Skip to main content
Pelaaminen

Esittelyssä Nintendo Switch uutuuspelit: Paper Mario: The Thousand-Year Door, Super Monkey Ball Banana Rumble ja Luigi's Mansion 2 HD

  • 27 June 2024
  • 0 kommenttia
  • 25 katselukertaa
Esittelyssä Nintendo Switch uutuuspelit: Paper Mario: The Thousand-Year Door, Super Monkey Ball Banana Rumble ja Luigi's Mansion 2 HD

Tänä kesänä Nintendo tuo markkinoille useamman klassikkopelin uudelleen henkiin heräteltynä tai kokonaan uudella osalla varusteltuna. Kaikki tämän artikkelin pelit ovat osia pelisarjoista, jotka ovat itselleni tuttuja jo lapsuuden ajoilta. Paperinohut Mario, palloihin suljetut söpöt apinat mutkaisilla radoilla ja Luigi kummituksia täynnä olevassa kartanossa. Kuulostaako nämä sinustakin tutulta?

Paper Mario: The Thousand-Year Door, Super Monkey Ball Banana Rumble ja Luigi’s Mansion 2 HD ovat kaikki tuttuja jo Nintendo GameCubelle julkaistuista pelisarjoistaan. Nyt Nintendo Switchille on saatavilla uusintaversiot suosituista peleistä, sekä kokonaan uusi osa Super Monkey Ball -pelisarjasta. Tutustutaan tässä artikkelissa lisää Nintendon tämän kesän uutuuspeleihin.

 

Paper Mario: The Thousand-Year Door

 

Paper Mario: The Thousand-Year Door on alunperin julkaistu vuonna 2004 Nintendo GameCube -pelikonsolille, ja se on Paper Mario -pelisarjan toinen osa. Näin 20 vuotta myöhemmin on hyvä hetki julkaista peli uudelleen parannelluilla grafiikoilla ja muutamalla uudistuksella Nintendo Switch -pelikonsolille.

Tarina käynnistyy, kun Mario saa tiedon Prinsessa Peachilla hallussa olevasta kartasta, joka johtaa muinaisen aarteen jäljille. Mutta kuinka ollakaan, Mario saa pian tietää, että Prinsessa Peach on kidnapattu. Marion täytyykin pelastaa Prinsessa, ja etsiä aarre tuhatvuotisen oven takaa. Pelissä suoritat erilaisia ongelmanratkaisutehtäviä, ja kehität Marioa ja hänen ystäviään erilaisissa tasohyppelyhaasteissa. Paperinohuen muotonsa ansiosta Mario pystyy muuntautumaan esimerkiksi lennokiksi, ahtautumaan pienemmistäkin rakosista tai jopa muotoutua pyöriväksi rullaksi. Nämä erilaiset Marion paperimaiset olomuodot auttavat sinua tehtävien suorittamisessa. Marion lisäksi pääset ajoittain ohjaamaan myös itse Prinsessa Peachiä, sekä ikuista Marion päävihollista Bowseria, joilla kummallakin on pelissä oma tarinansa pääjuonta täydentämässä. 

Paper Mario: The Thousand-Year-Door on pelisarjan ensimmäinen paranneltu uusintaversio. Peli on käytännössä sama kuin alkuperäinen, mutta grafiikat ovat paranneltu tähän päivään, ja pelistä löytyy muutamia uudistuksia. Uudistuksia on kuitenkin tehty peliarvosteluiden mukaan alkuperäistä kunnioittaen. Jos olet pelannut peliä jo 20 vuotta sitten, on tämä varmasti hyvä hankinta nostalgian nälkään. Jos peli on sinulle puolestaan kokonaan uusi tuttavuus, pääset uudelleenjulkaisun myötä kurkistamaan palaseen tunnettua pelihistoriaa. Kummassakin tilanteessa Paper Mario: The Thousand-Year Door on varmasti viihdyttävä pelikokemus!

 

 

Luigi’s Mansion 2 HD

 

Luigi’s Mansion 2 HD on uusintaversio Nintendo 3DS -käsikonsolille vuonna 2013 julkaistusta Luigi’s Mansion: Dark Moon -pelistä. Se on alun perin jatko-osa Nintendo GameCubelle vuonna 2001 julkaistulle Luigi’s Mansion -pelille, josta koko Marion veljen Luigin oma pelisarja käynnistyi.

Pelissä säikky päähenkilömme Luigi seikkailee aavemaisen Evershade Valleyn laaksossa. Luigin tehtävänä on kerätä pirstoutuneen pimeän kuun palasia. Pimeä kuu on taikaesine, jonka avulla kummitukset saa ajettua pois Evershade Valleysta ja palautettua rauhan takaisin laaksoon. Tehtävää suorittaessaan hän joutuu kohtaamisiin laaksossa rettelöivien kummituksien kanssa, ja hänen on myös pelastettava Mario päävastuksen, King Boon kynsistä. Apunaan Luigilla on erikoistyökaluja; muun muassa uskollinen Poltergust 5000 -niminen imuri, jonka avulla hän pystyy eri tavoin vaikuttamaan ympäristöönsä, sekä tietenkin imaistua kummitukset ja mahdolliset muut esteet ja esineet tieltään. Lisäksi Strobulb-valolla Luigi saa hämärään miljööseen hieman paremmin näkyvyyttä. Pelissä pääset Luigin mukana seikkailemaan monenlaisissa eri ympäristöissä, kuten kellotehtaassa, lumisessa kaivoksessa ja tutkimuslaboratoriossa. Evershade Valleyssa kohtaat kummituksia monissa eri muodoissa ja erilaisilla ominaisuuksilla varustettuna, kannattaakin siis pysyä alati varuillaan! Yksinpelin lisäksi, Luigi’s Mansion 2 HD:ssa on myös ScareScraper-moninpelimahdollisuus. Tällöin voit jopa neljän ystäväsi kanssa suorittaa erilaisia tehtäviä, ja yhdistää voimat entistä sinnikkäämpiä kummituksia vastaan! Moninpelissä on lisäksi paljon erilaisia haasteita mitä ei yksinpelissä ole, eli pelattavaa riittää varmasti pitkäksikin aikaa.

 

 

 

Super Monkey Ball Banana Rumble

 

Super Monkey Ball Banana Rumble on täysin uusi osa suosittua Super Monkey Ball -pelisarjaa. Banaanintäyteisessä pelissä söpöt apinat sulkeutuvat palloihin, ja tehtäväsi on tasapainotella pallo apinoineen läpi erilaisten mutkaisten ja kaltevien pelikenttien, ja samalla kerätä radalta löytyviä banaaneja mahdollisimman paljon.

Super Monkey Ball Banana Rumble -pelissä on monia erilaisia pelitiloja. Adventure Mode -tilassa tehtävänäsi on suorittaa yksin, tai yhdessä enintään neljän pelaajan voimin 200 erilaista pelikenttää, ja auttaa apinaystäviämme AiAi:ta, sekä MeeMee:tä tovereineen etsimään seitsemää salaperäistä artefaktia, joiden väitetään tarun mukaan olevan avain legendaarisen banaanin paikantamiseksi. Verkkomoninpelissä voit muodostaa jopa 16 pelaajan joukon, ja kilpailla heidän kanssaan Top Banana -tittelistä. Kuka esimerkiksi pääsee ensimmäisenä maaliin? Entä kuka kerää kaikista eniten banaaneja tai tuhoaa robotteja? Erilaisia pelitiloja on jopa viisi erilaista, eli hauskaa tekemistä pelin parissa riittää pitkäksikin aikaa. Lisämausteen tuo erilaiset esineet, joiden käyttäminen vastustajiin saattaa helpottaa sinun tietäsi voittajaksi.

Banana Rumble -pelin ikäraja on 3 vuotta, eli se sopii mainiosti myös perheen pienimmille. Peli on yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä, mutta sen kentistä ja tehtävistä riittää haastetta kokeneemmallekin konkarille. Olen itse pelannut Super Monkey Ball -pelisarjan peliä viimeksi GameCube-aikana, ja ainakin niiltä ajoilta uudistuksena on myös hahmon ja apinapallon muokkausmahdollisuus. Tämä on varmasti kiva lisä etenkin nuoremmille pelaajille!

 

 

Kurkkaa pelistä myös moninpeli-esittely:

 

 

Oliko joku artikkelin peleistä sinulle jo ennestään tuttu? 

 

Lue lisää:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa