Telia Esports Series – Finaalin tunnelmia


 

Sain kunnian päästä paikan päälle katsomaan Telia Esports Seriesin loppuhuipentumaa ENCE vs SJ-Gaming perjantaina 7.6. Helsingissä. Lippuja jaettiin ennalta ilmoitettuna päivänä ”nopeat syövät hitaat”-menetelmällä ja ilmoittautumaan pääsi sähköpostiin tupsahtavasta linkistä. Tässä hieman omia fiiliksiäni tapahtumasta kuvien kera.

 

Savoy-teatterin ovet aukesivat jo klo 19.30 ja paikalle suositeltiinkin tulla ajoissa. Itse pääsin vasta lähempänä klo 20.30 paikalle ja teatterin edessä olikin noin kymmenen metrin pituinen jono odottamassa. Siinä jonotellessa huomasinkin, että ENCEn ja SJ-Gamingin pelaajat tulivat pihalle myös haukkaamaan happea ennen matsin alkua. Siinä muutamat saivatkin starojen kanssa kuvia napsittua samalla. VIP-jono löytyi myös, josta kutsuvieraat kulkivat erikseen.

 

Pian pääsin itsekin sisäpuolelle ja ovella tarkistettiin lippu QR-koodista, jonka myötä sain rannekkeen käteen tapahtumaa varten. Siinä samalla varmisteltiin, ettei ole omia juomia kannossa. Heti aluakäytävällä oli pöydät notkollaan sipsipusseja sekä energiajuomaa, joita sai vapaasti ottaa itselle evääksi katsomon puolelle maksutta.

 

 

 

Marssin kisaeväiden kanssa katsomon puolelle, jossa olikin jo mukavasti porukkaa. Alkoihan kello lähestyä matsin ja lähetyksen alkua, jonka piti tapahtua klo 21.00. Edessä oli lava, jossa oli pelaajien paikat valmiina ja lavan yläpuolella hyvän kokoiset screenit. Ennen lähetyksen alkua yleisö sai ohjeistukset tiivistää sekä muutamat muut käytännön asiat. Sitten lavalle kutsuttiin Jaakko Parkkali, joka lämmitteli yleisön valmiiksi ennen h-hetkeä. Tunnelma alkoi nousta ja lopulta lavalle saatiin myös itse pelaajat suosionosoitusten saattelemana. Studiossa olivat mukana lähetyksessä Jaakko Parkkalin lisäksi tubetähti Lakko sekä CS-legenda Joona ”natu” Leppänen.

 

 

 

Pelaajat lämmittelivät päätteillään ja selostamossa löylyä kiukaalle löi Teemu "wabbit" Hiilinen sekä kommentaattorinaan Juha "aNGeldusT" Kurppa. Itse sytyin Hiilisen selostukselle, joka kuului myös katsomon puolelle, vaikkakin hieman vaimeammin pelin ääniin verrattuna. Kenties tarkoituksellakin. Kun ensimmäinen mappi (Nuke) lähti käyntiin ja lyijyä alkoi lentää ilmassa, meinasin jopa hieman hätkähtää äänitehosteiden volyymitasoja. Tuli tunne, että ensimmäisissä laukauksissa olisin itse ollut ottavana osapuolena. Se oli siisti tunne. Kunnon tykitystä heti alusta alkaen.

Huomioni kiinnittyi pelin aikana myös katsojissa siihen, että monella oli kännykkä tiiviisti kädessä ottelun aikana, sillä lähetyksessä pyöri noin 5 minuutin välein lootbox-koodeja, joita ihmiset toki kävivät lunastamassa. ENCE lopulta vei Nuken melko suvereenisti 3-16 tuloksin, jonka myötä päästiin lyhyelle paussille ennen seuraavaa karttaa. Osa ihmisistä meni ulos jaloittelemaan ja osa taas Savoyn ravintolan puolelle nauttimaan virvokkeita. Joukkueiden pelaajia oli jälleen havaittavissa Savoyn ulkopuolella, mutta he saivat olla rauhassa. Luulen, etteivät ihmiset halunneet liioin olla häiriöksi kesken tärkeän ottelun. 

 

 

 

Toinen karttavalinta oli Train, jossa SJ-Gaming aiemmin oli voittanut ennakkosuosikki ENCEn Telia Esports Seriesin kauden alussa. ENCE oli kuitenkin todella vakuuttava eikä antanut lopulta SJ-Gamingille palaa tulla enää taisteluun mukaan. Pelin aikana Hiilinen selostamosta varmisti katsojille ohimennen, että toinen kausi on muuten nyt myös varmistettu, josta yleisö tietysti innostui. ENCE voitti toisen kartan 16-0 ja täten voitti Telia Esports Seriesin ensimmäisen kauden CS GO-sarjan. Yleisö antoi kunnon tuuletukset ENCEn voitolle ja siinä sitä nautti tunnelmasta katsomossa. Pelaajana varmasti vielä enemmän. Lopussa Raakel ” xenophics” Aaltonen sai ENCEn kapteenin Aleksib:n haastatteluun lavalle, jossa käytiin hieman ottelua ja sarjaa läpi. Viimeiset aplodit haastattelun lopuksi, jonka jälkeen oli aikani jättää Savoy-teatteri ja suunnata kohti rautatieasemaa.

 

Tunnelma oli Savoy-teatterilla tiivis ja ihmisillä oli hyvä meininki. Jokaisen rundin tai jonkun pelaajan hienon suorituksen jälkeen yleisö hurrasi. Jotenkin jäi sellainen fiilis, että kenties jokusen vuoden päästä muistellaan tätä aikaa, kun oltiin ”vaan jossain Savoy-teatterilla”. Innolla odotan tulevia kausia ja muita esports-tapahtumia Suomessa, että millaisiin puitteisiin vielä päästään.

Olitko itse paikalla tai jossain toisessa kisakatsomossa matsin äärellä? Kerro, millaiset fiilikset sinulle jäi finaalista?

 

Tässä vielä muutamia kuvia (osassa on laadussa parantamisen varaa):

  


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa