Telia Esports Seriesin toinen kausi alkaa 4.10.

  • 1 October 2019
  • 0 kommenttia
  • 2 katselukertaa Perjantaina 4.10. alkavassa Telia Esports Seriesissä keskitytään tällä kaudella vain Counter-Strike: Global Offensive -peliin. Uudella kaudella saamme seurata uusien joukkueiden ja pelaajien taistelua 40,000 € palkintopotista. Seriesin toisella kaudella pelaa kahdeksan joukkuetta. Ensimmäisen kauden voittaja ENCE ei jatka toiselle kaudelle vaan luopuu sarjapaikastaan. ENCEn loppuvuoden kiivas kilpailukalenteri ei antanut myöten, joten ENCEn koitoksia voimme seurata ainoastaan kansainvälisillä pelikentillä. Pääsarjan kanssa yhtä aikaa käynnistyy myös CS:GO-ykkösdivari, CS:GO Division #1, jonka kaksi parasta joukkuetta etenee karsimaan paikasta vuoden 2020 Telia Esports Series -pääsarjaan. Tulevalla kaudella jokainen pääsarjan peli striimataan, joten mikään Telia Esports Seriesin matsi ei jää katsojilta näkemättä. Tiistain ja torstain matsit lähetetään klo 18-21 Ruudussa, Twitchissä ja teliaesportsseries.comissa. Perjantain ottelut näytetään edellä mainittujen kanavien lisäksi myös Jimillä klo 23 alkaen. Telia Esports Seriesin toinen kausi päättyy GameXpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa marraskuussa pelattavaan finaaliin. Alkavalla toisella kaudella Telia Esports Seriesin yhteyteen lisätään myös uusi palanen, Taitohaaste. Taitohaaste on uusi CS:GO-kartta, joka mittaa varsinkin pelaajien nopeutta. Taitohaasteen avulla pelaajat, ja myös katsojat, pääsevät näyttämään omat taitonsa yksilöinä. Taitohaasteen suunnittelee ja toteuttaa Counter-Strike yhteisössä tunnettu karttasuunnittelija Mr. uLLeticaL HAVU ja SJ Gaming ennakkosuosikkeina uuteen kauteen Telia Esports Seriesissä ENCEn korvaava HAVU lähtee toiselle kaudelle ennakkosuosikkina yhdessä viime kauden sarjakakkosen, SJ Gamingin kanssa. Voidaan sanoa, että suomalainen Counter-Strike on parhaassa tilanteessa pitkään aikaan, kun ENCEn lisäksi myös HAVU ja SJ Gaming on tasaisesti noussut maailman rankingissa ylöspäin. Viime kaudella upeasti menestynyt KOVA ja hiljattain Juho "juhob" Lampisen hankkinut Helsinki REDS hengittävät kuitenkin kovasti niskaan ja ovat valmiina haastamaan HAVUn ja SJ:n koska tahansa.

HAVU Gaming nappasi aivan hiljattain paikan DreamHack Open Rotterdam -turnauksesta, jossa suomalaisjoukkue taistelee 100,000 $ palkintopotista. HAVUn matseja katsoessa kannattaa ottaa seurantaan isoa vihreää kivääriä kantava Otto "sLowi" Pitkänen, jonka otteita on viihdyttävä seurata. Otto ei pelkää hakea frägejä haastavistakaan paikoista, ja onnistuessaan sLowi tarjoaa todellista highlight-kamaa katsojille. Tuorein muutos HAVU Gamingissa tapahtui aivan hiljattain, kun joukkue vaihtoi päikseen KOVA Esportsin kanssa pelaajia. Joonas "doto" Forss siirtyi HAVU Gamingiin ja toiseen suuntaan matkasi Samuli "Twixie" Herrala.

SJ Gaming on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Kokeneempaa kaartia edustaa Mikko “xartE” Välimaa ja Jesse “KHRN” Grandell, jotka ovat pelanneet peliurillaan lukuisissa Suomen kärkijoukkueissa. Suurimman huomion joukkueessa kerää kuitenkin 18-vuotias Elias "Jamppi" Olkkonen, joka on yksi suomen lupaavimmista CS:GO-pelaajista. AWP-kiikarikivääriä ylpeästi kantavan Jampin taidot on noteerattu myös maailmalla ja hänestä odotetaan Suomen seuraavaa CS:GO-tähteä. Toinen tulevaisuuden lupaus SJ:ssä on niin ikään 18-vuotias Tuomas "SADDYX" Louhimaa, joka on erittäin monipuolinen pelaaja ja pystyy pelaamaan roolia kuin roolia.  

 KOVA tuli keväällä ryminällä mukaan Suomen pelikentille. KOVA vastasi kesän suurimmasta yllätyksestä voittamalla Assembly Summereilla mestaruuden SJ Gamingin nenän edestä.  Kokoonpanon viimeisimpänä muutoksena peliä johtanut Joonas “doto” Forss lähti syyskuussa HAVU Gamingiin ja 17-vuotias huippulupaus Samuli "Twixie" Herrala tuli vaihdossa toiseen suuntaan. KOVA on jo näyttänyt pystyvänsä voittamaan suurimmat ennakkosuosikit SJ Gamingin ja HAVUn sekä netissä että laneilla. Nähtäväksi jää, onnistuuko KOVA nousemaan tällä kertaa aina finaaliin saakka. Helsinki REDS hyppäsi keväällä ensimmäistä kertaa CS:GO:n puolelle ja kiinnitti vanhan Pursiseura-kokoonpanon. Joukkue pääsi ensimmäisellä TES-kaudellaan pudotuspeleihin, jossa matka katkesi kolmannen kartan tappiolla KOVA Esportsia vastaan. Joukkue lähtee toiselle kaudelle yhden miehen uudistuneena, kun Kristo "r0tta" Lindfors sai lähteä ja tilalle otettiin kansainvälisilläkin pelikentillä pelannut Juho "juhob" Lampinen Hukka eSports on sarjan tulokas, joka nousi sarjaan karsinnoista pudottaen Cosa Nostran pois. Hukka sai hiljattain myös uutta verta, kun Lauri “NiNLeX” Vanhanen liittyi kokoonpanoon. NiNLex on joukon vanhin ja johtaa esimerkillään nuorta joukkuetta, jonka keski-ikä on hieman alle 22-vuotta. Tarjoaako nälkäinen Hukka yllätyksen debyyttikaudellaan ja nousee heti pudotuspeleihin? Uudella kaudella on mukana myös viime kaudelta tutut Ajuri, MenaceGG ja Veto Esports. 
0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa