voi tehdä hyökkäyksiä toisen seuralaisesi Paliconin, kissan kaltaisen kumppanisi rinnalla. Vaikkakin Palamute on enemmän hyökkääjä ja Palico puolustaja, pääset myös itse vaikuttamaan seuralaistesi toimintatapoihin taistelussa vaihtamalla apureiden hahmoluokituksia.

 

Sen lisäksi, että voit luoda oman pelihahmosi todella tarkasti sen näköiseksi kuin haluat, pääset muokkaamaan myös apureidesi ulkonäköä. Voit valita turkin kuvioinnin ja värin, silmien muodon tai vaikka hännän pituuden. Ja yhtäläisesti kuin keräät itsellesi varuste-settejä, keräät niitä myös Palicolle ja Palamutelle. Yksinpeleissä voit ottaa molemmat apurit mukaasi, mutta moninpeleissä sinun on päätettävä kummasta Palamutesta vai Paliconista on sinulle enemmän hyötyä.

 

 

Kehitä varusteitasi

 

Aloitusaseesi pääset valitsemaan 14:sta aseen joukosta, joista jokaisella on täysin oma pelityylinsä. Valitsemaasi aseeseen ei tarvitse sitoutua, vaan voit vaihtaa sen myös myöhemmin. Aseen ja myös muidenkin varusteiden kehittäminen on kuitenkin aikaa vievää, joten se itselle mieluisa ase kannattaa ottaa käyttöön mahdollisimman nopeasti. Asettasi ja panssareitasi voit kustomoida ja kehittää tavaralla, jota saat muun muassa hirviöiden tappamisesta ja tehtävistä sekä keräämällä luonnonantimia.

Hyödyllistä tavaraa saat myös pelin rampage-tehtävistä, jossa sinun on puolustettava Kamuraa hirviöiden aalloilta. Rampage-tehtäviin on kannattavaa ottaa mukaan toinen pelaaja puolustamaan linnoitusta. Linnoitusta miehittää pelaajien avuksi pelin omat botit. Myös mainittavan arvoinen uutuus pelisarjassa on seittityyppinen vaijeri Wirebug. Wirebug mahdollistaa erityiset Silkbind-hyökkäykset, jotka ovat tehokkaita taisteluissa sekä ketterän liikkumisen, kun voit hyppiä ilman halki tarttumalla seinämästä toiseen.

 

 

Monstereiden metsästys kiihtyy


Monster Hunter Rise on saanut paljon myönteistä palautetta kriitikoilta. Metacritic-pisteet olivat 88 ja IGN:ssä 8/10. Peli julkaistiin 26. maaliskuuta ja Capcom kertoo myynnin tavoittaneen jo viiden miljoonan rajapyykin. Peli tarjoaa valtavasti tekemistä ja oppimista, sekä ennen kaikkea haastetta. Monen pelaajan kertomana pelin alku lukuisine ohjeineen saattaa tuntua hieman raskaalta. Kuitenkin jo samaan lauseeseen on nähty lisättävän, että jahka peliin pääsee sisälle vie se mennessään.

 

 

TILAA MONSTER HUNTER RISE -PELI

 

Nintendo julkisti Monster Hunter -teemaisen Switch konsolin ja Monster Hunter Rise Pro Controller -ohjaimen uuden julkaisun kunniaksi. Tämän tavallista tyylikkäämmän Nintendo Switch konsolin ja ohjaimen löydät nyt verkkokaupastamme.

 

Monster Hunter Rise Nintendo Switch -pelikonsoliversio sisältää erikoisteemaiset Joy-Con -ohjaimet, Joy-Con Gripin, Nintendo Switch -telakan ja Nintendo Switch -konsolin. Paketti sisältää myös Monster Hunter Rise -pelin latauskoodin + Deluxe Kit DLC:n + bonussisältöä.

 

 

Ensimmäinen Monster Hunter -peli julkaistiin jo 17 vuotta sitten. Ovatko Monster Hunter -pelit sinulle ennalta tuttuja?

 

Lue myös:


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa