Metroid Dread - Samus Aran on palannut

  • 29 September 2021
  • 0 kommenttia
  • 20 katselukertaa
 
Metroid Dread
on toimintaseikkailupeli Nintendo Switchille ja se on suoraa jatkoa vuonna 2002 julkaistulle Metroid Fusion -pelille. Metroid on yksi Nintendon vanhimmista pelisarjoista, ja vaikka vuosien varrelle on mahtunut useampikin remake sekä spin-off ei jatko-osaa näkynyt. Viimein 15. kesäkuuta pitkä 19 vuoden odotus palkittiin, kun Nintendo julkisti Metroid-pelisarjan viidennen osan tulevan saataville 8. lokakuuta. Voit ennakkotilata Metroid Dread -pelin verkkokaupastamme. Metroid Dread julkaistiin samana päivänä kuin uusi Nintendo Switch OLED -konsoli. Julkaisu päivä: 8. lokakuuta 2021
Laite: Nintendo Switch
Pelityyppi: Toimintaseikkailu
Pelitilat: TV-tila, Pöytätila, Käsikonsolitila
Pelimuoto: Yksinpeli


 Nintendo on tehnyt Metroid Dread -pelin yhdessä videopelikehittäjä MercurySteamin kanssa. MercurySteam tunnetaan muun muassa Castlevania-pelisarjan elvyttämisestä pelitalo Konamille. Myös Metroid: Samus Returns, joka julkaistiin Nintendo 3DS:lle vuonna 2017 on tehty yhdessä MercurySteamin kanssa. Metroid: Samus Returns on remake vuonna 1997 julkaistusta Metroid II -pelistä.

Metroid Dread -pelin toteuttamista suunniteltiin jo 15 vuotta sitten, mutta julkaisua ei saatu vietyä loppuun. Videopelisuunnittelija ja -ohjaaja Yoshio Sakamoto, joka on työskennellyt tiiviisti Metroid-pelisarjan parissa kertoo syyksi sen, että aikansa tekniset rajoitukset eivät mahdollistaneet visioita Metroid Dreadista. “It’s really better than I imagined those 15 years ago when I had the idea for this.” Sakamoto kommentoi nyt Metroid Dreadista. 


Metroid Dread - Pelattavuus ja pelin kulku
Metroid Dread -peliä pelataan pelisarjalleen tyypillisesti sivuttain kuvattuna 2D-pelattavuudella, kuitenkin kolmiulotteista yksityiskohtaista grafiikkaa hyödyntäen. Samus on ketterämpi kuin koskaan ennen, hänellä on paljon uusia erikoiskykyjä, iskuja ja liikkumistapoja vanhojen tuttujen lisäksi. Pelaamisessa yhdistyy räiskintää, tasohyppelyä ja labyrinttimaisen kartan tutkimista.

Tässä muutama esimerkki Samuksen uudistuneista kyvyistä: 

  • Melee Counter ja Dash Melee - Samus pystyy tekemään lähitaistelussa vastaiskun myös olleessaan liikkeessä.


  • Free Aim - Samus pystyy tähtäämään ja ampumaan mistä tahansa kulmasta myös liikkuessaan.


  • Slide - Samus pystyy liukumaan pienienkin aukkojen läpi pysähtymättä.


  • Spider Magnet - Samus pystyy kiinnittymään magnettiseen seinään ja samalla liikkua, ampua ja laskeutua. Kykyä voi käyttää vain sinisiin magneettinauhoihin, jotka ovat kiinnitettynä vain tiettyihin seiniin ja kattoihin. Palkkionmetsästäjä Samus Aran on palannut. Metroid-pelisarjan viime osassa Metroid Fusion -pelissä Samus kävi taistoa vihamielisen muotoa muuttavan X-parasiitin kanssa. Samuksen uskottiin tuhonneen vaarallisen loislajin, vaan vuosia tapahtuman jälkeen Galaktinen Liitto sai uusia viitteitä parasiitistä. X-parasiittien havaittiin saastuttavan ZDR-nimistä syrjäistä planeettaa. Galaktinen Liitto lähettää kehittyneen robottijoukon tutkimustarkoitukseen tälle kartoittamattomalle ZDR-planeetalle.
Vaan pian kaikki yhteys robotteihin katoaa. Samus Aranilla on Metroid Fusion -pelin tapahtumien ansiosta poikkeuksellinen immuniteetti X-parasiittiä vastaan, ja tästä syystä hänet lähetetäänkin planeetalle selvittämään mistä on kyse. Pian saapumisensa jälkeen Samus kohtaa Chozo-soturin. Chozo on erittäin älykäs ja teknisesti edistynyt laji, joka on on edellisissäkin Metroid-peleissä ollut mukana rakentamassa rauhaa koko galaksiin. Vaan jostain syystä Chozo hyökkää Samuksen kimppuun kohtalokkain seurauksin. 

 Hyökkäyksen jälkeen Samus herää ZDR-planeetan syvimmästä osasta ilman tärkeimpiä kykyjään. X-parasiitit eivät todellakaan ole ZDR-planeetan ainut uhka. ZDR-planeetan syvät ja luotaamattomat maanalaiset luolastot ovat täynnä vihamielisiä vieraita eliömuotoja ja ratkottavia salaisuuksia. Samuksen on aloitettava matka maan uumenista planeetan pinnalle. Kuten aikaisemmissakin Metroid-peleissä, ilmiselvien reittien lisäksi kartta on täynnä erilaisia salakäytäviä, oikoreittejä ja piilopaikkoja. Pelisarjalle tyypilliseen tapaan voit aina palata jo tutkimallesi alueelle kenties uusien löytöjen toivossa. Ensimmäinen Metroid vuonna 1986 olikin aikaansa nähden poikkeuksellinen juurikin tämän epälineaarisen mekaniikkansa puolesta. E.M.M.I. – Uusi uhka Metroid Dread -pelin uusi ja merkittävä lisäys vihollisten puolelle on E.M.M.I. (Extraplanetary Multiform Mobile Identifiers) -robotit, jotka ovat Samukselle ennen näkemätön uhka. Samuksen kyvyt eivät riitä eliminoimaan vihamielisiä robotteja, vaan heidän kanssaan kohtaamista on syytä välttää kaikin keinoin. Jos alueella liikkuu kyseinen saalistusrobotti, Samuksen on oltava mahdollisimman hiljaa ja hyödyntää erilaisia piiloutumistekniikoita. Kuitenkin, jos jäät E.M.M.I.-robotin nappaamaksi on sinulla pieni mahdollisuus paeta, jos vain onnistut ampumaan robottia juuri oikeaan aikaan ennen kuin se hyökkää. 


Vyöhykkeet, jossa robotit vaeltavat ovat erotettu muusta maailmasta E.M.M.I. Zone Doors -ovilla, joista vain Samus voi kulkea läpi. Tosin jos E.M.M.I. on spotannut Samuksen, ovi lukkiutuu. Robotin valosta voit päätellä kuinka pahassa jamassa olet. Sininen valo tarkoittaa, että he ovat partiointitilassa eivätkä vielä havainneet Samusta. Keltainen valo tarkoittaa, että he ovat hälytystilassa ja tutkivat epäilyttäviä merkkejä. Lopuksi punainen valo tarkoittaa, että he ovat takaa-ajotilassa ja jahtaavat Samusta suurella nopeudella. Metroid Dread saa ansaitsemansa hypen Eivätkö Metroid-pelit ole sinulle ennalta tuttuja? Vaikka Metroid Dread on suoraa jatkoa edeltävään Metroid-julkaisuun, ei sinun todennäköisesti tarvitse pelata aiempia Metroid-pelejä nauttiaksesi Dreadista. Metroid-pelisarjan pelit eivät koskaan ole olleet erityisen tarinavetoisia, vaikka paljon tuttujakin elementtejä ja tarinaa aina aikaisemmista versioista löytyy. Kuitenkin, jos haluat kurkistaa taaksepäin ennen Dreadia aikaisemmat Metroidit ovat hankittavissa esimerkiksi Nintendon eShopin kautta.
Huolimatta siitä, että Metroid-pelisarja on suosittu, ei se ole koskaan saavuttanut samanlaista suosiota kuin esimerkiksi Nintendon Zeldat tai Super Mariot. Kuitenkin nyt Nintendo on järjestänyt kunnollisen Metroid-sarjan ansaitseman hypen Metroid Dread -pelin ympärille. Myös Metroid-fanit ympäri maailmaa ovat tehneet selväksi, että uusi Metroid Dread on tulossa ja se on syytä hankkia. Niin valmistaja kuin myös fanit todella toivovat tämän Metroidin lyövän läpi. Itse uskon, että Metroid Dread tulee menestymään hyvin, koska se näyttää hyvältä ja myös siksi, että se tulee pelattavaksi Nintendo Switchille. Nintendo Switch -konsolin ainutlaatuisuus on nostanut lukuisten Nintendo-pelien suosiota. TILAA METROID DREAD
Ensimmäisessä Metroidissa on viisi erilaista lopetusta, jotka kaikki riippuvat pelin läpi pelaamiseen käytetystä ajasta. Jos pelisarja on sinulle tuttu, tiedät varmaan minkälainen lopetus pelillä on, jos sen pelaa läpi tunnissa? 😏>  Lue myös näistä Nintendo-peleistä:

 

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa