Esittely

Logitech MX Anywhere 2s - langaton hiiri näppärillä ominaisuuksilla

 • 16 November 2021
 • 0 kommenttia
 • 54 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Logitech on yksi perinteisimmistä tietokoneiden lisävarusteiden valmistajista. Näppäimistöt, hiiret, peliohjaimet ja kuulokkeet ovat tuotteita, joiden valmistajien joukosta Logitech tulee monen mieleen.


 


Pitkän kokemuksensa ansiosta Logitech on jälleen valmistanut tuotteen, jossa yhdistyy miellyttävä muotoilu ja hyvä käytettävyys. Ostin pari kuukautta sitten tabletin, jolla työpöytätilassa käytettäessä jäin kaipaamaan stylus-kynän lisäksi toista fyysistä ohjaus/syöttölaitetta. Ominaisuuksiksi asetin max ~50€ hinnan, kompaktin koon ja langattomuuden bluetooth-yhteyden kautta. Langattomia hiiriä on jos monenmoisia, mutta bluetooth-ominaisuus ei niistä kaikista löydy. Lisäksi akun kesto saattaa joissain tuotteissa jättää toivomisen varaa.


 


Kotimaisista verkkokaupoista hakua tehdessäni huomioni osui Logitech MX Anywhere 2s -hiireen. Ostopäätökseeni vaikutti myös se, että eräs tuttu oli hiiren ostanut ja suositteli sitä minulle. Lisäksi minulla oli aiempaa käyttökokemusta hiiren edeltäjämallista MX Anywhere 2:sta, sillä eräällä työpaikoistani pöytäkoneet on varustettu kyseisellä hiirellä.


 


 Logitech kertoo sivustollaan MX Anywhere 2s:n keskeisimmistä ominaisuuksista seuraavasti:


  • Sensorina toimii Darkfield -lasensensori, joka kykenee 4 000 DPI:n tarkkuuteen ja toimii jopa lasipinnalla

 • Täyteen ladattu akku kestää keskimääräisessä käytössä jopa 70 päivää. Lataus tapahtuu micro-USB kaapelilla (laturia ei ole mukana)

 • Logitech Options -ohjelmistolla yhtä ja samaa hiirtä voidaan käyttää usean eri tietokoneen kanssa saumattomasti työpöytien välilllä

 • Hiiri voidaan parittaa kolmen eri laitteen kanssa, jotka voivat viestiä joko Bluetooth-yhteyden tai Unifying -adapterin kautta

  • Vaihto laitteiden välillä tapahtuu pohjassa olevasta kytkimestä • Pyörä tukee hypernopeaa vieritystä (painettaessa pohjaan normaali "askellus" vapautuu ja vieritys on likimain portaatonta

 • Käyttöetäisyydeksi luvataan maksimissaan 10 metriä


 Tabletin ja läppärin kaverina hiiri on toiminut moitteetta. Käyttöönotto oli vaivatonta bluetooth-yhteyden kautta ja lisäksi pöytäkone tottelee ongelmitta Unifying-adapterin kautta muodostettua yhteyttä. Parin kuukauden käytössä hiiren tarkkuus on ollut kiitettävää ja monien langattomien hiirien kanssa esiintyvää viivettä ei ole erityisesti huomattavissa. Nopeaa reagointia ja tarkkuutta vaativaan pelailuun hiirestä ei ole (langattoman yhteyden vasteen vuoksi), mutta rennompi pelailu hiirellä varmasti onnistuu.


 


Hiiren fyysinen koko on melko pieni ja vaikka oma käteni ei kovin suuri ole, voisi hiiri olla hieman korkeampi. Nyt toisinaan huomaa "keulivansa" hiiren kanssa, kun muuten olen tottunut Logitech MX518 ja G3 -hiiriin, jotka ovat kooltaan huomattavasti suurempia. Etuosa nousee herkästi pinnasta irti. Kuitenkin käyttötarkoitus huomioiden koko on mielestäni sopiva ja tarkoituksenmukainen. Laatuvaikutelma on hyvä, rakenne on jämäkän tuntuinen ja viimeistelty. Päällystä on hieman karheampaa muovia, sivut ovat päällystetty kumimaisella materiaalilla. Rulla on metallia ja siinä on kuminen "rengas". Pohjassa on neljä tassua ja virtakytkin sekä kolmen paritetun laitteen välillä vaihtamiseen käytettävä kytkin kera merkkivalon.


 Perinteisten näppäinten ja rullan lisäksi hiiressä on hypervieritystä tukeva rulla ja vasemmasta reunasta löytyy kaksi peukalopainiketta. Näiden painikkeiden kautta voi liikkua esimerkiksi nettisivuilla eteen-taakse ja logitechin kontrollisoftalla näihin on asetettavissa muitakin toimintoja. Hypervieritys on mukava ominaisuus, jota on hakala selittää teoriassa. Se pitää itse kokea. Käytännössä normaalit "askeleet" rullasta poistuvat ja vierittäminen esimerkiksi verkkosivuilla on lähinnä pyyhkäisykomentojen tapaista. Lisäksi voit hyödyntää "momentumia", eli voit pyöräyttää nopeasti ja antaa rullan pyöriä reilusti alaspäin - erittäin kätevää vaikkapa sosiaalisen median syötteitä selatessa.


 


Hiirtä on saatavilla useimpien kotimaisten jälleenmyyjien kautta. Hintaluokka on noin 50€ pinnassa ja värivaihtoehtoja on ainakin tummanharmaasta mustaan ja siniseen.


 


Jos etsinnässä on langaton hiiri mobiili- tai työpöytäkäyttöön, on Logitech MX Anywhere 2s varteenotettava vaihtoehto.


 


Logitechin tuotesivu: https://www.logitech.com/fi-fi/product/mx-anywhere-2s-flow


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa