Esittelyssä Nintendo Switch ja Switch Lite

  • 16 October 2019
  • 2 kommenttia
  • 11 katselukertaa Nintendo on meille monille tuttu Super Mariosta, Donkey Kongista ja muista klassisista peleistä, joista olemme saaneet nauttia jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Toimme hiljattain Nintendo Switch -konsolit valikoimaamme, joten lähdetään tutkimaan, mihin kaikkeen Nintendo Switch ja Switch Lite -konsolit taipuvat.
Heti alkuun on sanottava, että Nintendo Switch on erittäin monipuolinen pelikonsoli ja se erottuu selkeästi kovimmista kilpailijoistaan Playstation 4- ja Xbox One -konsoleista. Nintendo Switchillä voit nimittäin pelata pelejä perinteiseen tapaan telkkarista tai vaihtoehtoisesti Switchin omasta näytöstä. Televisioon kytkentä tapahtuu telakkayksikön avulla, jonka ansiosta voit nauttia HD-laatuisista peleistä isolta ruudulta. Toinen tapa on kiinnittää Joy-Con -ohjaimet näyttöön ja pelata Switchiä käsikonsolina. Voit myös asettaa Switchin oman näytön esimerkiksi pöydälle ja pelailla pelejä siten, että Joy-Con -ohjaimet ovat irrallaan näytöstä. 
Ohjainosien ollessa erillään voit joko yhdistää ne perinteiseksi peliohjaimeksi ja pitää osia kummassakin kädessä tai pelata kaksinpeliä ystäväsi kanssa. Kaksinpeli ei siis edellytä ylimääräisen ohjainparin hankkimista, sillä molemmat Joy-Con -ohjaimet pystyvät toimimaan myös itsenäisinä ohjaimina. Ohjaimia voi käyttää myös vaakasuunnassa, josta on hyötyä tietyissä peleissä. 

Joy-Con -ohjaimet ovat varustettu liiketunnistimilla, joten joitakin pelejä pelatessa pystyt ohjaamaan pelin hahmoa tai ruudulla tapahtuvia asioita käsillä tehtävien liikkeiden avulla. Liiketunnistin toimii niin TV:llä, kuin Switchin omalla näytöllä pelatessa. Juttelinkin kollegani kanssa, jolla on käytössään Nintendo Switch ja hän kertoi, että esimerkiksi Zeldan jousiammunta on liiketunnistimien ansiosta erittäin hauskaa, koska käsien liike tuo haastetta ja mahdollistaa eläytymisen pelaamiseen. Hän kertoi myös, että eräällä mummolareissulla veljenpojat olivat hieman hämillään, kun yhtäkkiä kahvipöydässä pelattiinkin kaksinpelillä Brawlhallaa :smileyvery-happy:Jos aiot pelata Switchiä enemmän suoraan telkkarin kautta, on lisävarusteena myytävä Pro-ohjain hyvä valinta täydentämään pelikokemusta. Pro-ohjain muistuttaa enemmän perinteistä konsoliohjainta. Nintendo Switchille myydään lisävarusteena myös suojakotelo, jonka mukana toimitetaan suojakalvo näyttöä varten. Arvosteluiden perusteella näytönsuoja on erittäin suositeltu, koska telakkaan asettaessa ja siitä pois ottaessa näyttö on vaarassa naarmuuntua.  

Switchin lataaminen onnistuu mukana tulevalla USB-laturilla, jonka voi yhdistää joko suoraan Switchiin tai lataustelakkaan. Takaa löytyvän luukun alta löytyy USB-, HDMI- ja verkkovirtaliitäntä. Telakan sivusta löytyy vielä kaksi USB-liitäntää. Luukussa on johdoille erikseen varatut aukot, joista johdot saa vedettyä nätisti läpi. Konsolista löytyy tuki Bluetoothille ja konsolin ylälaidassa on 3,5 mm liitäntä kuulokkeita varten. Laitevalmistaja lupaa Switchin akun kestoksi on jopa kuusi tuntia ja latausaika on noin kolmen tunnin luokkaa.  Nintendo Switch Lite - Kätevästi mukana kulkeva käsikonsoli Nintendo Switch Lite on tehoiltansa hieman kevyempi ja kooltansa pienempi, kuin alkuperäinen Nintendo Switch, mutta se kulkee näppärämmin mukana.  Painoa Lite-mallilla on 275 grammaa eli vähän reilut 100 grammaa vähemmän kuin perusversiolla Joy-Conit kiinnitettynä. Switch Litessä ei ole erillistä telakointimahdollisuutta, vaan se on suunniteltu puhtaasti käsikonsoliksi. Kiinteät ohjaimet eivät irtoa konsolista Joy Con -ohjainten tapaan, ja vasemmassa reunassa on uusi ristiohjain. Litessä on 5,5-tuumainen LCD-kosketusnäyttö, joka tarjoaa terävän HD 720p -resoluution. Näyttö on siis 0,7 tuumaa pienempi kuin perusversiossa, mutta kokoero ei missään nimessä ole merkittävä. Nintendo Switch Lite -konsolia ladataan USB-C -johdolla ja laitteen akkukesto Litessä on Nintendon mukaan jopa 7 tuntia. Switch Lite tukee ainoastaan pelejä, joita voit pelata Handheld Modessa, joka tulee huomioida pelejä ostaessa. 

 
Nintendo Switchille saa paljon sellaisia pelejä, joita ei ole mahdollista ostaa muille konsoleille. Kesään 2019 mennessä ylivoimaisesti myydyin peli Switchille oli Mario Kart 8 Deluxe. Toiseksi ja kolmanneksi eniten on myyty Super Mario Odysseyta ja Super Smash Bros Ultimatea. Tästä voikin päätellä, että Super Mario -pelit ovat yhä lähellä monien pelaajien sydäntä. Super Mario -pelien lisäksi Nintendon laitteille on yksinoikeudella saatavilla myös Pokémon ja Zelda-pelisarjat. Nintendo Switchille on toki saatavilla paljon myös muita pelejä aina Minecraftista Rocket Leagueen. Pelit toimivat fyysisellä kasetilla tai lataamalla pelit suoraan Nintendon pelikaupasta. Tarjolla on myös ilmaispelejä, kuten esimerkiksi Brawlhalla. Voit tutustua Nintendo Switchin pelivalikoimaan verkkokaupassamme. Onko sinulla kokemuksia Switchillä pelaamisesta? Oletko omistanut joskus kenties jotain muuta Nintendo-konsolia? Kommentoi alle :) 
Lue myös:
Game is on! - Playstation 4 ProLegendaarinen Crash Team Racing on täällä taas


2 kommenttia

Olen jo pitkään haaveillut switchistä tai switch litestä mutta ei ole tullut hankittua... Kovan hinnan vuoksi... Itselläni on ollut nintendo 3ds mutta se on vuodelta 2013 ja ei enää oikein toimi...

Black Friday alkaa olemaan kohta nurkan takana, joten siinä voisi olla sauma saada Switch edullisempaan hintaan, sillä Black Friday -alennuksista löytyy aika usein myös konsolipaketteja :smileyhappy:

Itseänikin kiinnostaisi perehtyä paremmin etenkin näihin uudemman sukupolven Zelda- ja Mario -peleihin.

Vastaa