Twitch.tv - Pelaajien kohtauspaikka


Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +12


 


 


Twitch on suoratoistovideolle tarkoitettu alusta, joka on suosittu erityisesti pelaajien keskuudessa. Twitch onkin ilmoittautunut kilpaan ihmisten vapaa-ajasta muiden suoratoistopalveluiden ja tavallisen television kanssa. Poikkeuksellisen palvelusta tekee se, että kuka vaan voi tehdä omaa lähetystä sekä osallistua aktiivisesti muihin lähetyksiin pelkän katselun lisäksi.


 


Sisältöä Twitchistä löytyy enemmän kuin muille jakaa. Suuri osa siitä on erilaisia videopelien streameja ja homman juju on siinä, että kaikki tulee suorana. Toki monet streamit eli lähetykset ovat katsottavissa myöhemminkin lähettäjän profiilista. Twitchistä löytyy niin esportsin huipputurnauksia kuin yksittäisten pelaajien lähettämiä streameja. Vuoden 2018 suosituin peli on ollut Fortnite, jonka kuukausittain katsotut lähetystunnit ovat 9-numeroisia lukuja. Fortniten pelaamisestakin tunnettu pelaaja Ninja on suosituin streamaaja lähes 12 miljoonalla seuraajallaan Twitchissä.


 


Mikä tässä palvelussa katsojaa kiehtoo?


 


Yksi iso asia on se, että Twitch on ilmainen ja se toimii kaikilla tarvittavilla laitteilla. Kuka tahansa voi katsoa mitä tahansa maksamatta lystistä yhtikäs mitään. Käyttäjä voi myös hankkia erilaisia lisäetuja tilaamalla esimerkiksi Twitch Primen, mutta menemättä tarkemmin sen sisältöihin mistään ei jää paitsi ilman sitä. Lähetyksissä on olemassa myös oma chat, jonka avulla katsojat ja lähetyksentekijä voivat keskustella keskenään. Chat on iso osa koko Twitchin identiteettiä.


Jollekin jääkiekko on intohimo ja suosikkiseuran pelit näkee televisiosta tietyiltä kanavilta. Joku taas seuraa intohimoisesti League of Legends –peliä ja katsoo oman suosikkijoukkueensa kamppailut Twitchistä. Jos ammattipelaaminen ei sytytä, voi palvelussa seurata jotain mielenkiintoista streamaajaa, jolta hakea vinkkejä omaan pelaamiseen tai muuten vaan viihdyttääkseen itseään.Vaikka Twitchin käyttäminen ei itsessään maksa mitään, moni streamaaja tekee lähetyksiä työkseen ja ansaitsee sillä rahaa. Määrällisesti streamaajia on Twitchissä kuitenkin kuukausittain 2,2 – 3,2 miljoonaa, joten siinä on kovin kattava kirjo tarjolla sisällöntekijöitä ja päivittäisiä käyttäjiä on yli 15 miljoonaa eli katsojakunta on myös suuri. Katsojat voivat lahjoittaa lähetyksen tekijälle rahaa, jolloin he useasti pääsevät lahjoituksellaan myös lähetykseen hetkellisesti esille. On myös mahdollista tehdä maksullisia kuukausitilauksia tukeakseen streamaajaa, joilla voi saada pientä lisäsisältöä käyttöönsä kuten erilaisia hymiöitä eli ”emoteja”.


 


Pelkkää pelaamista Twitch ei kuitenkaan ole, sillä nykyään sisällöistä löytyy muutakin. Erilaisia osioita löytyy mm. ASMR, Music & Performing Arts, Casino ja Art eli hieman toisenlaista luovaa tekemistä on nähtävissä ja kuultavissa myös Twitchissä. Voit siis törmätä tiukkojen pelihetkien seassa vaikkapa taitavaan maalariin tai jopa musiikkifestivaaliin.


 


Katsotko ohjelmaa Twitchistä ja minkälaisesta sisällöstä pidät? Oletko jopa itse streamannut tai ajatellut aloittavasi? Kerro tuntemuksesi ja osallistu keskusteluun!


0 vastausta

Ei vielä vastauksia. Ole sinä ensimmäinen ja vastaa, kysy tai kommentoi!

Vastaa