Telia Esports Series saapuu Sub-kanavalle ja MTV-palveluun

  • 14 March 2019
  • 0 kommenttia
  • 15 katselukertaa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14


 


Suomessa Esportsin tunnettuus on huimassa nousussa, ja varsinkin ENCE:n kakkossijaan päättynyt menestyskulku kansainvälisessä Katowicen Major-turnauksessa sai suomalaiset villiintymään. Nyt katsojat pääsevät entistä paremmin mukaan e-urheilumaailmaan seuraamalla maan kärkiotteluita suoraan telkkarista. Telia Esports Seriesin CS:GO-pelejä voi seurata Subilta perjantaisin iltayhdeksältä. Ottelut näytetään myös MTV-palvelussa, joka tunnettiin aiemmin nimellä Katsomo. MTV-palvelussa voi matseja katsoa myös tiistaisin klo 20, jolloin luvassa on aina kolme ottelua. Ensimmäinen suora pelilähetys tulee perjantaina 26.4. klo 21. Perjantain lähetyksissä joukkueet pelaavat paikan päällä suorassa lähetyksessä.

CS:GO:ta pelaa Telia Esports Seriesissä kahdeksan joukkuetta, joista jokainen koostuu viidestä pelaajasta. Telia on kutsunut sarjaan mukaan Suomen ykkösjoukkueet ENCE:n, SJ Gamingin ja Helsinki REDSin. Viisi joukkuetta pääsee mukaan tässä kuussa järjestettävien karsintojen kautta. Karsintoihin voi osallistua täällä

Telia Esports Series tukee ammattipelaamista ja viihdyttää ummikkoja


 


Televisiolähetyksissä seurataan sarjan pelejä ja tutustutaan samalla pelaajiin inserttien avulla. Ennen peliä käydään läpi sarjarakennetta ja uutisia sekä esitellään pelaavat joukkueet. Ottelun jälkeen peli käydään läpi ja analysoidaan parhaiden pelaajien suorituksia. Lähetyksissä on paljon vierailijoita, ja tunnelman kannalta kriittisessä roolissa ovat selostajat, jotka ovatkin Suomen e-urheilun ykkösnimiä. 


 


Telia Esports Seriesin tv-lähetysten selostajina toimivat e-urheilupiireissä hyvin tunnetut Teemu Hiilinen, Juha Kurppa ja Tomi Rinne. E-urheilun Mertaranta, Teemu "wabbit" Hiilinen, on selostanut Counter-Strike-lähetyksiä TV:ssä jo yli viisi vuotta. Elektronisen urheilun pioneeriksikin kutsuttu Hiilinen on toiminut kilpapelimaailmassa aktiivisesti jo vuodesta 2000 lähtien niin pelaajana, toimittajana, selostajana kuin järjestöpuolellakin. Hiilisen selostusparina toimii kommentaattori Juha "aNGeldusT" Kurppa, jolla on Counter-Strikesta vajaa 20 vuoden kokemus, myös päätoimisena kilpapelaajana 2005-2012.  Tomi "Tombha" Rinne loikkaa Overwatchista nyt myös Counter-Striken puolelle.


 


Koko Telia Esports Seriesin palkintopotti on tänä keväänä yhteensä 50 000 euroa. CS:GO:n palkintopotti on 40 000 euroa ja Arena of Valorin 10 000 euroa.


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa