Esittely

Odotetuimmat videopelit vuonna 2022

 • 20 July 2022
 • 0 kommenttia
 • 30 katselukertaa
Odotetuimmat videopelit vuonna 2022
Kunniamerkki +3

Vuonna 2022 on julkaistu monia erittäin suosittuja videopelejä ja vielä loppuvuoden aikana pääsemme pelaamaan erittäin odotettuja uutuuksia. Jos siis etsit itsellesi pelattavaa, niin jokin näistä varmasti on mieleesi!

 

Sisällysluettelo:

 1. Elden Ring
 2. The Quarry
 3. Dying Light 2 Stay Human
 4. Valheim
 5. V rising
 6. Saints Row
 7. Overwatch 2
 8. Call of Duty Modern Warfare 2
 9. God of War Ragnarök

 

Elden Ring

 

Elden Ring on From Softwaren kehittämä ja Bandai Namco Entertainmentin julkaisema toimintaroolipeli. Peli julkaistiin 25. helmikuuta 2022 PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S alustoille. Peli on käsikirjoitettu yhteistyössä fantasiakirjailija George R. R. Martinin kanssa.

 

Peliä pidetään suositun Dark Souls -pelisarjan jatko-osana, vaikka tarinaltaan peli ei kyseiseen sarjaan liitykään. Dark Soulsin faneille peli kuitenkin varmasti uppoaa loistavasti, sillä pelimekaniikat ja erilaiset pomotaistelut muistuttavat Dark Soulin tyyliä todella paljon. Pelissä pelaaja on "Tahrattu", jonka on tavoiteltava Elden Ringin voimaa ja tultava seuraavaksi Elden Lordiksi Lands Between -nimiseen maahan. Elden Ring on murtunut palasiksi ja paloja pitävät hallussaan Lands Betweenin hallitsijan kuningatar Marikan jälkeläiset, jotka ovat puolijumalia. Marikan jälkeläiset tulivat hulluiksi uusista voimistaan, joka aiheutti sodan nimeltä The Shattering.

 

 

The Quarry

 

The Quarry on interaktiivinen draama/kauhupeli, jonka on kehittänyt Supermassive Games ja julkaissut 2K Games. Peli julkaistiin 10. kesäkuuta 2022 PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S alustoille.

 

Pelaaja ohjaa yhdeksää teini-ikäistä ohjaajaa, joiden täytyy selvitä yö Hackett's Quarry kesäleirillä yliluonnollisten eläimien ja omituisien äänien ympäröimänä. Pelaajan täytyy pelin edetessä tehdä valintoja, jotka voivat vaikuttaa pelin kulkuun melko huomattavasti. Esimerkiksi tällaisia asioita voi olla joidenkin henkilöiden suhde keskenään, kuka selviää hengissä ja kuka ei, tai miten koko tarina saattaa päättyä. Peli sopii erityisesti sellaisille pelaajille, jotka pitävät jännityksestä ja tarinankerrontaan perustuvasta pelikokemuksesta.

 

 

 

Dying Light 2 Stay Human

 

Dying Light 2 Stay Human on selviytymis/toiminta/kauhupeli, jonka on kehittänyt ja julkaissut Techland. Peli on jatko-osa pelille Dying Light (2015) ja se julkaistiin 4. helmikuuta 2022 PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S alustoille.

 

Pelissä pelaaja ohjaa uutta päähenkilöä, joka on nimeltään Aiden Caldwell (Jonah Scott). Aidenilla on laajat parkour taidot ja se näkyy pelin mekaniikoissa. Pelaaja pystyy esimerkiksi kiipeämään reunojen ylitse, liukumaan, pomppia talojen välillä puolelta toiselle sekä esimerkiksi seinäjuosta. Peli sijoittuu suureen urbaaniseen kaupunkiin nimeltä Villedor, jota pelaaja pystyy tutkimaan vapaasti. Kartta on aiempaa osaa yli neljä kertaa suurempi, ja se on jaettu seitsemään eri alueeseen. Jos zombie apocalyptinen maailma ja iso määrä toimintaa sekä parkouria kuulostaa hyvälle, niin tämä peli on juuri sinulle.

 

 

Valheim

 

Valheim on selviytymis/hiekkalaatikko peli, jonka on kehittänyt ruotsalainen Iron Gate Studio ja julkaissut Coffee Stain Studios. Peli julkaistiin Steamissa "varhainen pääsy" -tilassa jo viime vuoden helmikuussa. Alkuperäiseksi valmiin pelin julkaisupäiväksi suunniteltiin 2021 vuoden loppua, joka lopulta jouduttiin siirtämään viivästyksien vuoksi vuoden 2022 loppuun. Xbox One ja Xbox Series X/S -alustoille peli julkaistaan 2023 aikana.

 

Valheim on maailma, johon kuolleet viikingit joutuvat kuolemansa jälkeen. Heidän täytyy todistaa olevansa Valhallaan pääsyn arvoisia. Peli muistuttaa monella tavalla aikoinaan erittäin suosittua Minecraftia, mutta on kehittänyt täysin uudenlaisen kokemuksen samasta periaatteesta. Maailmalta löytyy suuria hirviöitä, joita pelaajan tarvitsee kukistaa edetäkseen pelissä ja avatakseen lisää varusteita sekä rakennusaineksia. Pelin rakennusmekaniikat ovatkin pelin suola, ja peittoaa nykypäivän vastaavat mekaniikat mennen tullen. Peliä on mahdollista pelata yksin tai enintään 10 pelaajan kanssa samanaikaisesti.

 

 

V rising

 

Stunlock Studiosin kehittämä ja julkaisema V rising on vampyyri selviytymis seikkailupeli. Videopeli julkaistiin Steamissa "varhainen pääsy" -tilassa 17. toukokuuta 2022. Lopullista julkaisupäivää ei ole vielä päätetty, eikä peliä ole myöskään saatavilla toistaiseksi, kuin vain Windows -järjestelmille.

 

Pelissä pelaaja herää uutena vampyyrina, tavoitteena luoda oma imperiumi. Peli on hakenut vaikutteita Diablo pelisarjasta samalla kuitenkin muistuttaen myös hieman aiemmin mainittua Valheimia, sillä oman linnakkeen rakentaminen ja parantelu on iso osa peliä. V risingin maailma on täynnä toinen toistaan hankalimpia vastustajia, jotka pelaajan täytyy voittaa saadakseen heidän voimansa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan peliä, jos sinua kiinnostaa hyvät taistelumekaniikat höystettynä monipuolisilla vastustajilla.

 

 

Saints Row

 

Toiminta-seikkailu videopeli Saints Row on uudelleenkäynnistys Saints Row pelisarjalle. Pelin on kehittänyt Volition ja julkaisijana toimii Deep Silver. Pelin julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu 23. Elokuuta 2022 PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S alustoille.

 

Peli sijoittuu fiktionaaliseen kaupunkiin nimeltään Santo Ileso. Santoa kontrolloi kolme rikollisjengiä, kaikilla tavoitteenaan ottaa koko kaupunki itselleen haltuun. Pelaaja ohjaa hahmoa, jonka lempinimi on "The Boss", entinen Marshall Defense Industriesin jäsen, joka perustaa itse uuden jengin. Pelisarjan tyyliin on aiemmin kuulunut olla hieman yliampuva, jota uskaltaa odottaa myös tältä uudelta videopeliltä. Volitionin jäsen Jeremy Bernstein kuitenkin kertoi, että peli ei tule menemään yhtä pitkälle kuin pelisarjan kaksi viimeisintä osaa, koska tavoitteena oli luoda hyvä balanssi huumorin ja vakavuuden välillä.

 

 

Overwatch 2

 

PVP, eli pelaaja vastaan pelaaja moninpeli Overwatch 2 on pitkän beta-vaiheen jälkeen vihdoin tulossa. Pelin kehittäjänä ja julkaisijana toimii Blizzard Entertainment. Pelin julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu 4. lokakuuta 2022 PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S alustoille.

 

Videopeli on jatko-osa aiemmalle Overwatch -pelille. Overwatch 2 tulee syrjäyttämään aiemman osan, eli uuden osan julkaisun jälkeen aiempaa Overwatchia ei ole enää mahdollista pelata. Overwatch 2 tulee kuitenkin olemaan free to play, eli pelistä pääsee nauttimaan ilmaiseksi. Uuden osan mukana tullaan näkemään muun muassa uudet parannetut grafiikat, uudistettu pelimuoto sekä uudelleen työstetyt hahmot. Jos pidät ensimmäinen persoonan ammuntapeleistä, niin tätä videopeliä kannattaa pitää silmällä.

 

 

Call of Duty Modern Warfare 2

 

Mitä olisi vuosi ilman uutta osaa Call of Duty -videopelisarjassa. Videopelin kehittäjä on Infinity Ward ja julkaisijana toimii Activision. Pelin julkaisuajankohdaksi on ilmoitettu 28. lokakuuta 2022 PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S alustoille.

 

Call of Duty Modern Warfare 2 on suora jatko-osa Modern Warfare 2019 -videopelille. Modern Warfare 2 on ensimmäisen persoonan sotapeli, joka sisältää niin yksinpeli kuin myös moninpelimahdollisuuden. Yksinpeli kampanja jatkaa siitä mihin aiempi osa jäi. Moninpelille on myös tulossa monia uudistuksia niin mekaniikkoihin kuin myös koko pelattavuuteen. Muutoksiin kuuluu muun muassa uusia karttoja, aseita sekä uusia pelimuotoja. Myös odotteilla on, että Modern Warfare 2 myötä tullaan julkaisemaan uusi battle royale Warzone 2, joka korvaisi nykyisen Warzone battle royale -pelin. Tarkempia tietoja ei kuitenkaan ole vielä annettu siitä milloin kyseinen päivitys on tulossa.

 

 

God of War Ragnarök

 

Vuonna 2018 julkaistu supersuosittu God of War saa tämän vuoden marraskuussa jatkoa! God of War Ragnarök julkaistaan marraskuun 4. päivä Playstation konsoleille yksinoikeudella. Pelin kehittäjä on Santa Monica Studio ja pelin julkaisusta vastaa Sony Interactive Entertainment.

 

God of War Ragnarök on toimintaseikkailupeli, jossa pelaaja on sodan jumala Kratos. Ensimmäisessä osassa Kratos ja hänen poikansa Atreus lähtevät viemään Atreuksen äidin tuhkia vuorelle, johon hän oli pyytänyt pääsevänsä kuolemansa koittaessa. Ragnarök jatkaa tarinaa siitä, johon pelisarjan ensimmäinen osa jäi. Uudessa osassa tullaan näkemään lisää pohjoismaisen mytologian hahmoja, joista Thor ukkosenjumalaa vihjattiin teaserilla, kun jatko-osasta ensimmäisen kerran ilmoitettiin. Jos siis sinua kiinnostaa toiminta ja seikkailu yliluonnollisessa maailmassa jumalien keskellä, niin tämä peli on takuulla sinulle.

 

 

Kiinnostuitko jostakin aiemmin mainitusta pelistä tai onko mielessäsi jokin peli, joka jäi mainitsematta? Kerro se alla kommenteissa!

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa