Esittely

ROG Zephyrus G16 -peliläppäri esittelyssä!

  • 6 March 2024
  • 6 kommenttia
  • 75 katselukertaa
ROG Zephyrus G16 -peliläppäri esittelyssä!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Asus ROG Zephyrus G16 -peliläppäri on Asuksen viimeisin lisäys kannettavien markkinoille. Zephyrus G16 yhdistää korkean suorituskyvyn ja pienen koon samaan pakettiin. Asus on kyennyt toteuttamaan laitteen ohuen ulkoasun ROG Intelligent Cooling -jäähdytysteknologiansa avulla. Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin laitteen ominaisuuksiin.

 

Asus ROG Zephyrus G16 -peliläppäri

 

18 millin paksuudella varustettu Asus ROG Zephyrus G16 tarjoaa tehoa ja tyylikkyyttä pitäen kuitenkin ruutukoon maltillisessa 16 tuumassa. Tämä on mahdollista osittain sekä laitteen päivitetyn jäähdytysteknologian, että Intelin Efficiency- eli Ecore-teknologiaa käyttävän matalan kulutuksen prosessorin ansiota. Kannettavan kokonaisvirrankulutus on matala ja siten myös suurta jäähdytystä ei tarvita laitteessa.

Laite on varustettu 16-tuumaisella 165 Hz:n Full HD+ (1920 x 1200) -näytöllä sekä erittäin kapeilla 4,66-millisillä kehyksillä. Peliläppärin näytön kuvasuhde on 16:10 ja näyttö-runkosuhde 94 %. Ruutu on siis normaalista poiketen hieman korkeampi kuvasuhteensa vuoksi. Lisäksi laite kattaa 100 % SRGB-väriavaruudesta ja Dolby Vision HDR -tuella.

ROG Intelligent Cooling -jäähdytys takaa, että ROG Zephyrus G16 toimii aina suurimmalla mahdollisella teholla. Lisäksi voit Armoury Crate -sovelluksella valita laitteelle tehoprofiilin, joka muokkaa laitteen virrankulutusta ja tuulettimien nopeuksia. Nettiselailuun ja kevyeen käyttöön löytyy myös äänetön 0 dB Ambient Cooling -tila.

Kannettavan näppäimistö on RGB-valaistu, joten voit tuunata laitteen pelisessioosi tai makuusi sopivilla väreillä. Näytönohjaimena laitteesta löytyy neljännen sukupolven NVIDIA® Ada Lovelace -arkkitehtuurin RTX 4060. Uusi sukupolvi on kasvattanut suorituskykyä melkoisesti sekä se vie AI-pohjaisen grafiikan ennennäkemättömälle tasolle. Näytönohjaimet tekevät säteenseurannan avulla pelimaailmasta todenmukaisen ja DLSS 3:n tuoman suorituskyvyn ansiosta FPS-lukema pysyy korkeana.

 

Tekniset tiedot

 

Suoritin

Intel Core i7-13620H

Akku

90 WHrs, 4S1P, 4-cell Li-ion

Muisti

16 Gt DDR5 SO-DIMM

Tallennustila

1 Tt SSD M.2 2280 PCIe 4.0 x4 - NVM Express (NVMe)

Näyttö

16" - IPS, resoluutio: 1920 x 1200 (FullHD+) 165 Hz

Näytönohjain

NVIDIA® GeForce RTX™ 4060,

8 Gt GDDR6 SDRAM

 

 

 

Onko sinulla kiikareissa uusi peliläppäri? Löydät ROG Zephyrus -peliläppärin verkkokaupastamme!

 

Lue myös:

 


6 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

aloitushinnan olisi voinut mainita, siis vuonna 2024 maaliskuussa:

 

melkein 2000 euroa.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kalliitahan nuo pelikoneet tuppaavat olemaan, se ei ole mikään yllätys. Itse odottelen suorituskykyisiä ARM-läppäreitä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

aloitushinnan olisi voinut mainita, siis vuonna 2024 maaliskuussa:

 

melkein 2000 euroa.

 

Näissä laite-esittelyissä ohjaamme aina linkin kautta verkkokauppaan, josta hinnan pääsee tarkistamaan. Tämä on näppärämpi näin ja ajankohtainen hintatieto on aina saatavilla sekä oikea. Tämä nimenomainen peliläppäri on uusi tuote verkkokaupassamme ja hintahistoriasta näet hinnan myynnin aloituksesta saakka tähän päivään. Ja hintahistoria päivittyy ajantasalla sen mukaan jos/kun hinta muuttuu. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

Kuten @Purnipsi kommentoi, on nämä pelikannettavat kyllä tyyriissä hinnoissaan. ARM kunnolla tullessaan voisi tuoda tyhjää hintaa alaspäin monilta kilpailevilta merkeiltä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Kuten @Purnipsi kommentoi, on nämä pelikannettavat kyllä tyyriissä hinnoissaan. ARM kunnolla tullessaan voisi tuoda tyhjää hintaa alaspäin monilta kilpailevilta merkeiltä.

Niitä on toivottavasti tulossa tämän vuoden loppupuolella. Qualcomm on kertonut lupaavia tietoja kehitteillä olevista suorittimista. Tokihan x86 softat eivät pyöri natiivisti vaan emulaattorin kautta, mutta jos on ymppää tarpeeksi niin emulaattorikin toki varmasti jaksaa.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

jos 2000 euron kannettavat pelottaa niin yksi näytönohjain voi maksaa yli tuon 2000 euron. siitä sitten kasaamaan konetta.

noi arm pohjaiset ei välttämättä ole pelastus, eiköhän tehokkaille arm prosuille hintalappu tule, ja eikä pidä unohtaa näytönohjainta tai gpu piiriä.

itse näkisin että näin pelikannettaville 2000 euroa on enemmänkin keskiluokassa.

 

Vastaa