Esittely

Konsolipelit perheen pienimmille

  • 15 March 2024
  • 0 kommenttia
  • 25 katselukertaa
Konsolipelit perheen pienimmille
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Nykyään aivan pienillekin lapsille löytyy jo monenlaisia konsolipelejä, joita pelaamalla voi myös oppia ja kehittyä. Peliohjaimella pelattavat pelit kehittävät esimerkiksi sorminäppäryyttä, suomenkieliset pelit kasvattavat sanavarastoa ja englanninkielisetkin pelit voivat antaa jo hyvän oppimispohjan myöhempään kielten opiskeluun. Nykyisin pelejä on pelattavaksi myös perinteisestä ohjaimesta poikkeavilla välineillä, joissa ohjaimena voi toimiakin esimerkiksi oma keho. Tällaiset pelit lisäävät ihan kaiken ikäisten lasten kehonhallintaa ja liikkuvuutta. Poiminkin tähän artikkeliin verkkokaupastamme peliehdotuksia aivan perheen pienimmille.

Lapsille pelejä ostaessasi, kannattaa tarkkaan katsoa ikäraja, ja noudattaa sitä. Ikärajoja määrittelevä PEGI takaa, että peli on sopiva tietyn ikäiselle pelaajalle. Ikäraja kertoo pelin sisällön soveltuvuudesta. Näin ollen kannattaa huomioida, että esimerkiksi PEGI 3 -merkinnällä tarkoitetaan, että sisältö soveltuu pienillekin, mutta saattaa kuitenkin olla haastava sen ikäisille.

Mutta mennään niihin peleihin! Lasten suosikkipeleiksi muodostuvat monesti sellaiset pelit, joissa on värikylläinen miljöö ja hauskat hahmot. Ei ole myöskään sattumaa, että monista lasten suosikkiohjelmista tehdyt pelit ovat suosikkeja vuodesta toiseen. Esittelemistäni peleistä suurin osa on nimenomaan tuttuja jo lastenohjelmista.

 

Ryhmä Hau: Paw Patrol World

 

Täysin suomenkielinen konsolipeli Ryhmä Hau: Paw Patrol World on varmasti mieluinen peli lapsille. Jo televisiostakin tutut Ryhmä Haun veikeät koiranpennut Vainu, Kaja, Samppa, Rolle, Toma, Rekku, Haltia ja Valpas ovat muodostuneet monen ikäisten lasten kestosuosikeiksi. Pelissä pääset tutkimaan Ryhmä Haun maailmaa 3D-ulotteisesti ohjaamalla suosikkipentujasi ja heidän vauhdikkaita menopelejään yksinkertaisilla ohjaustoiminnoilla. Tarkoituksena on estää naapurikaupungin pormestarin Hanttisen ilmalaivaketkuilu ja syksyisten pentufestivaalien sabotointiyritykset. Festivaaleja pelastaessa pääset myös suorittamaan erilaisia TV-sarjan jaksoista innostuksensa saaneita tehtäviä tutuissa ympäristöissä, kuten Jännälahdessa, Hurtanlinnassa, Jaken vuorella ja viidakossa. Jos nämä eivät sinulle sano mitään, niin lapsellesi varmasti sanovat! Vaikka ideana on ratkaista tehtäviä ja pelastaa festivaalit, voit täysin vapaasti kierrellä ja tutkia ympäristöäsi. Ylimääräisestä puuhastelusta ja muiden auttamisesta pelissä palkitaan koirankekseillä. Niiden myötä täyttyvällä keksimittarilla saat palkinnoksi esimerkiksi tarroja tai hassuja hattuja, joita voit pukea pennuille hahmovalikossa. Napin painalluksella ohjattava koiranpentu voi vaihtaa normaalin tassuilla kulkemisen ajoneuvolla kulkemiseen.

Ryhmä Hau: Paw Patrol World -peli on saanut kehuja autenttisestä ulkonäöstään TV-sarjaan verrattuna. Jopa suomenkieliset ääninäyttelijät ovat osittain samoja kuin sarjassa! Lisäksi ohjaaminen ja kontrollipainikkeet ovat helpot. Lukea ei tarvitse osata, sillä valikotkin sanotaan ääneen pelissä. Tehtävien tekeminen on alusta loppuun asti opastettua, eli vanhemmille lapsille pelistä ei välttämättä riitä pitkäksi aikaa haastetta. Suomen kielen lisäksi muita kielivaihtoehtoja on ruotsi, sekä englanti.

Saatavilla: Ryhmä Hau: Paw Patrol World PS5 / Ryhmä Hau: Paw Patrol World PS4

 

 

Pipsa Possu – My Friend Peppa Pig

 

Ryhmä Haun tapaan, myös Pipsa Possu on lapsille jo ennestään tuttu samannimisestä TV-sarjasta. Pipsa Possu on touhukas ja kekseliäs pieni possu. Hänen perheeseensä kuuluu Isä-Possu, Äiti-Possu, ja pikkuveli Jyri Possu. Myös Ukki- ja Mummo-Possu ovat vahvasti Pipsan seikkailuissa mukana. My Friend Peppa Pig -peli on hyvin saman näköinen animaatioltaan kuin mitä alkuperäinen sarjakin, eli sitä voisi pitää jopa eräänlaisena TV-sarjan jatkumona. Lapsesi löytää pelistä paljon tuttuja hahmoja ja paikkoja, ja tuttuus varmasti pieniä lapsia riemastuttaakin. Peli alkaa oman eläinhahmon luomisella. Tämän jälkeen pääsette soittamaan Pipsan ovikelloa, ja seikkailu voi alkaa! Pelissä pääset esimerkiksi auttamaan Isä-Possua löytämään silmälasinsa, seuraamaan metsästä eläinten jälkiä ja pomppimaan kuralätäköissä.

Myös My Friend Peppa Pig -peli on saanut kiitosta siitä, että se on hyvin samankaltainen TV-sarjan kanssa. Pipsa Possussa animaatio on ainakin omasta mielestäni ollut aina uniikin näköinen ja hauska, joten hyvä että pelin kehittäjät ovat pitäneet siitä kiinni. Pelin arvosteluissa kerrotaankin, että My Friend Peppa Pigin pelaaminen on kuin olisi mukana TV-ohjelman jaksossa. Peli on täysin suomenkielinen, eli se sopii hyvin myös pienemmille lapsille. Muita kielivaihtoehtoja on lisäksi ruotsi, englanti, tanska ja norja.

Saatavilla: My Friend Peppa Pig PS4

 

 

Nickelodeon Kart Racers 3 Slime Speedway

 

Nickelodeon Kart Racers 3 Slime Speedway -konsolipeli on kilpa-ajopeli, joka juhlistaa Nickelodeonin rikasta ja värikästä historiaa. Pelissä on mukana 40 hahmoa Nickelodeon eri sarjoista. Hahmokaarti on monipuolinen, ja mukana on esimerkiksi Paavo Pesusieni, Karvinen, sekä Turtles-hahmoja. Kullakin hahmolla on omat vahvuutensa ja erikoisuutensa. Kaikki hahmot eivät ole vielä pelin alussa käytössä, vaan pystyt lunastamaan niitä pelin edetessä esimerkiksi eri haasteita suorittamalla. Nimensä mukaisesti Nickelodeon Kart Racers 3 Slime Speedway on kolmas osa Nickelodeon Kart Racers -pelisarjaa.

Nickelodeon Kart Racers 3 Slime Speedway -pelissä ideana on kilpailla karting-radalla, ja luonnollisesti saavuttaa maaliviiva ennen muita. Radoilta löytyy esineitä, joita voit käyttää vastustajien hidastamiseen. Joistain esineistä saat lisää vauhtia omaan kulkupeliisi. Ja jos pelisarja on jo aiemmilta osiltaan tuttu, niin tässä kolmannessakin osassa ajoneuvot tarpeen tullen muuttuvat myös vesikulkuneuvoiksi. Pystyt lisäksi mukauttamaan Kart-autoja erilaisilla osilla, jotka vaikuttavat niiden nopeuteen tai käsiteltävyyteen. Uutena lisänä peliin on tullut ajettavaksi moottoripyöriä. Peli sisältää 36 erilaista kilparataa, joista 16 on aiemmasta osasta jo entuudestaan tuttuja. Slime Speedway -lisänimensä mukaisesti pelissä pääset nauttimaan limaisista yksityiskohdista, ja sitä pääseekin pelissä eri tavoin hyödyntämään saavuttaakseen himoitun voiton! Esimerkiksi mutkaisilla radoilla sinun kannattaa hyödyntää driftausta ja liman käyttöä saavuttaaksesi suuremman nopeuden, mutta kannattaa kuitenkin olla tarkka että auto pysyy hallinnassa!

Nickelodeon Kart Racers 3 Slime Speedway on saanut sekalaisia arvosteluja. Kiitosta peli on saanut ääninäytellyistä hahmoista ja niiden monipuolisuudesta. Kuitenkin joitain aiemmista pelisarjan peleistä tuttuja suosikkihahmoja on tästä osasta jätetty pois. Myös näiden karting-pelien vauhdikkuuden ja osaltaan strategisen pelityylin vuoksi, aivan perheen pienimmille nämä voivat olla vielä hankalia. Uskon kuitenkin, että kun käsi- ja silmämotoriikka kehittyvät, hauskoilla ja tutuilla hahmoilla rikastetut ajopelit ovat varmasti myös lasten mieleen. Peli soveltuu sisällöltään 3-vuotiaista ylöspäin.

 

Saatavilla: Nickelodeon Kart Racers 3 Slime Speedway -peli PS4 / Nickelodeon Kart Racers 3 Slime Speedway -peli PS5

 

 

Mario vs. Donkey Kong

 

Super Mario, sekä Donkey Kong ovat kumpikin rakastettuja pelihahmoja jo vuosikymmenten ajan. Heistä tehtyjä pelejä ovat pelanneet niin lapset kuin aikuisetkin, ja menestyksekkäitä Marioon ja Donkey Kongiin liittyviä eri pelisarjoja on lukuisia. Nyt Nintendo on julkaissut uuden tasohyppelyseikkailun Mario vs. Donkey Kong. Alunperin Game Boy Advancelle vuonna 2004 julkaistu peli näkee jälleen päivänvalon Nintendo Switch -konsolille uudistettuna. 

Mario vs. Donkey Kong -pelissä ideana on saada takaisin kaikki Donkey Kongin lelutehtaasta kähveltämät Mini-Mariot. Varastettuja Mini-Marioita löytääksesi sinun tulee läpäistä ja ratkaista erilaisia pelikenttiä annettujen aikarajojen puitteissa. Reitin varrella joudut esimerkiksi väistelemään vihollisia, ratkaisemaan pulmia sekä kiipeilemään köysissä. Pelattavia kenttiä on jopa 130, ja Mini-Marioiden pelastamisen lisäksi sinun tulee löytää kentiltä myös avaimia avataksesi lukittuja ovia. Pelissä yhdistyy hauskalla tavalla perinteinen tasohyppely, ja kekseliäisyyttä vaativa pulmanratkaisu. Vaikka Super Mario vs. Donkey Kong ei arvosteluiden perusteella aivan vaikeimmasta päästä ole, niin perheen pienimmille etenkin pelin edetessä vaikeutuvat kentät saattavat ajoittain tuntua ylivoimaisilta. Hieman helpotusta haastavuuteen tuo kuitenkin pelistä löytyvät kaksi eri vaikeustasoa, joista helpompi sopii paremmin nuoremmille pelaajille. Tällöin kenttien suorittamiseen ei ole aikarajaa, sekä kenttien varrelta löydät tallennuspisteitä, joista pääset peliä jatkamaan jos sinulle sattuu käymään huonosti myöhemmin kentällä. Helpommalla tasolla Mariolla on lisäksi hieman enemmän elinvoimaa käytössään, jolloin peli ei pääty heti ensimmäisiin kolhuihin. Yksinpelin lisäksi voit pelata peliä kahdestaan esimerkiksi kaverin tai perheenjäsenen kanssa. Tällöin toinen pelaajista on Marion lisäksi sympaattinen sienihahmo Toad. Peli soveltuu sisällöltään yli 3-vuotiaista ylöspäin, eli se on varmasti hyvä valinta hauskoihin ja yhteisiin hetkiin yhdessä perheen kanssa. 

Saatavilla: Mario vs. Donkey Kong Nintendo Switch

 

 

Millaisia pelejä teidän perheessänne tykätään pelata yhdessä? Ja saa myös muistella, muistatko mikä oli oma ensimmäinen konsolipelisi, kun sinä olit lapsi? 

 

Lue lisää:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa