Razer Kishi -mobiilipeliohjain: muunna puhelimesi käsikonsoliksi

  • 10 September 2021
  • 2 kommenttia
  • 33 katselukertaa  Razer KISHI -mobiilipeliohjain tekee matkapuhelimestasi vertailukelpoisen konsoleiden kanssa. Kishi-ohjain löytyy niin Android- kuin iOS-versiona, eli se on yhteensopiva useimpien puhelinmallien kanssa. Pelaaminen puhelimella ei ole koskaan ollut yhtä suosittua kuin nyt. Jos olet joskus pelannut käsikonsolipelejä on mobiilipelaaminen vähintäänkin luonnollinen jatkuma.

Älypuhelimista löytyy tätä nykyä riittäämiin vääntöä pelejä pyörittämään, vaan jotain uupuu eikö vain? Kosketusnäytöllä pelaaminen saattaa tuntua hankalalta, etkä ehkä meinaa saada otetta pelistäsi. Vaan äläs huoli, tänä päivänä on tarjolla erilaisia lisälaitteita, jotka tekevät pelaamisestasi miellyttävämpää. Razer Kishi -mobiilipeliohjain kiinnittyy jämäkästi puhelimeesi tehden siitä kuin täysverisen käsikonsolin. Razer Kishi -ohjain kulkee mukana Razer Kishi -ohjain on muotoiltu kuljetettavuutta ajatellen. Ohjaimen molemmat puolet jakautuvat erilleen ja ne ovat yhdistetty elastisella nauhalla. Kun ohjaimen molemmat puoliskot on yhdistettynä on paketti niinkin kompakti, että ohjain kulkeutuu helposti mukana esimerkiksi taskussa tai laukussa. Valmistusmateriaalina on käytetty pääsääntöisesti jämäkkää, mutta kevyttä muovia. Ohjaimen taskut, johon puhelin liu'utetaan sisään ovat pehmustettu pehmeämmällä muovilla. Pehmeä muovi pitää puhelimen paikoillaan ja myös estää näyttöä naarmuuntumasta. Razer Kishi -ohjaimen säätimet ja peukalotatit vastaavat pitkälti sitä mitä täysverinen konsoliohjainkin tarjoaa. Kishissä on kaksi ohjainsauvaa, joita voit myös painaa sekä nelisuuntaiset nuolinäppäimet ja A B X Y -painikkeet. Ohjaimen kummallakin puolella on myös kaksi ylänappia. Erityisesti ohjainsauvat ovat saaneet kiitosta tuntumastaan. Oikeanpuoleisen ohjaimen sisällä on joko USB-C- tai Lightning-liitin riippuen siitä onko sinulla iOS- vai Android-yhteensopiva Kishi-ohjain. Razer on huomioinut myös puhelimen kaiuttimet tekemällä oikean puolen ohjaimen yläpuolelle reiät äänentuloa varten. Kuulokepaikkaa ei ohjaimessa ole, joten jos haluat pelata kuulokkeilla tarvitset Bluetooth-kuulokkeet.Razer Kishi -ohjaimen etu on, että se yhdistetään laitteeseen suoraan, joko USB-C- tai Lighting-liitännällä. Kun puhelinta ei tarvitse parittaa ohjaimeen, esimerkiksi Bluetoothin välityksellä on ohjaimen kautta tehtyjen komentojen viive pienempi peleissä. Kishi-ohjainta ei myöskään tarvitse ladata erikseen, vaan se saa tarvitsemansa virran puhelimestasi. Jos puhelimen akku alkaa loppua, on Kishin oikeaan alakulmaan on sijoitettu paikka laturille. Laturipaikan sijoittaminen suoraan ohjaimen alakulmaan vapauttaa mobiilipelaajat alati tiellä olevan laturin johdon ikeestä. 

 Pelit Razer Kishi -ohjaimella Jos olet ostamassa Razer Kishi -mobiilipeliohjainta lempipeliäsi varten, tarkistathan ensin pelin yhteensopivuuden. Razer Kishi toimii Android HID -yhteensopivien (Android -versio) ja MFi -yhteensopivien (iPhone -versio) mobiilipelien kanssa. Jos pelin kehittäjä ei tarjoa pelissä tavallista Android/MFi -ohjainta, se ei tue myöskään Razer Kishiä. Esimerkiksi suositut kännykkäpelit COD tai PUBG, jotka melkeinpä huutavat ohjainta eivät ainakaan toistaiseksi tue Kishiä. Kuitenkin isoja ja suosittuja mobiilipelijulkaisujakin löytyy mukavasti tuettuna.Razer Kishi -ohjainta varten sinun tulee ladata Razer Kishi -sovellus, joka tarjoaa tarvittavat päivitykset ohjaimellesi. Androidin sovellus-versiossa näet lisäksi listan tuetuista peleistä, vaan se ei sisällä jokaista yhteensopivaa peliä. Jostain syytä pelilistaa ei ole tuotu laisinkaan iOS-versioon. Oli sitten kyse Android- tai iOS-versiosta sinun on tehtävä pientä tutkimustyötä yhteensopivien kännykkäpelien selvittämiseksi.
Mobiilipelien lisäksi myös Xbox- ja PS-pelien pelaaminen onnistuu Razer Kishi -ohjaimella. Razer Kishi tukee niin sanottua etäkäyttöä, jonka myötä voit pelata esimerkiksi Xbox tai PlayStation pelejä älypuhelimellasi Kishin avustamana. Etäkäyttö onnistuu näiden konsoleiden osalta Xbox Game Pass tai PS Remote -sovelluksilla. Jos suunnittelet etäkäyttöpelaamista muistathan, että silloin sinulla on oltava nopea kodin netti. 

Konsolin etäkäyttö tapahtuu siten, että aloitat pelaamisen televisioon yhdistetyllä PlayStation- tai Xbox-konsolillasi ja jos keskeytät pelin, voit jatkaa sitä suoraan matkapuhelimellasi konsolin sovelluksen kautta. Voit myös käynnistää PlayStation- tai Xbox-konsolisi ja aloittaa pelaamisen suoraan sovelluksesta ilman televisiota.

 Xbox Game Pass Ultimate -tilaajille on tuotu pilvipelaamiseen beetaversio, jonka myötä sinun on mahdollista pelata Xboxin pelikirjaston pelejä suoraa pilvestä kummallakin niin Android- että iOS-laitteilla. Kummassakin vaihtoehdossa, etäkäytössä tai pilvipelaamisessa Kishi pääsee loistamaan erityisesti matalan viiveen suhteen, verrattuna Bluetooth-ohjaimeen. Tilaa Kishi iOS -peliohjain    Tilaa Kishi Android -peliohjain Jos puhelimen kosketusnäytöllä pelaaminen tökkii Razer Kishi -ohjain on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen. Alhainen latenssi, ei erillistä akkua ja kuljetettavuus ovat Kishin etuja. iOS-version suositushinta on 119 euroa ja Andoird-version 99 euroa.

Oletko testannut aikaisemmin pelaamista kännykännäytöltä ohjaimen avustaman? Mitä ohjainta käytit ja mitä pelasit?
Lue myös:Paras pelipuhelin: puhelin pelaamiseen ja tavalliseen käyttöönParas mobiilipeli 2021 - 10 uutta kännykkäpeliäYlös, ulos ja pelaamaan - mobiilipelit koko perheelle 

2 kommenttia

Kunniamerkki +12

...ja sitten joku soittaa kesken pelin tai tulee jokin muu häiritsevä ilmoitus.. Tämän takia en itse ostanut dronea aluksi vuosiin, koska ärsytti se että ohjaimeen piti liittää puhelin. Jopa vaarallista hommaa jos kesken lennätyksen tulee jotain häiriöitä siihen. Onneksi lopulta tuli myyntiin malleja, joissa puhelinta ei tarvita.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Totta, sekin mahdollisuus on. Tosipelaajien kannattaakin laittaa puhelin pelitilaan pelin ajaksi, josta voi itse säätää mitä ilmoituksia haluaa vastaanottaa. Ainakin Androidissa on tällainen mahdollisuus olemassa. 

Vastaa