Pelaaminen

Helldivers 2 -arvostelu

  • 30 March 2024
  • 0 kommenttia
  • 29 katselukertaa
Helldivers 2 -arvostelu
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Super Earthia ja sen asukkaita uhkaa maailmanloppu kun alieni rotu laskeutuu maapallolle ja sen lähiplaneetoille. Super Earthin asukkaat eivät kuitenkaan anna periksi taistelutta ja he perustavat vastarinnan nimeltään Helldivers. Pelaajana värväydyt osaksi tätä Helldivers-armeijaa. Tutustutaan seuraavaksi millaisesta pelistä on kyse. For Super Earth!

Helldivers 2 on saatavilla Playstation 5 -pelikonsolille sekä tietokoneelle. Peliarvostelu on tehty PC-alusta -version pohjalta.

 

Julkaisupäivä: 8. helmikuuta 2024
Ikäraja: K18
Laite: Playstation 5 ja PC
Pelityyppi: Räiskintä, toiminta
Pelimuoto: Yksinpeli, moninpeli

 

Helldivers 2 - tiimipohjainen räiskintäpeli

 

Helldivers 2 on Arrowhead Studiosin pitkäaikainen peliprojekti, joka julkaistiin Playstation 5:lle ja PC:lle 8. helmikuuta 2024. Räiskintäpeliä pelataan kolmannesta persoonasta, jossa olet Helldiversin eli valikoitujen sotilaiden joukoissa. Joukot taistelevat galaksinlaajuisessa sodassa nousevaa vierasta alieniryhmää vastaan.

Pelaajana pääset käyttämään erilaisia aseita (kuten pistooleja, konekiväärejä ja liekinheittimiä) sekä strategioita (kuten tykkejä ja ilmahyökkäyksiä) taistellaksesi vihollisia vastaan. Peliä voi pelata soolona, ystävien kanssa tai voit myös pompata tuntemattomien pelaajien matkaan pelihaun kautta. Maksimi pelaajamäärä on neljä. Peli onkin suositeltavaa pelata 4 hengen Helldivers-joukkueena.

Yhdessä toteutatte tehtäviä joiden tavoitteena on auttaa pelastamaan ihmiskunta. Tehtävien läpäiseminen vaatii yhteistyötä ja tehtävät vaikeutuvat entisestään pelin edetessä. Pelaajan pitääkin varustautua ennen tehtävän suoritusta: Voit lähettää ohjuksia taivaalta, hiipiä vihollisen alueella tai hyökätä suoraan taistelun sydämeen. Valintasi mukaan sinulla on laaja valikoima räjähtävää voimaa, henkeä pelastavaa panssaria ja taistelua muuttavia strategioita.

 

Pelikokemus

 

Suurta suosiota niittänyt Helldivers yhdistää pelattavuudessa tunteen, että olet supersotilas, mutta samalla kuitenkin korostaen myös vihollisten vaarallisuuden. Jotkin viholliset saattavat yllättää sinut ja olla kuolettavia vain yhdellä osumalla. Kuitenkin voit myös itse kantaa erittäinkin tehokkaita aseita ja kutsua esimerkiksi ilmaiskun suoraan vihollistankkien päälle. Kamppailussa onkin siis tärkeää valita hetket, jolloin on parempi perääntyä ja milloin hyökätä.

Pelikokemuksen olennainen osa on tiimityöskentely. Voitte yhdistää strategiaiskuja (esim ilmahyökkäys) toiseen strategiaan ja kääntää tukalan tilanteen voittoisaksi. Planeetoilla myös miltei jokainen eliö tahtoo joukkonne hengiltä, ja jonkun menehtyessä joukkueessa tiimisi voi herättää sinut eloon kutsumalla lisäjoukkoja kentälle. Useimmiten tehtävissä on raja, kuinka paljon lisäjoukkoja voi kutsua, joten tehtävän edetessä lisäjoukkojen määrää on kannattavaa pitää silmällä. 

Tehtäviä suorittamalla ansaitset palkintoja. Super Earth palkitsee suoritetun tehtävän Requisitioneilla. Niiden avulla voit avata palkintoja, jotka auttavat sinua taistelussa. Lisäksi tehtäviä suorittamalla voit ansaita uusia asusteita tai uudistuksia tuhoajalaivaasi.

 

Yhteenveto: sotapeli, joka imaisee sinut mukaansa

 

Helldivers 2 tarjoaa ainutlaatuisen pelikokemuksen ja peligenren, jota ei olla tällaisessa muodossa aiemmin nähty. Erityisesti moninpeli-ominaisuus sekä pelihahmojen humoristiset huudot taistelun keskellä nostavat pelin hauskuutta. Hahmon ja aluksen kehittäminen koukuttaa pelaajan miltei alkumetreillä pelaajan saadessa uusia aseita tehtävissä edetessä. Monipuoliset aseet, varusteet ja strategiat tarjoavat mielettömästi erilaisia pelityylejä, joita pääsetkin hahmosi kehittyessä modifioimaan omaan makuusi sopivaksi. Helldivers 2 tarjoaa sisältöä kymmeniksi tunneiksi sekä tämän kaiken lisäksi peli tarjoaa sisältöä pelipassien ja uusien lisäosien muodossa myös jatkossa. 

Tiivistettynä peli yhdistää vauhdikkaan toiminnan, huumorin ja moninpelaamisen parhaimmat puolet yhdeksi vaikuttavaksi paketiksi. Jos pidät räiskintäpeleistä ja kavereiden kanssa yhdessä pelaamisesta, niin tämä peli viihdyttää sinua varmasti pelin alusta loppuun.

 

 

Voit ostaa PS5-version pelistä verkkokaupastamme!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa