Pelaaminen

Paras mobiilipeli 2021 - 10 uutta kännykkäpeliä

  • 17 June 2021
  • 0 kommenttia
  • 1145 katselukertaa
Paras mobiilipeli 2021 - 10 uutta kännykkäpeliä

Tässä artikkelissa esittelen omasta mielestäni tämän vuoden 10 parasta mobiilipeliä. Mobiilipelejä ei oikein voi verrata konsolilla tai PC:llä pelattaviin peleihin mitä tulee laatuun tai pelimekaniikkoihin, vaan kuitenkin mobiilipelit ovat kasvattaneet suosiotaan entisestään. Yksi syy kasvavaan suosioon on mielestäni se, että kännykkäpelejä voit pelata missä vain internetin nopeuden ja puhelimien kapasiteetin puolesta. Mikä sen hienompaa kuin kauniina päivänä lampsia ulos vaikka puiston penkille ja aloittaa pelit.

 

Paras mobiilipeli 2021

 

Pelatuimpia mobiilipelejä ovat yhä pitkäaikaiset suosikit, kuten Clash of Clans, PUBG tai COD ja uudemmat suosikit, joita ovat esimerkiksi Among Us ja Genshin Impact. Tässä listauksessa on kuitenkin kyse mielenkiintoisista kännykkäpeliuutuuksista, jotka ovat jo julkaistu tai odotetaan julkaistavan vielä tänä vuonna. Osa peleistä saattaa olla sinulle jo ennalta tuttuja, koska niitä on lupailtu julkaistavaksi jo viime vuonna. Huomaathan, että en ole järjestänyt näitä mobiilipelejä top-listaukseen.


Sisällysluettelo:

 

League of Legends: Wild Rift


Yksi vuoden 2021 huippupeleistä on ehdottomasti Riot Game -peliyhtiön kehittämä League of Legends: Wild Rift. League of Legends on yksi maailman pelatuimmista peleistä, jonka julkaisua matkapuhelinalustoille odotettiin kuin kuuta nousevaa. Peliyhtiö rakensi pelin kokonaan uusiksi pelattavaksi mobiililaitteilla. LoL: WR on myös 5V5 MOBA-peli (online-taisteluareena-peli), jonka uudistukset tekevät pelaamisesta sujuvaa mobiilialustalla. Peli on nyt ladattavissa Androidille ja iOSille.

 

 

Diablo Immortal


Ehkä yksi hypetetyimmistä tulevista peleistä on Diablo Immortal. Kyseessä on mobiililaitteille suunniteltu MMORPG-peli (Massively Multiplayer Online Role-playing Game), jonka tapahtumat tulevat sijoittumaan Diablo II ja Diablo III välille. Pelissä pääset tuttuun tapaan luomaan hahmosi ja valitsemaan sen hahmoluokituksen. Hahmollasi pääset tutkailemaan pelin karttaa ja samassa yhteydessä pieksemään hirviöitä. Peliä voit pelata yksin tai voit lyöttäytyä muiden pelaajien kanssa yhteen esimerkiksi haastavan luolaston läpi pääsemiseksi. Omat odotukset ovat korkealla tämän uutuuden suhteen! Tarkkaa julkaisupäivää ei ole tiedossa, mutta Blizzard on kuitenkin kertonut että ajankohta on tänä vuonna. Peli tulee saataville Android ja iOS-ympäristöille.

 

Edit 25.10. Pitkään työstetty Diablo Immortal julkistus viivästyy tältä vuodelta seuraavalle, kertoo Blizzard lehdistötiedotteessaan. Peliä lupaillaan ensivuoden alkupuolelle.

 

 

Pokémon UNITE


Mobiilipeli, josta on käyty kiivasta keskustelua jo pitkin vuotta 2020 on Pokémon UNITE. Kyseessä on MOBA-peli (online-taisteluareena-peli), jossa pelataan, yllätys yllätys Pokemon-hahmoilla 5v5-joukkiolla. Odotukset ovat tämänkin pelin suhteen korkeat, koska pelin on kehittänyt TiMi Studios, jonka käsialaa ovat esimerkiksi supersuositut Arena of Valor ja Call of Duty: Mobile. Peli on tulossa saataville Android ja iOS-ympäristöille ja näiden lisäksi myös Nintendo Switchille. Peli tulee tukemaan cross-play-peliä, eli niin mobiilialustalla kuin konsolilla pelaavat voivat kisailla keskenään. Pokémon Unite on nyt ladattavissa iOS- ja Android-alustoille.

 

 

The Witcher: Monster Slayer

 

The Witcher Monster Slayer -peli on sijaintiin perustuva mobiilipeli, joka hyödyntää AR-tekniikkaa. Pelissä sinä olet Noituri ja tehtävänäsi on valmistella erilaisia rohtoja, öljyjä, pommeja ja kehittää varusteitasi niin, että olet valmis pieksemään erilaisia hirviöitä. Mieleeni tulee tästä pelistä hyvinkin vahvasti Harry Potter: Wizards Unite. Peli julkaistiin tänä kesänä ja se on nyt ladattavissa iOS- ja Android-alustoille.

 

 

Odin Valhalla Rising


Odin Valhalla Rising on MMORPG-peli, jossa on täysin avoin maailma ilman latausikkunoita - aika poikkeuksellista mobiilipelille. Koluttavanasi on neljä maailmaa, jotka ovat saaneet inspiraationsa pohjoismaisesta mytologiasta. Graafisesti peli näyttää todella vaikuttavalta. Odin Valhalla Rising tullaan mahdollistamaan niin matkapuhelimelle kuin myös PC:lle samaan tyyliin kuin valtavasta suosiosta nauttineesta Genshin Impactissa. Mobiilipeli julkaistiin Etelä-Koreassa kesäkuussa, ja julkaisua muualle maailmaan odotetaan saapuvaksi. Peli tulee saataville AppStoreen ja Google Play kauppaan.

 

 

Harry Potter: Magic Awakened


Harry Potter: Magic Awakened on tarinavetoinen RPG-mobiilipeli (role-playing game), jossa liikutat hahmoasi kartalla samalla arvoituksia ratkoen ja vihollisia piesten. Taisteluissa teet iskuja käyttämällä kortteja, jotka ovat sidottu hahmojen eri kykyihin. Peli vaikuttaa mukavalta pelata ja sen piirrettymäinen grafiikka miellyttää ainakin omaa silmää. Seikkailun lisäksi pelissä on yksi-vastaan-yksi PVP-peli (player versus player). Beta-versio pelistä on jo ulkona Kiinassa, joten toivottavasti myös me pääsemme vielä tänä vuonna nauttimaan tästä taikamaailmasta. Peli on tulossa Android ja iOS-ympäristöille.

 

 

Crash Bandicoot: On the Run!


Muistatko sen Crash Bandicoot -pelin kentän, jossa juokset vierivää kiveä karkuun? Nyt kaikkien rakastama Crash Bandicoot löytyy mobiilipelinä juurikin tällä idealla! Hahmot Crash tai Coco juoksee eteenpäin ja sinun on tehtävä hypyt, luisut ja iskut oikeaan aikaan. Crash Bandicoot: On the Run! -kännykkäpelissä tulet näkemään klassikoista tuttuja vastuksia ja muita elementtejä. Crash Bandicoot On the Run! on hieman kasuaalimpi kännykkäpeli ajankuluksi. Peli on ladattavissa Android ja iOS-ympäristöille.

 


Fantasian


Fantasian on RPG-peli, suositun Final Fantasy -pelisarjan tekijöiltä. Peli näyttää todella hyvältä mobiilipeliksi ja siinä on juuri sitä autenttista japanilaisen ropen tunnelmaa, johon moni meistä on mieltynyt. Final Fantasy -peleistä tuttuja elementtejä löytyy paljonkin, esimerkiksi taistelutavoista Nobuo Uematsun musiikkeihin. Mistwalker on kehittänyt ja julkaissut Fantasian iOS-laitteille Apple Arcade -palvelun kautta.

 

 

Devil May Cry: Peak of Combat

 

Devil May Cry on vuosien takaa tuttu toiminta-seikkailu-pelisarja. Devil May Cry -mobiilipelissä on luvassa vanhaa kunnon nopeatempoista hack and slashia, joka on DMC-veteraaneille ennalta tuttua. Devil May Cry Mobile perustuu Devil May Cry 3: Dante's Awakening -peliin. Peliä pääsee tällä hetkellä pelaamaan sarjan Kiinalaiset fanit niin iOS kuin Android-alustoilla. Toivottavasti peli julkaistaisiin pian myös maailman laajuisesti.

 


Path of Exile Mobile


Path of Exile on toiminta RPG-peli, joka tulee varmasti olemaan kova vastustaja kännykkäpeli Diablo Immortalille. Kyseessä on Diablon tapaan massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli. Path of Exile on ollut jo aikaisemin pelattavissa tietokoneella ja pelikehittäjä GGG lupaileekin, että peli tulee olemaan melkeinpä täysin samanlainen kuin PC:llä pelattaessa. Julkaisupäivää ei ole lyöty vielä lukkoon ja on mahdollista, että julkaisu tulee vasta vuodelle 2022, koska pelikehittäjä on myös parhaillaan tekemässä uutta PC-versiota Path of Exile 2:sta. Path of Exile -mobiilipeli tulee saataville Android ja iOS-ympäristöille.

 

 

Paras kännykkäpeli voi olla hieman vaikea määritellä, koska se riippuu ihan pelaajan omista mieltymyksistä. Joskus saatat kaivata tarinavetoista seikkailua ja välillä strategista kilpailua. Välillä tekee mieli ihan vaan lepuuttaa aivoja kasuaalimman pelin parissa. Mitä mobiilipeliä sinun on tullut pelattua?

 

Lue myös:

 


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa