Testissä Everdale: Supercellin uutuus mobiilipeli

  • 1 September 2021
  • 0 kommenttia
  • 23 katselukertaa  Suomalainen pelitalo Supercell julkaisi valikoituihin maihin testijulkaisuna mobiilipelin, joka kantaa nimeä Everdale. Supercell tunnetaan muun muassa suosituista mobiilipeleistä Clash of Clans ja Hay Day. Peliyhtiöltä on nähty testijulkaisuja aikaisemminkin. Supercell tavoittelee pelimenestyksiä, jotka tulevat olemaan pelaajien suosiossa vuosia, eli ihan mitä vaan ei pidetä voimissaan. Saa nähdä kuinka Everdalen käy! Everdale - pelin kulku Everdale-peli alkaa oman kylän rakentamisesta. Kylässäsi keräät luonnon antimia, kuten puuta, kiveä, vadelmia tai sieniä. Matkan varrella opit tekemään ja päivittämään erilaisia rakennuksia sekä asutat kylääsi uusia ihmisiä, jotka sinun tulee sekä pitää kylläisinä, että tuottavina. Peli etenee, kun hallinnoit kyläläisiä määräämällä heidät tekemään erilaisia tehtäviä ja valmistamaan tavaroita. Mikäs sen mukavampaa kuin rakennella asioita ja nähdä kehitys sekä tuotos omasta työstään. Vielä mielekkäämpää on nähdä kehitys, joka on syntynyt yhteistyössä muiden pelaajien kanssa. Edetessäsi pelissä pääset liittämään sinun kyläsi yhteen yhdeksän muun pelaajan kanssa muodostaen tiimin. Everdalen laaksossa ei sodita tai taistella, vaan luvassa on rauhanomaista rakentamista ja vaihtokauppaa. Tavallisen pelinkulun ohella pääset ottamaan osaa erilaisiin pelin tarinavetoisiin tapahtumiin ja tehtäviin. Supercell kertoo, että heillä on suuria suunnitelmia ja loistavia ideoita Everdalen kehittämiseksi myös tulevaisuudessa. 


Testissä Everdale Peli alkaa helpoilla ja nopeasti omaksuttavilla tutoriaaleilla. Alkuun tulee rakennuttaa muutama talo uusia kyläläisiä varten. Kyläläiset lähetetään keräämään erilaisia luonnonantimia. Tuossa touhussa tulee nälkä, joten on varmistettava myös, että kylän soppakattila on aina täynnä kurpitsa- vadelma- tai sienikeittoa. Keräämiäsi resursseja tarvitset uusia rakennuksia varten, vaan kaikkea et kuitenkaan löydä luonnosta. Yksi resurssi on esimerkiksi kolikot, joita saat käymällä vaihtokauppaa Otto-nimisen hahmon kanssa.

Uusia rakennuksia, ja jo olemassa olevien rakennuksien päivityksiä opit pelin Research Tree -rakennuksen kautta. Aika pian käykin ilmi, että kyläläiset ovat se tärkein resurssi etenemisen kannalta. Research Treessä kannattaakin aina ensimmäiseksi tähdätä kohti rakennuksia, joista saa uusia kyläläisiä. Opetellessasi uusia rakennuksia Research Treestä, nousee sinun Study level -tasosi. Study levelisi ollessa neljä, pääset liittymään yhdeksän muun pelaajan mukaan The Valley -kartalle.

Sinä ja yhdeksän muuta pelikaveriasi pääsette osallistumaan the Valley -laaksossa erilaisiin rakennushankkeisiin. Mitä enemmän osallistut näihin tehtäviin sitä enemmän saat mainepisteitä. Mainepisteillä saat itsellesi erilaisia palkintoja ja etuja. Sinun ja pelikavereidesi the Valley pisteytetään kaikkien pelaajien kanssa ja tavoite totta kai on nostaa oman laakson rankkäys mahdollisimman korkealle. Everdalessa on luonnollisesti myös mikromaksuja. Maksua vastaan saat jalokiviä, jotka ovat pelin niin sanottua premium-valuuttaa. Jalokivillä voit hankkia ekstra työvoimaa, boostaavia juomia, lemmikkieläimiä tai esimerkiksi hauskoja asuja kyläläisillesi. Vähän väliä itseäni tekisi mieli käyttää mikromaksuja nektariin, jolla saa nopeutettua kyläläisiä. 

Everdale osottautui itselle sellaiseksi kännykkäpeliksi, jonka avaan ajanvietteeksi silloin tällöin tarkistaakseni mitä kylässäni tapahtuu. Ainakin alkuun mielenkiintoni on pysynyt yllä eikä peli ole alkanut kyllästyttämään. En ole tosin varma tarjoaako peli niin paljon haasteita, että jaksaisin pelata tätä vuosia. Ehkä uudet päivitykset toisivat sitten uutta sisältöä? Kaiken kaikkiaan kuitenkin pelin rauhoittava musiikki, visuaalisesti värikäs pelimaailma yhdistettynä mukavaan touhuamiseen on vähintäänkin rentouttavaa. 

Everdale on ladattavissa Android ja iOS-alustoille.

Lue myös:
Paras mobiilipeli 2021 - 10 uutta kännykkäpeliäUlkona pelattavat mobiilipelitRazer Kishi -mobiilipeliohjain muuntaa puhelimesi käsikonsoliksiParas pelipuhelin  

0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa