Tällainen on Nintendo Switch OLED

  • 7 October 2021
  • 3 kommenttia
  • 38 katselukertaa  Olemme odottaneet Nintendo Switchille merkittävää päivitystä vuosien ajan ja viimein, 6. päivä heinäkuuta Nintendo julkisti uuden Nintendo Switch OLED -konsolin. Se ei ole ihan sitä mitä on nähty spekuloitavan, vaan katsotaanpa tarkemmin millaisia eroja on Switch perusmallin ja Switch OLEDin välillä. 

Nintendo Switch erottuu edukseen muista markkinoilla olevista konsoleista erityisesti sillä, että voit pelata Switchillä käytännössä tilanteessa kuin tilanteessa. Konsoli taipuu perinteisestä telkkarin kautta pelaamisesta aina käsikonsoliksi ja voit myös käyttää Nintendo Switchiä pöytätilassa siten, että käytät sen omaa näyttöä pelinäyttönä. Eli yksi konsoli ja kolme tapaa pelata. Nintendon toinen valttikortti on sen yksinoikeuspelit, joista monet ovat tuttuja jo kymmenien vuosien takaa.

 Nintendo Switch Oled uudistukset Nintendo Switch OLED -konsolin uudistukset vaikuttavat erityisesti käsikonsoli- ja pöytätila-pelaamiseen. Merkittävin uudistus Switch OLEDissa on sen uudistunut näyttö. Nimensä mukaisesti näyttö on toteutettu OLED-tekniikalla. Edeltäjän, Switch perusmallin näyttö on toteutettu LCD-tekniikalla, ja verrattaessa LCD-näyttöä ja OLED-näyttöä keskenään on ero merkittävä. Toisin kuin LCD-näytössä, OLED-näytön pikseli voi ikään kuin sammua täysin, jolloin se ei säteile mitään väriä ja on umpimusta. Tämän ansiosta OLED-näyttöjen kontrastia kehutaan vuolaasti. Lisäksi tekniikan etuna ovat kylläiset ja eloisat värit, että myös tarkka kuva. LCD-näytöllä värit ovat hailakoita ja sumuisia. Toinen ero itse näytössä on sen koko. Näytön pinta-alaa on suurennettu 7 tuumaan aikaisemmasta 6.2 tuumasta. Tämä on toteutettu ohentamalla näytön reunuksia, eikä esimerkiksi suurentamalla itse laitteen kokoa. Uusi Nintendo Switch OLED on vastakin yhtä helposti mukana kuljetettava kuin perusmalli. Switch OLEDin näytön tarkkuus on pidetty ennallaan 1280x720 resoluutiossa. Kuitenkin ottaen huomioon näytön koon, 720p. resoluutio on varsin riittoisa 7 tuuman näytölle. Nintendo-fanit povasivat uudelle Switchille 4K-tukea, mutta nämä huhut osoittautuivat vääriksi. Kun Nintendo Switch OLED on yhdistettynä TV-lähtöön, kuvan tarkkuus on HD-laatuinen. Switch OLED on identtinen suoritustehoiltaan verrattuna Nintendo Switch perusmalliin. 

 OLED-näytön lisäksi uudistuksia on tuotu myös konsolin telakkaan. Nintendo Switch OLED -konsolin tukijalustasta on tehty reippaasti aikaisempaa leveämpi ja säädettävämpi. Näin ollen saat säädettyä konsolin kulman optimaaliseksi pöytätilassa pelaamista varten. Uudistettuun telakkaan on myös viimein tuotu paikka ethernet-johdolle tasaista internet yhteyttä varten. Ethernet-johto ei jää törröttämään rumasti konsolin kyljestä, vaan sille on tehty huomaamaton paikka konsolin taakse. Muita liitäntöjä konsolissa ovat kaksi USB-porttia, HDMI-portti televisioyhteyttä varten sekä 3,5 mm kuulokeliitäntä. Nintendo kertoo myös parantaneensa uuden Switchin kaiuttimien äänenlaatua. Nintendo Switch OLED -konsolin tallennuskapasiteettia on laajennettu puolella edeltävään nähden. Konsolissa on sisäänrakennettu 64 gigatavun muisti, kun tähän saakka tallennustilan kapasiteetti on ollut 32 gigatavua. Muistia saat yhä laajennettua erilliselllä microSD-kortilla aina kahteen teratavuun saakka. Akun kerrotaan riittävän jopa 9 tuntia pelistä riippuen. Akku ladataan USB-C-portin välityksellä, tai kun laite on kiinnii telakassa. Switch OLED -konsolin ulkoasua on modernisoitu näytön reunojen pienentämisen lisäksi pehmentämällä konsolin kulmia pyöreämmäksi. Tämän lisäksi valikoimaan on tuotu uusi hillitty valkoinen väri leikkisän puna-sinisen ohelle. Nintendo Switch OLED -konsolin mukana tulevat Joy-Con-ohjaimet ovat säilytetty entisellään. 

Nintendo Switch OLED -mallin uudistukset hyödyttävät sinua erityisesti, jos haluat pelata Switchillä käsikonsolitilassa tai pöytätilassa konsolin omasta näytöstä. Hyviä muutoksia ovat myös laajennettu, 64 gigatavun tallennustila sekä paikka ethernet-kaapelille. Modernisoitu ulkomuoto ei taatusti sekään ole haitaksi. Vaikka Nintendo Switchin uudistukset eivät olleet niin sanotusti massiivisia, tekevät konsolin parannukset pelihetkistäsi entistä parempia. 

Nintendo Switch Oled lyhyesti:

  • Uudistunut 7 tuuman Oled-näyttö


  • 64 GB sisäistä muistia


  • Ethernet-liitäntä


  • Leveämpi ja säädettävämpi jalusta


  • Suositushinta 399 euroa


  • Julkaisupäivä 8.10.2021


  • Verkkokauppamme saatavuus tarkentuu myöhemmin


 

 Kuinka on, meneekö Nintendo Switch Oled sinun ostoslistalle? Lue myös näistä Nintendon tuotteista:

 

3 kommenttia

Huomiona jokaiselle, joka on hankkimassa tai hankkinut Nintendo Switch OLED -konsolin, ÄLÄ IRROTA NÄYTÖN SUOJAKALVOA! Suojakalvoa ei kuulu irrottaa  ✋> Asiasta kirjoitteli IGN-sivusto.

Moi! 
milloin teillä olisi tämä verkkokaupassa? 
🙂>

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +13

@stellarvore  kirjoitti:


Moi! 
milloin teillä olisi tämä verkkokaupassa? 
🙂>


Tässä vaiheessa meillä ei ole varmaa tietoa miten tätä saadaan verkkokauppaan. Jos sinulla on markkinointiluvat aktivoituna, saat viestiä kun tätä tarjolle saadaan. 🙂> Lupien tilan voit tarkistaa sekä tarvittaessa aktivoida Minun Teliassa

Vastaa